Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
1
Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer
2
Omega-3 fedtsyre cis,cis,cis-9,12,15-octadecadiensyre(linolensyre) 18:3, n-3
3
Omega-6 fedtsyre cis,cis-9,12-octadecandiensyre(linolsyre) 18:2,n-6 :
4
Hvorfor skal vi have dem?
Kroppen kan af alfa-linolensyre og linolsyre, danne alle essentielle fedtsyrere Omega-3 medfører mindre risiko for blodpropper Omega-3, fiskeolier, ,medfører øget indhold af ”det gode kolesterol”, HDL(high density lipoprotein) Forstadier til Prostaglandiner - ”vævshomoner” hjælper med: funktion i celler, regulerer bl.a. insulinproduktion, øger immunkapacitet mm.
5
Kalorieindtaget Protein: 10-15%
Kulhydrat: 55-60%, højst 10% tilsat sukker Fedt 30%: Mættede fedtsyrer < 10% Monoumættede fedtsyre:10-15% Polyumættede fedtsyre: 7-10%
6
Hvor findes de?
7
Omdannelse til Prostagladin
Omega-6: LA(Linonsyre) GLA(Gamma-linolen-syre) DGLA PGH2(Prostagladin H2) PGE1(Prostagladin E1) Omega-3: ALA(Alfalinolensyre) AA(Arachidonsyre) EPA(Eicosapentaensyre) DHA(Docosahexaensyre) PGE4(Prostagladin E4)
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.