Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kanotur Med La Cours Tour

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kanotur Med La Cours Tour"— Præsentationens transcript:

1 Kanotur Med La Cours Tour
Jamen hvordan og hvorledes?

2 Lidt om La Cours Tour La Cours Tour er et gammelt velrenommeret Rejseselskab fra 1999 med bus og specielle ture som speciale. Det hele startede med ture til de store grænseshopper, men det blev hurtigt udvidet pga. den store efterspørgsel. Kunderne fik nemlig smag for den lidt utrationelle måde at arranger rejser til de store rejsemål. Selvfølgelig er det også den gode service og rimelige priser. Det hænger jo sammen… Manø – Sylten og Harzen kom på programmet og sidste år indtog vi også himmelbjerget og Hjejlen omgivet af de smukke Silkeborg søer. Specielt Hjejlen har været en kæmpe succes, med flere hundrede besøgende. Det er et af de få rejseselskaber der har formodet at holde gang i væksten og ikke mindst kunderne efter 11. september. Med 3 ansatte har familiefortaget i dag en god basis og er klar til flere udfordringer.

3 Ledelsen La Cours Tour Palle Rosendahl: Turmanager, Koordinator (midten.) Søren Askjær: Regnskabschef, Virksomhedsledelse som speciale, Playboy, Frembrusende (tv.) Jan Schmidt: Direktør, Grundlægger, (th.)

4 La Cours Tour Hovedsponsor
Som et led i Udvidelsen valgte ledelsen sidste år at blive sponsor. Det er udelukkende for, at komme ud til de unge. Valget faldt naturligt på Silkeborg-Voel Herrehåndbold. Herreholdet foran Hjejlen

5 Hvorfor lige kanotur En kanotur er en af de dejligste former for friluftsliv, man kan opleve. Jeg glemmer aldrig min tur til Nepal, hvor jeg efter utallige opfordringer selv stiftede bekendtskab med det rigtige friluftsliv. Det var 10 dage på æselryg med fuld opbakning. Det var en helt fornøjelse at komme ned i en kano på floden Tekta opkaldt efter den elskede munk, der levede i barok- tiden. Der var masser af strøm og jeg er den dag i dag glad for, at vi havde en snor ind til beden hvor guiden så kunne trække os de 77 km. Jeg badede tilmed i det kolde, men til tider klare vand. Nå nok snak, nu skal vi have nogle facts på bordet….

6 Hvor skal vi sejle hen? Det er vigtigt at man har et fælles mål og prøve sine grænser af.. Det sagde min gamle matematik lærer altid. Det vil nok være en for stor mundfuld for jer at prøve kræfter, med de floder og bække jeg har været oppe mod i Nepal. Så derfor foreslår jeg at vi drager nordpå, nærmere betegnet Gudenåen og ser hvad det er for en størrelse…. Kongensbro Bjerringbro Langå Fladbro (ved Randers) Det er en tur på små 50 km fordelt over 3 dage, med 2 overnatninger på henholdsvis Bjerringbro og Langå campingplads. Der padles ca. 4-5 timer hver dag, så der skulle være rig mulighed for at proviantere og få noget væske.

7 Klar-parat-start Her starter vi!!

8 1. Dag Turen starter fra Kongensbro kanoplads og går op gennem Tanges sø. Det er vigtigt at sejle i læ siden på Tanges sø pga. den til tider kraftige vind. Der går rygter om at Loch Ness uhyret stammer fra Tanges sø. Så husk kamera der er garanti for spænding. Yderlig information bare spørg. Når vi har krydset Tanges sø sejler vi videre op til Tangeværket. Det er Danmarks største Vandkraftværk og der er et lille museum tilknyttet. Det er bestemt et besøg værd. Efter besøget går turen videre til Bjerringbro- Camping og kanoplads.

9 Overnatning 1 Hvor skal vi sove i nat!!

10 Bjerringbro campingplads
Der er overnatning i telt eller hytter på Bjerringbro campingplads. Det er ca. halvvejs på turen. Det koster ca. 60 kr. pr. person. Der er mulighed for at soignere sig og skrive hjem.. Ellers er det nat tid, vi skal jo være friske til endnu en lang dag.

11 2. Dag Strækningen fra Bjerringbro til Langå rummer muligheder for mange spændende naturoplevelser. Vi kommer forbi Kællinghøl rasteplads. Det er jo nok mest kendt for det naturreservat som strækker sig langt ud på den jyske hede. Længere fremme på højre side af åen ligger Busbjerg rasteplads med adgang til endnu flere naturområder. Det siges, at det var her Gorm Den Gamle ville bygge en bro over Gudenåen. Der står stadig nogle afmærkningspæle, så igen HUSK kamera. Dagen slutter ved Langå Camping og evt. en tur i Langå Egeskov.

