Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Idrætsakademi Ringsted

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Idrætsakademi Ringsted"— Præsentationens transcript:

1 Idrætsakademi Ringsted
Stedet for dem , der har viljen, til at ville lykkedes.

2 Vision IKA er et akademi i konstant udvikling, hvor tiltag sker kontinuerligt for at optimere elevernes hverdag. Tiltag kan i denne sammenhæng være alt fra træningsområdet til kost- og logi. Udvikling og tiltag som alle skal bidrage til for at skabe det ultimative eliteuddannelsessted. Vores vision er At give ambitiøse og dygtige idrætsudøvere fra kommunen samt øvrige landsdele, det ultimative eliteidrætsmiljø at udvikle talentet i. At skabe et professionelt miljø via trænere med erfaring fra højeste nationale og internationale niveau. At tilbyde bo og opholdsmuligheder på absolut højeste niveau.

3 Daglig leder Flemming Pedersen 46 år – gift 2 børn . Født i Esbjerg . Opvokset i Grindsted. Bosiddende i Dalby fra Uddannet i Nordea – filialdirektør for Vojens-Toftlund og Gram frem til 2002 Oversergent i kamptropperne Ungdomstræner i Grindsted og Haderslev Træner for Haderslev KFUM serie 1 til 2 div. Træner for Kolding HK div. Til ligaen Fuldtidstræner i KIF & Danske mester 3 gange + pokalvinder Ungdomslandstræner VM guld og bronze samt EM sølv og bronze Leder af IKA

4 Målgruppe Elever der har viljen til at forfølge sine mål , både uddannelsesmæssigt og idrætsspecifikt. Miljøelever typisk fra 10 klasse- undtagelsesvist 9 klasse Træningselever fra 9 klasse , i den første periode. Eleven skal se det som 3-5 årigt udviklingsforløb, hvor det hele tiden er det langsigtede vi prioriterer

5 Klubsamarbejde Elever på IKA , har frit klubvalg, så længe det vurderes at niveauet er udviklende, samt at der er balance i forhold til uddannelsen. Vi vil arbejde tæt sammen med alle involverede klubber og i videst muligt omfang koordinere træningsmængde og indhold.

6 Træning Idrætsspecifik træning onsdag og fredag for de grene , hvor der er kritisk masse til dette. Træning har alene fokus på den individuelle udvikling, teknisk-taktisk-fysisk og ikke-færdighedskrævende indsatser Fysisk træning onsdag. I Ringkøbing fælles for fodbold og håndbold Træning onsdag foregår både i Ringkøbing og Skjern. Træning fredag vil for håndbold foregå skiftevis i Skjern og Ringkøbing. Fodbold vil foregå i Ringkøbing hver gang ind til videre !!! Træningstider onsdag samt fredag fra Ved behov laves fysisk træning mandag for øvrige grene. Derudover vil miljøelever have fysiske træningspas , tilpasset deres ugeprogram.

7 Miljøelever Eleven bor på IKA .
Eleven vil i løbet af opholdet gennemgå udviklingssamtaler 1-2 gange om året. Der vil være mulighed for daglig sparring med øvrige elever og ledere. Der laves lektiehjælp både på tværs af eleverne og såfremt der optages folkeskoleelever tilknyttes hjælp minimum 1 gang ugentligt Der er tilknyttet trivselsperson, der kommer fast flere aftener i ugen. Der vil være ledere , hver aften. Der afholdes løbende temamøder, med henblik på at optimere træningsforståelsen. Der er mulighed for daglig fysisk træning, efter aftale.

8 Træningselever med mere end 6 udøvere
Træningsmængde og indhold på samme niveau som miljøelever. Morgenmad onsdag Deltagelse i mentaltræningskursus Deltagelse i kost og ernærings vejledning.

