Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Cecilia Marie Overgaard

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Cecilia Marie Overgaard"— Præsentationens transcript:

1 Cecilia Marie Overgaard 12.06.2017
Udviklingspotentialet i kommunens og politiets kriminalpræventive indsats Cecilia Marie Overgaard

2 Hvad vil jeg fortælle om
De unges baggrund De unges oplevelse af kommunen, politiet, institutionerne og skolen De unges oplevelse af den kriminalpræventive indsats Hvad skal der, ifølge de unge, til for at skabe en god relation?

3 de unges baggrund OBS Navnene er alle pseudonymer

4 De unges oplevelse af kommunen og sagsbehandlerne
Kedelige ”Ikke menneskelige nok” Lytter ikke Ligeglade Tænker kun på penge

5 De unges oplevelse af politiet
Korrupte Spiller smarte Viser ikke respekt Misbruger deres magt Sætter de unge i bås som kriminelle Bruger sigtelserne imod de unge

6 De unges Oplevelse af institutionerne
Dårlig indflydelse fra andre unge Nemt at undgå skolen Nemt at få fat i alkohol og stoffer Få konsekvenser Kriminalitet

7 De unges oplevelse af institutionerne
Sofia ”Da jeg kom op på den første institution da jeg var tolv, da var jeg ikke typen, jeg sloges ikke og jeg.. jeg var meget fornuftig af hvad man skal være i den alder.. Og der oppe blev jeg så smidt ud for vold og jeg lærte at ryge og alle de ting der.. og så kom jeg så videre til den næste institution.. og der lærte vi at tage stoffer, vi lærte at ryge hash og.. drikke og.. og så videre og så videre”

8 De unges oplevelse af skolen
Problemer i skolen Stemplet og opgivet af lærerne Udstødt af klassekammeraterne

9 De unges oplevelse af den kriminalpræventive indsats

10 Tidligere indgriben Kriminalitet og kontakt til politi som mindreårige
Problemer i skolen Kontakt med kommunen forud for deres første dom Forældre kendt af politiet Anbragt uden for hjemmet Aktindsigt Manglende overholdelse af tids­frister Manglende opfølgning

11 Tidligere indgriben Max
”Hvis man havde taget fat i mig allerede da jeg begyndte at pjække meget fra skole og hvor jeg begyndte at drikke meget (…) eller da jeg ligesom blev sigtet første gang for en hel masse ting, hvis der havde været en konsekvens for det hurtigere, så var det aldrig gået så galt. Uanset hvad jeg har lavet, så har der aldrig været nogen konsekvens (…) På det tidspunkt hvor kommunen først kommer på banen, der er det allerede for sent (…) Det var først da jeg kom i ungdomsfængsel at der faktisk kom en konsekvens ud af de ting jeg gjorde”

12 Mere inddragelse Tages med på råd Behov og ønsker tages alvorligt

13 Mere interesse og forståelse
De unge vil gerne have at systemrepræsentanterne: Bekymrer sig om dem Lytter Sætter sig i deres sted

14 Mere interesse og forståelse
Max ”For alle de sagsbehandlere jeg har haft, udover en enkelt af dem, der har jeg hele tiden følt fra starten af, at jeg egentligt bare er et stykke papir i stakken for dem. At de overhovedet ikke er interesserede i at høre, hvad jeg har at sige”.

15 Flere konsekvenser Der skal handles hurtigere og mere konsekvent
Forældre Skoler og daginstitutioner Politi I retssystemet

16 Mere kontinuitet Stor udskiftning af sagsbehandlere
Stor udskiftning af kontaktpersoner Kontakt med mange forskellige kommunale instanser og personer

17 Mere samarbejde Hakim "Så fik jeg et brev med hjem at jeg skulle have min far med til samtale, men jeg tog ham ikke med. Jeg tog der hen alene fordi jeg sagde at han skulle på arbejde så han kunne ikke komme. Så det var sådan hver eneste gang jeg fik brev fra skolen eller politiet at jeg skulle have min far med, så tog jeg altid der hen alene”

18 Konsekvenserne Systemrepræsentanterne: Lytter ikke Virker ligeglade
Inddrager ikke de unge Tager ikke de unge alvorligt De unge føler sig som: Objekter Sager Et tal på et stykke papir Et problem der skal løses ‘så hurtigt og billigt som muligt’ Konsekvenser Føler sig ikke som en accepteret del af det ”normale” samfund Stigmatisering Mindre samarbejdsvilje Søger anerkendelse og tilhørsforhold i det kriminelle miljø

19 De unges relationer Mangel på omsorg og nærhed og tætte følelsesmæssige relationer Manglende selvtillid og tillid til andre Problemer med at indgå i nære relationer så vel som samfundsmæssige forhold

20 De unges selvbillede Ballademager Ikke ordentlig Mærkelig Rod Bandit
Fucked up Problembarn

21 Hvad skal der, ifølge de unge, til for at skabe en god relation?
Mads ”Jeg har fortalt hende mine dybeste hemmeligheder, ikke altså.. altså.. hvad jeg har gået og bøvlet med.. fordi det har jeg aldrig fortalt til nogen, for hvad fanden rager det dem.. Man har bare brug for at snakke med en engang imellem, det har man sku. Det er noget jeg har måtte lære.. så.. det er sku en mærkelig ting.. Også.. at betro sig til et andet menneske, det er svært for mig..”.

