Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sådan virker øjet: Lyset kommer ind igennem hornhinden.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sådan virker øjet: Lyset kommer ind igennem hornhinden."— Præsentationens transcript:

1 Sådan virker øjet: Lyset kommer ind igennem hornhinden.
Det fortsætter ind gennem pupillen til linsen. Linsen ”koncentrerer” billedet Linsen sender det videre til sanseceller som sidder på nethinden. Fra nethinden sendes besked til hjernen via synsbanen. Hjernen genkender eller tolker det vi ser.

2 Øjets ”mekanik” Linsen koncentrerer billedet (lyset) og vender det på hovedet. Samtidig kan den stille skarpt ved at krumme sig eller rette sig ud. Rundt om øjet sidder en masse muskler, som gør, at øjet kan bevæges i alle retninger. Regnbuehinden er også vigtig. Den varierer størrelsen på pupillen. Pupillen sørger for at øjet får en tilpas mængde lys. Den kan åbne og lukke sig efter behov.

3 Man har brug for briller når…

4 Man er farveblind når… Der er forskellige former for farveblindhed. Den ene type er meget sjælden. Der kan man ikke se farver, men oplever verden i gråtoner. Den anden type er mest almindelig hos mænd. Denne type hedder rød/grøn farveblindhed, fordi det netop er svært at opfatte de to farver. Drengen arver farveblindhed fra sin mor. Det er en defekt som sidder på x-kromosomet.

5 Hvorfor er det svært?

6 Hvorfor er det svært?

7 Hvem kan du se?


Download ppt "Sådan virker øjet: Lyset kommer ind igennem hornhinden."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google