Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

MAASTRICHT-TRAKTATEN 1992. EN LILLE FILM OM MAASTRICHT-TRAKTATEN MAASTRICHT.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "MAASTRICHT-TRAKTATEN 1992. EN LILLE FILM OM MAASTRICHT-TRAKTATEN MAASTRICHT."— Præsentationens transcript:

1 MAASTRICHT-TRAKTATEN 1992

2 EN LILLE FILM OM MAASTRICHT-TRAKTATEN MAASTRICHT

3 I 2005 var der desuden planlagt en folkeafstemning om EU’s forfatning, men de danske politikere aflyste, efter at befolkningerne i Holland og Frankrig stemte nej til forfatningen. Det hollandske og franske nej efterlod EU i en mindre krise. Men der blev lavet en ny traktat om integration i EU, og medlemslandene blev i efteråret 2007 enige om den aftale, der blev kaldt Lissabon-traktaten. Det danske Folketing godkendte traktaten i april 2008 – Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte imod. TING DER SKETE I EFTERTIDEN

4 2015 blev der holdt en folkeafstemning i Danmark, om politisamarbejde mellem Danmark og resten af EU skulle være på et højere niveau. Der blev stemt nej og skuffede politikere 1998: Danskerne stemte ja til Amsterdam-traktaten, der blandt andet gjorde det lettere at træffe beslutninger i Ministerrådet. 2000: Danskerne stemte nej til at indføre euro’en.

5

6 LAVET AF


Download ppt "MAASTRICHT-TRAKTATEN 1992. EN LILLE FILM OM MAASTRICHT-TRAKTATEN MAASTRICHT."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google