9 Træningselever uden idrætsspecifik træning
Eleven kan vælge fysiske træningspas i ugen. Tider og sted forsøges placeret så optimalt som muligt i forhold til træning og skole. Eleven kan p.t. ikke få idrætsspecifik træning i forlængelse af den fysiske træning . Såfremt der opstår behov/ønske udvides tilbuddet løbende Adgang til fysioterapi. Morgenmad onsdag. Eleven modtager tøjpakke . Pakken differentieres i forhold til idrætsgren.

10 Personale Der tilknyttes trænere fra højere niveau , end eleven normalt møder i sin hverdag. Der tilknyttes specialister indenfor pladsspecifik træning – fysisk træning og på sigt mental træning. Sundhedssektor udvikles løbende. Trivselspersonale tilknyttes løbende på IKA.

11 Træneren/coachen Træneren er den afgørende person .
Derfor er udvælgelsen og udviklingen af træneren mindst lige så vigtigt som udviklingen af eleverne. Der laves Train the Trainer forløb, så træneren bliver udfordret konstant. Den kloge er ham ,der ved, hvad han ikke ved noget om!!!

12 Uddannelse Uddannelsen vil ALTID have 1. prioritet.
Skolerne i kommunen giver lovligt fravær til træning og er behjælpelige , såfremt eleven kommer bagud i enkelte fag. Skolerne er aktive i forhold til elevens tilgang til lektier og fremmøde, og koordinerer med IKA, hvis der er behov for en tilretning af hverdagen.

13 Boforhold Eleven bor på 2 mands værelse. Eleven kan selv få indflydelse på værelseskammerat Værelserne er møbleret med seng-skab-skrivebord samt køleskab Der er trådløst internet Værelserne ligger i direkte tilknytning til træningssted Der er opsyn indtil sengetid og tilkaldevagt i tilfælde af akutte ting. Eleven sørger selv for at stå op og komme i skole. Der serveres morgenmad , hvor der samtidigt SKAL smøres madpakke 5 gange i ugen og aftensmad mandag-torsdag. Der er i forbindelse med værelserne tilknyttet fællesrum med køkken Bostedet vil være behjælpelig med bespisning i weekender.

14 Boforhold Der afholdes stueeftersyn hver uge
Der kan/skal vaskes tøj i vaskerum Elever over 18 år kan tilkøbe enkeltværelse Der er opstillet fælles rammer som svarer til kravene for en eliteidrætsudøver . Søvn-adfærd-kost-hygiejne-planlægning Juli måned er værelserne ikke til disposition

15 Fælles aktiviteter Challengetur – team building eller lignende
Julefrokost Studietur – ekstra betaling Afslutningsdag Kostvejledningskursus Mentaltræningskursus Privatøkonomi Planlægning Flere af aktiviteterne vil foregå sammen med Kolding-afdeling

16 Erfaringer Begge ordninger vil løfte elevens kompetencer
Alt forskning peger på at elever der konstant lever i miljøet – flytter sig mærkbart mere end træningselever. Dette dokumenterer Kolding-afdelingen også. Det bliver hårdt og krævende. Konsekvenserne er store – kravene er store Oplevelserne er store – udviklingen er mærkbar

17 Økonomi Der kan opnås SU efter normale regler
Pris for udeboende kr årligt+årsgebyr Pris for hjemmeboende årsgebyr afhængig af antal træninger. Årsgebyr kr. 2500,- dækker tøjpakke – kursus- og tilskud til sociale arrangementer

18 Regneeksempel Udgift 50.000,00 Besparelser: Tøj 5.000,00
Forbrug el-vand-varme ,00 Kost ,00 Kørsel 50 km a 2,- 120 gange ,00 Reel udgift ,00.

19 Optagelse Træningselever optages efter ansøgning og efterfølgende visitation Miljøelever optages efter ansøgning samt efterfølgende visitation og samtale med lederen af IKA. Ansøgning om optagelse direkte til IKA , da det ikke er et krav at man spiller i en bestemt klub.


Download ppt "Idrætsakademi Ringsted"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google