Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

CreatorSpace Før nu og fremover. DEL 1 CreatorSpace - Historie og erfaringer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "CreatorSpace Før nu og fremover. DEL 1 CreatorSpace - Historie og erfaringer."— Præsentationens transcript:

1 CreatorSpace Før nu og fremover

2 DEL 1 CreatorSpace - Historie og erfaringer

3 CreatorSpace Efterårsferien 2013 47.000,- fra kommunal børnekulturpulje og en gammel bogbusgarage Modelbiler, tegninger og 3D-print Fokus på børn/unge 10-16 år Samarbejde med skolefritidstilbud (2.-5. klasse) Ambition: De netværkssøgende Stor interesse fra de voksne?

4 CreatorSpace Efterårsferien 2013

5 CreatorSpace Efterårsferien 2013 Ca. 85 børn og 40 voksne igennem på en uge (mandag og fredag uden stor søgning) Primært 9-13 år (33% piger) Tiltrak familierne, kammeraterne og turisterne Endnu ikke søgning fra voksne

6 CreatorSpace Konklusioner Enorm positiv respons fra alle i berøring med det. Synlighed tager tid Show it; don’t tell it. Særligt når det fortsat er så nyt. (Men hvor får vi fat på det fysiske?) Vi går videre til en fase 2.

7 CreatorSpace Fase 2 (august 2014 - februar 2015 ) Fritidstilbud til 7.-9. klasserne (fødekæden) Fokus på læring i innovation og entrepreneurship Samarbejde med Handels- og Teknisk gymnasium, Erhvervsakademi, fritidstilbud, robotleverandør, osv. …Udkig efter andre samarbejdspartnere

8 DEL 2

9 Mulige samarbejdspartnere - Hvem er ellers i gang?

10 Spinderihallerne, Vejle 13.000 kvm stor industribygning med møde- og workshopfaciliteter, udstillingsarealer, et stort prototypeværksted, café og hub. Ved at blive udbygget Fokus: Facilitere og udvikle det dynamiske virksomhedsmiljø af ca. 60 kreative mikrovirksomheder Samarbejde med viden- og kulturinstitutioner, kunstnere og foreninger med henblik på at skabe udvikling og innovation. Skabe forretningsudvikling ved at styrke og facilitere brugen af design, kunst, viden og kreative kompetencer. Eksperimentere med offentlig-privat samarbejde. Fungere som udviklings- og inspirationsenhed for Vejle Kommune inden for innovation, strategi- og organisationsudvikling.

11 Spinderihallerne, Vejle Leg og Læring - Kids n' Tweens Lifestyle Projektets overordnede formål er at opbygge viden og kompetencer som forudsætning for at kunne udvikle innovative og oplevelsesbaserede tilbud til målgruppen. Projektet gennemføres af Spinderihallerne i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus, Syddansk Universitet og University College Lillebælt og involverer videninstitutioner, kommuner og en række partnervirksomheder. Finansiering: 32 mio. fra – - Syddansk vækstforum – - Den Europæiske Fond for Regionaludvikling (EU)

12 Spinderihallerne, Vejle FabLabSchoolDK Et nyt samarbejde mellem folkeskoler i Århus, Silkeborg og Vejle, ledet af Spinderihallerne, om værkstedsbaseret undervisning i design, teknologi og entrepreneurskab. Er ved at opbygge et laboratorium for design med børn i Spinderihallerne, der bl.a. kommer til at indeholde værkstedsfaciliteter i en nyrenoveret bygning i 2014. Arbejder desuden på etableringen af et partnerskab med Aarhus Universitets Center for Avanceret Visualisering og Interaktion, CAVI, UC, Microsoft og CERAS v. Stanford University om opbygning af laboratorium og et undervisningskoncept kaldet fablab@schoolDK. Forskningsprojekt opbygget af samarbejdet mellem forskerne og de tre skoleforvaltninger i Århus, Silkeborg og Vejle Supplerende finansiering: 3 mio. frem til 2017 - Industriens Fond

13 Spinderihallerne, Vejle FabLabSchoolDK – Tilbud Workshops og undervisning af skolelærere (?) Samarbejde Videodokumentation af børns arbejde med temaet. Muligvis også med videomateriale til at understøtte opgavestillerens arbejde til børnene.

14 Orange Makers En udløber af Roskilde Festivals ORANGE INNOVATION. Made by Kids En sommerlejr for 9-13 årige i første halvdel af august 4 forskellige aktivitetsområder: NØRD Camp (i samarbejde med DR), MEDIA Camp, Street Camp og FOOD Camp. Foregår på Musicon-området. (250.000 kvm nedlagt betonvaregrund)

15 Orange Makers Hjælpemiddelværksted Fokus på tilpasning og udvikling af handicaphjælpemidler Fokus på relationer og fælles løsningsudarbejdning. Åbent værksted med værktøj, materialer, samt 3D-printere og fræsere. Åbner foråret 2014 (også på Musicon)

16 FabLab Danmark (Næstved) Finansieret af EU’s socialfond og Væksthus Sjælland (beløb ukendt) Har indrettet gl. bogbus til rullende FabLab med tilhørende maskineri. Har arbejdet med Orange Makers og Roskilde Bibliotek i relation til et makerspace på Roskilde Festival. Tilbyder workshops for ingeniører og gymnasielærere, samt for klasser i de gymnasielle mellemudd. FabLab på Rådhuspladsen Event for at styrke synligheden af fablabs Tilbud om at få indgraveret sit portræt i en Marie-kiks. Kan muligvis overføres til vores projektbyer.

17 Designskolen, Kolding Fokus på bæredygtighed, social inklusion og kulturel mangfoldighed Ønsker at være lokal, regional og national drivkraft for samspillet mellem design, uddannelse og erhvervsliv Gør rigtig meget i virksomhedspraktik

18 Tænk ud af boksen! VI STRIKKER, DE DRIKKER Eftermiddagskursus i strikning og ølsmagning. Samarbejde mellem designer og kroejer Fokus på at tænke målgrupper samlende og dog differentieret.

19 Opsamling Feltet er nyt for alle Vores ry er løbet i forvejen Løft i fælles flok – brug hinanden

20 For mere info Søren Svane Hansen soren.svane.hansen@holstebro.dk Tlf: 9611 6803


Download ppt "CreatorSpace Før nu og fremover. DEL 1 CreatorSpace - Historie og erfaringer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google