22 At vise Interesse Max ”Det der gør at man bryder sig om dem det er at de ligesom.. de interesserer sig for en. For dem er man ikke bare endnu et tal på et stykke papir. Det er det der gør noget. At de interesserer sig for en og de ligesom prøver på at gøre noget, hvor andre de har simpelthen så travlt at de knapt nok kan huske hvad vi hedder. Og det er det der gør at man egentligt bliver ligeglad. Hvis de er ligeglade med mig, jamen så er jeg også ligeglad med dem.. den følelse har man”.

23 At lytte og stille spørgsmål
Zaahir ”Hvis han vidste at jeg havde lavet et eller andet, så ville han indkalde mig til samtale hvor det kun var mig og ham.. så snakkede vi, og så spurgte han mig hvorfor.. hvad var grunden til det.. hvad var det der motiverede mig til det. Så ville han stille mig nogle spørgsmål og få mig til at tænke over det. Om det var det værd at gøre som jeg gjorde.. sådan noget det hjalp faktisk en.. så kunne man tænke over det.. hvorfor gjorde man det nu, og var det rigtigt og sådan noget..”

24 At være Vedholdende Sofia
”Det var min kontaktperson hele vejen igennem fra anden institution til tredje, ham har jeg udøvet vold mod og sådan nogle ting, og jeg har aldrig kunnet få ham til at eksplodere. Han har altid haft en rigtig lang lunte hvad der angik mig. Så.. på den måde har jeg også fået et rigtigt godt bånd til ham, og han er også min kontaktperson den dag i dag, så.. så det er dejligt”.

25 At have Humor Hakim ”Jamen han var bare sjov og sådan.. man skulle ikke engang tro han var politibetjent. Det var som om.. han havde bare uniform på, som sidste skoledag eller et eller andet (…) han var sådan sjov og han virkede du ved.. han har humor”

26 At have tillid og tiltro
Jens ”Hvis jeg skal opføre mig ordentligt og følge deres regler, så skal de også snakke pænt til mig og kunne bøje reglerne (…) hvis man spørger om man må det eller det – ’nej for det tror vi ikke at du kan håndtere’. Så næste gang man får lov til det, så gider man ikke at håndtere det, fordi de stoler jo alligevel ikke på mig, hvorfor skulle jeg så opføre mig ordentligt?”

27 At have erfaring Hamza ”Det er nemmere at høre det fra en der har været ude i det end en der slet ikke har været ude i det.. en der har været ude i det han ved godt hvordan det er. En der ikke har været ude i det ved jo ikke hvordan det føles..”

28 At holde af den unge Mads
”Hun viste så meget engagement i mig at.. jamen det var helt mærkeligt, ikke.. hun ville mig virkelig godt.. jeg kunne mærke hun ville virkelig mig det godt.. Det var det der gjorde.. Det var første gang jeg kunne mærke at jeg mødte en person der ville mig noget godt”

29 Virker det så? Martin ”Ja, hun fik mig til at indse nogle ting i hvert fald. At det ikke var så smart at rende rundt at tage alt muligt og være racistisk. Det stoppede jeg så også med.. at være racistisk. Jeg stoppede først med stofferne langt, langt senere..”. Max ”Ja. Jeg tror at hvis jeg ikke havde haft ham, så var det gået meget mere galt. Han var skyld i at det ikke.. at der gik så lang tid før det eksklarede fuldstændig. Han var god til at holde mig i ørene og god til at sørge for at jeg kom op om morgenen og at sørge for at jeg kom i skole og alle sådan nogle ting. Og hvis jeg ikke kom i skole jamen så var han den første der ringede til mig og spurgte hvorfor jeg ikke var i skole.”

30 Ja, men.. Max ”Fordi han kan jo kun guide. Når du som ung først rammer det der hvor du begynder i det der miljø og du begynder at lege med hash og alt sådan noget der, der tror jeg i hvert fald selv på – og det er også sådan jeg har oplevet det – at der skal en konsekvens til før det stopper. Og han kunne jo kun snakke, han kunne ikke give mig nogen former for konsekvenser overhovedet jo. Han kan jo maksimum sige, at så gider han ikke være sammen med mig”

31 Man skal selv ville det Martin
”Jeg tror det er mest ens eget valg, om du vil hjælpes. Hvis du gerne vil hjælpes, så er der muligheder for alt (…) men hvis du ikke vil, så kan man komme med alle midler i hele verden.. du kan bure dem inde i en måned, men lige så snart de kommer ud, så gør de det bare igen jo”.

32 Men en god relation kan stadig redde liv
Mads ”Hun har reddet mit liv. Det har hun. Hun er grunden til at jeg lever i dag. Hun er et godt menneske.. (…) så møder jeg hende et halvt år efter jeg var flyttet i egen lejlighed. Så siger hun til mig, at jeg er blevet dum (…) Hun kunne høre på mig, den måde jeg var på, den måde jeg talte på.. (…) der var et eller andet der var.. gjorde at jeg ikke kunne agere og bruge min hjernekapacitet. Og det var fordi jeg tog så mange stoffer.. Det ramte mig eddermame hårdt at hun sagde jeg var dum”

33 Cecilia marie overgaard
(+45)


Download ppt "Cecilia Marie Overgaard"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google