Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det gode interview På jagt efter ny viden – altså noget, som du IKKE ved i forvejen…

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det gode interview På jagt efter ny viden – altså noget, som du IKKE ved i forvejen…"— Præsentationens transcript:

1 Det gode interview På jagt efter ny viden – altså noget, som du IKKE ved i forvejen…

2 Gå efter struben og bid til det knaser… Forbered dig inden du henvender dig! Lav gode aftaler pr. telefon Skab en god stemning, det er dit ansvar Forbered dine spørgsmål grundigt og husk, hvad din problemformulering er, og hvad det er, at du gerne vil have svar på. Stil uddybende spørgsmål undervejs????? Spørg efter andre kontaktpersoner og sørg for, at du må komme igen

3 Interview-øvelse 1 Gå sammen i grupper på fire Tre journalister og en der bliver interviewet Journalisterne interviewer en kendt person, der gennem interviewet og spørgsmålene skal svare og først til sidst gætte hvem han eller hun er… Eksempel: (Den kendte person er Anders And). Hvordan er det at have været med i så mange dyrefilm uden bukser på? Hvordan er det at have en onkel der er så rig og en fætter der er så heldig?

4 Interview-øvelse 2 Du er journalist og skal interviewe en, der har begået et mord. Ud fra interviewet skal du bagefter kunne gætte, hvem det er, der er blevet myrdet, hvorfor og hvordan. Den, der bliver interviewet, skal altså fortælle uden at afsløre hvem, hvordan og hvorfor… Som journalist skal du altså arbejde på at få morderen til at snakke løs dog uden at spørge direkte… Forbered dig – skab en god stemning – aktiv lytning – uddybende spørgsmål… Det er vigtigt at samtalen ikke går i stå for begge parter!


Download ppt "Det gode interview På jagt efter ny viden – altså noget, som du IKKE ved i forvejen…"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google