Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad er det smarte ved Smartboard?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad er det smarte ved Smartboard?"— Præsentationens transcript:

1 Hvad er det smarte ved Smartboard?
I et samarbejde mellem 3 lærere fra Torslev skole og 4 lærere fra Sæbygaardskolen har vi forsøgt besvare ovenstående. Vi har alle for nylig fået installeret smartboard i vores klasser henholdsvis to 3.klasser og i specialklasse. ”Hvad er det smarte ved smartboard?” Første gang vi stillede os selv dette spørgsmål, anede vi ikke engang, om det virkelig var smart. Så vores første opgave var at finde ud af det.

2 I dag er der ingen tvivl, et smartboard er fantastisk smart.
Stort tastatur på skærmen gør, at alle ved hvilke knapper, der trykkes på. Her er nogle af de ting vi har fundet ud af bare ved at kaste os ud i det: Storskærmen skaber fælles fokus. Altid hurtig adgang til nettet for at søge oplysninger om et emne, forfatter mm., og alle elever kan følge med på skærmen. Hurtigt og let præsentation af elevarbejde. Når enkelte elever kan navigerer rundt på internettet, hente/gemme tekster, bruge powerpoint, bruge elevintra, lærer de lynhurtigt resten af klassen dette. Mulighed for at tilgodese de forskellige læringsstile (eleverne er fysisk aktive, når de navigerer rundt på tavlen). Er tavlen fyldt med vigtigt stof, når timen slutter, gemmes siden, og der fortsættes i næste time.

3 Der kan arbejdes aktivt med en tekst (sætningsanalyse).
En gruppe kan arbejde sammen ved smartboardet – specielt de læsesvage og urolige. Unødvendigt at reservere dvd-afspiller, tv, cd-afspiller. En plan forberedt hjemme præsenteres på skærmen, og eleverne ved, hvad de skal lave (evt. med huskeliste). Computerprogrammet Notebook som følger med smartboardet, er enkelt at gå til (kan næsten alt). Smartboardet er utrolig nemt at betjene.

4 Men pas på du bliver grebet af det, og eleverne elsker det.
Er du blevet så nysgerrig, at du vil vide mere om, hvilke muligheder et smartboard giver, så kig på vedhæftede fil med bilag og links. Hilsen Linda, Dalibor, Birgitte, Ellen, Preben, Lotte og Henrik

5 Brainstorm i forbindelse med emnet ”Her er jeg”. Bilag 2: I matematik
Omkring centimeter og millimeter Bilag 4: I kristendom Bilag 5: Undervisningsforløb ved interaktiv tavle på Torslev Skole Links: Her kan du finde 13 videoklip omkring interaktive whiteboard (smartboard er videreudviklingen). Her finder du et 11 siders diasshow om brugen af interaktive whiteboard. En artikel i folkeskolen omkring brugen af whiteboards. Indslag fra TV SYD om interaktive whiteboards.

6 Brainstormen startede og vi fik skrevet en hel masse op på tavlen.
Bilag 1: Brainstorm i forbindelse med emnet ”Her er jeg”. Brainstormen startede og vi fik skrevet en hel masse op på tavlen. Så ringede det og timen var slut. Jeg gemte bare siden. Næste dag fandt jeg siden frem igen og vi fik opdelt ordene i forskellige kategorier. Desværre kunne de ikke være på én side, men delte sig over to sider. Vi manglede overblikket.

7 Jeg skrev det med computer skrift og flyttede lidt om på det og så kunne det være på én side.
Siden blev senere skrevet ud via smart-boardet, så alle elever kunne få en. Eleverne brugte siden hen sedlen til at finde på ting de kunne skrive om dem selv i Power Point. Forløbet strakte sig over nogle uger. Jeg viser, i vores egen klasse ved hjælp af smartboardet, hvordan powerpoint grundlæggende virker. Herefter gik vi i edb.

8 Eleverne viste hinanden, hvor langt de var nået via smartboardet og inspirerede herved andre til at få lavet endnu mere

9 Bilag 2: I matematik Vi har ikke tasker i klassen. Derfor skriver vi på tavlen, hvad eleverne skal bruge i løbet af timen. Så kan de se det, så snart de kommer ind fra frikvarter. Siden er skrevet hjemmefra, så alt hvad jeg ellers skal huske er noteret på siden. Spejling Her har jeg placeret en hvid kasse, som jeg på smartboardet kan flytte så spejlingen bliver nem at se.

10 Introduktion af division
Eleven trækker med fingeren bananerne ud i de tre dynger. Flytninger Her kan eleven ved hjælp af fingeren trække figuren 2 op og 4 til venstre.

11 interaktivt lykkehjul.
Sandsynlighed Der findes en interaktiv terning (man kaster den ved at klikke på den). I Notebooks galleri findes der også et interaktivt lykkehjul.

12 Koordinatsystem Har endnu ikke brugt det, men jeg ser enorme muligheder. Ikke noget med at stå og fedte med lineal og kridt. Linier og cirkler bliver perfekte. Hældningen kan let ændres osv osv. Diverse tavler og papir Diverse tavler og papir Der findes selvfølgelig en taltavle til 100. Og en gange tavle

13 Isometrisk papir. Ved at vælge ”uendelig kloning” kan du let bygge figurer.

14 Bilag 3: Omkring centimeter og millimeter
Hjemmefra har jeg forberedt én side til hver elev i Notebook. (Det var i opstartsfasen, hvor alle gerne ville prøve) Eleverne skulle nu flytte linealen for at måle stregen. Genstandene de skulle måle blev selvfølgelig mere og mere udfordrende. Her skal eleven også kunne dreje linealen, det gøres ved at klikke på linealen og tage fat i (den grønne) prik.

15 Her fik vi os en snak om hvilken led grisen skal måles på og forskellen på de to grise
Men vigtigst af alt eleverne kunne holde et fælles fokus på centimeter og millimeter.

16 Bilag 4: I kristendom Plan for timen er skrevet hjemme og sendt via skolekom. Planen bliver vist på tavlen og læst op. Hjemme har jeg fundet billeder der passer til historien og ét tryk så er de fremme. Billederne står knivskarpe og med sort baggrund. De skaber fælles fokus. Her er links til de billeder jeg valgte at vise:

17 Den interaktive tavle bruges som hjælperedskab i forbindelse med stavekursus.

18


Download ppt "Hvad er det smarte ved Smartboard?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google