12 Overnatning 2 Her skal vi også sove !!

13 Langå Langå campingplads er stedet for de unge.
Så er det vist ved at være tid til hygge. Så vi handler ind og laver noget godt mad. Samme pris som Bjerringbro

14 Slut-prut-finale Så Skal vi hjem !!

15 Randers Når vi har fået ryddet pænt op, er det af sted igen på sidste etape. Vi forsætter mod Randers. Vi Sejler under Danmarks første jernbanebro, Amtmand Hoppes Bro fra Ved stevnsstrup er der mulighed for en rast, før turen slutter ved Randers Regnskov, der er en tropisk zoologisk udstilling. De har lige skiftet vandet i det store akvarium, så der er med garanti mulighed for at se de store salamander.

16 Facts om Randers Randers er kendt for Thor-bryggerierne, Randersreb, Randers regnskov og Randers Kammerorkester. Indbyggertal Medlemmer i golfklubben 1.608 Sprog: Dansk med dialekt. Sange: Jeg vil ønske Randers fjord var fyldt med øl.

17 Øv skal vi allerede hjem
Så er det tid til farvel knus, men vi har jo vores minder og billeder. Turen er færdig og vi aflevere kanoerne. Der er masser af togforbindelser hvis det bliver aktuelt

18 Hvad koster alt dette ? Så lidt koster det at leje 1 kano inkl. redningsveste, padler og transport af kano: Hvis vi vælger denne rute Bjerringbro – Fladbro over 3 dage koster det 540 kr. pr. kano (Kanoerne er til 2-3 personer ) Campingplads kr. i døgnet. (to overnatninger) Mad og drikkelse. (Lidt med hjemmefra.) Transport derop og hjem. Med tog er det 360 kr. pr. næse uden wildcard eller lign.

19 Hvornår skal vi afsted Det var meningen at turen skulle finde sted i weekenden af uge 27 og 3 dage frem. Jamen er der ikke mange unge mennesker på åen og campingpladserne? Jo.. Hva´så med turen til Ibiza? Den er der jo også næste år..

20 Tilmelding Hvis du er klar på en kanon tur sammen med de bedste guider der er i Danmark inkl. Ibiza så ring eller skriv til: Jan Schmidt Direktør La Cours Tour på mobil Jo flere jo bedre.. Og husk ”Rejse er at leve” som min kompagnon og gode ven Simon Spies altid sagde….

21                                       Sådan padler du en kano Den nederste hånd på padlen skal være 5-15 cm over bladet. Padlen sættes i vandet så langt fremme som muligt. Nederste arm og skulder trækker i padlen, mens øverste hånd trykker nedad. Taget er færdigt, når den nederste hånd er lige foran hoften. Nederste arm skal være strakt gennem hele taget. I en kano padler for- og bagpadler i hver sin side. Det giver det bedste glid gennem vandet. Hvis bagpadleren padler i højre side og forpadleren i venstre side, og begge trækker lige hårdt, vil kanoen dreje mod venstre i en let bue. Ved et lidt skarpere venstre sving kan bagpadleren foretage et trækketag. I stedet for at sætte padlen i vandet tæt på kanoen sættes den i vandet skråt ud til siden og trækkes skråt tilbage ind mod kanoen. Ønskes et kraftigt venstresving, kan forpadleren samtidigt udføre et trækketag i sin side. Kanoens kurs bestemmes ved, at padlerne bytter side. Kanoen er "baghjulsstyret", dvs. at det er lettere at flytte bagenden af kanoen sideværts end forenden. Padler begge personer baglæns, bremser kanoen. Det er ikke så svært, som det lyder, men øv jer så I bliver fortrolige med kanoen. God tur!

22 Ordensregler Sørg for at jeres sejlads ikke er til skade eller ulempe for vandløbet, bredderne, dyrelivet, lystfiskere og andres naturoplevelser. Undgå så vidt muligt sejlads efter kl og frem til kl om morgenen. Brug altid redningsvest. Pas på Tange Sø i dårligt vejr - vent eller padl tæt langs bredden i søens læside. Ghettoblaster og for meget alkohol passer ikke sammen med en kanotur. Fiskeri er kun tilladt med fiskekort. Undgå sammenbundne kanoer i åløbet og hold god afstand mellem kanoerne indbyrdes. Affald skal samles i den udleverede affaldspose og smides i en skralde-spand på en raste- eller campingplads. Båltænding er kun tilladt på teltpladser. Landgang må kun finde sted på raste- og campingpladser

23 Huskeliste Tandbørste Drikkelse Sovepose Rent tøj (Ikke det nyeste)
Penge kompas Natlampe til aftenlæsning Chokolade (Energi) Telt Godt humør

24 På gensyn La Cours Tour


Download ppt "Kanotur Med La Cours Tour"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google