Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BEDEUGEN 2019 Åndeligt venskab

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BEDEUGEN 2019 Åndeligt venskab"— Præsentationens transcript:

1 BEDEUGEN 2019 Åndeligt venskab
Evangelisk Alliance Danmark

2 1. Den åndelige interesse vokser
Johannesevangeliet 4,27-38: Netop da kom hans disciple tilbage, og de undrede sig over, at han talte med en kvinde. Alligevel spurgte ingen, hvad han ville hende, eller hvorfor han talte med hende. Kvinden lod så sin vandkrukke stå og gik ind til byen og sagde til folk: »Kom og se en mand, som har fortalt mig alt, hvad jeg har gjort.

3 1. Den åndelige interesse vokser
Måske er det ham, der er Kristus?« De gik ud af byen og gav sig på vej ud til ham. I mellemtiden sagde disciplene til ham: »Rabbi, kom og spis!« Men han sagde til dem: »Jeg har mad at spise, som I ikke kender til.« Da sagde disciplene til hinanden: »Mon nogen har givet ham noget at spise?« Jesus sagde til dem: »Min mad er at gøre hans vilje, som har sendt mig, og fuldføre hans værk.

4 1. Den åndelige interesse vokser
Siger I ikke: Fire måneder tager det endnu, så kommer høsten? Men jeg siger jer: Luk jeres øjne op, se ud over markerne, de er hvide til høst.  Den, der høster, får allerede nu sin løn og samler afgrøde til evigt liv, så at den, der sår, og den, der høster, kan glæde sig sammen.  

5 1. Den åndelige interesse vokser
For her gælder det ord: ›Én sår, og en anden høster.‹  Jeg har sendt jer ud for at høste det, I ikke har slidt med; andre har slidt, og I nyder godt af deres slid.«

6 BØN 1. Den åndelige interesse vokser
Vi takker dig, Gud, for den voksende åndelige interesse i vores land. Vi bekender, at vi ofte er mere optaget af egne behov end af den åndelige høst. Vi beder om, at vi må se mennesker omkring os med dine øjne. Vi beder for dem, som søger – at de må møde evangeliet i stedet for de mange budskaber fra andre religioner.

7

8 2. Vi er kaldede til at gøre andre til disciple
Matthæusevangeliet 28,16-20: Men de elleve disciple gik til Galilæa til det bjerg, hvor Jesus havde sat dem stævne.  Og da de så ham, tilbad de ham, men nogle tvivlede.  Og Jesus kom hen og talte til dem og sagde: »Mig er givet al magt i himlen og på jorden.  

9 2. Vi er kaldede til at gøre andre til disciple
Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn,  og idet I lærer dem at holde alt det, som jeg har befalet jer. Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.«

10 BØN 2. Vi er kaldede til at gøre andre til disciple
Vi takker dig, Gud, for, at du kalder os til at tjene dig. Vi bekender, at vi trænger til at lære, hvad det vil sige at gøre andre til disciple. Vi beder om, at du vil hjælpe os til at åbne vores liv for andre troende. Vi beder for det kirkelige børne- og ungdomsarbejde. Send du forbilleder i troen til børn og unge.

11

12 3. Vi er kaldede til at bygge bro
Første Korintherbrev 9,19-23: Skønt fri og uafhængig af alle har jeg gjort mig selv til alles tjener for at vinde så mange som muligt.  For jøderne er jeg blevet som en jøde for at vinde jøder.

13 3. Vi er kaldede til at bygge bro
For dem, der lever under loven, er jeg blevet som en, der står under loven, for at vinde dem, selv om jeg ikke er under loven.  For dem, der er uden lov, er jeg blevet som en, der er uden lov, for at vinde dem, selv om jeg ikke er uden Guds lov, men er under Kristi lov.  

14 3. Vi er kaldede til at bygge bro
Jeg er blevet svag for de svage for at vinde de svage. Alt er jeg blevet for alle for i det mindste at frelse nogen.  Alt gør jeg for evangeliets skyld for selv at få del i det.

15 BØN 3. Vi er kaldede til at bygge bro
Vi takker dig, Gud, fordi evangeliet er for alle slags mennesker i alle kulturer i hele verden. Vi bekender, at vi ofte bliver på vores egen hjemmebane i stedet for at møde folk, hvor de er. Vi beder om, at vi må bygge broer til dem, som du kalder på. Vi beder for de sociale og kulturelle grupper herhjemme og i verden, som ikke er i berøring med evangeliet.

16

17 4. Åndelige erfaringer bygger bro
Apostlenes Gerninger 10,1-16: I Cæsarea var der en mand ved navn Cornelius, som var officer i en militærafdeling, der hed Den Italienske.  Han var from og gudfrygtig, ligesom hele hans husstand; han gav folket mange almisser og bad bestandig til Gud.

18 4. Åndelige erfaringer bygger bro
En dag omkring ved den niende time så han tydeligt i et syn Guds engel, der kom ind til ham og sagde: »Cornelius!«  Han stirrede på englen og spurgte forfærdet: »Hvad er der, herre?« Englen sagde til ham: »Dine bønner og dine almisser er steget op til Gud og huskes hos ham. Send nu nogle folk til Joppe efter en mand, der hedder Simon med tilnavnet Peter.

19 4. Åndelige erfaringer bygger bro
Han bor hos garveren Simon, hvis hus ligger ved havet.«  Da englen, som havde talt til ham, var gået, kaldte han på to af sine husfolk og på en from soldat blandt dem, der til stadighed var om ham.  Han forklarede dem det alt sammen og sendte dem så til Joppe.  

20 4. Åndelige erfaringer bygger bro
Den næste dag, da de var undervejs og nærmede sig byen, gik Peter ved den sjette time op på taget for at bede.  Da blev han sulten og ville have noget at spise. Mens man tilberedte det, faldt han i henrykkelse,  og han så himlen åben og noget komme ned, som lignede en stor dug, der ved de fire hjørner blev sænket ned på jorden.  

21 4. Åndelige erfaringer bygger bro
I den var der alle slags af jordens firbenede dyr og krybdyr og af himlens fugle.  Og en røst lød til ham: »Rejs dig, Peter, slagt og spis!«  Men Peter svarede: »Ikke tale om, Herre, for jeg har aldrig spist noget som helst vanhelligt og urent.«  

22 4. Åndelige erfaringer bygger bro
Så lød røsten igen til ham, for anden gang: »Hvad Gud har erklæret for rent, må du ikke kalde vanhelligt.«  Dette skete tre gange, og straks efter blev det hele taget op til himlen.

23 BØN 4. Åndelige erfaringer bygger bro
Vi takker dig, Helligånd, fordi du kalder og drager mennesker til Jesus. Vi bekender, at vi nogle gange, som Peter, lader vores traditioner stå i vejen for Åndens ledelse. Vi beder om, at vi som Peter må få hjælp til at lade Åndens tale overvinde vores mangel på engagement. Vi beder for dem, som ikke ved, hvor de skal gå hen med deres åndelige spørgsmål og åndelige oplevelser.

24

25 5. Det gæstfrie fællesskab bygger bro
Apostlenes Gerninger 2,42-47: De holdt fast ved apostlenes lære og fællesskabet, ved brødets brydelse og ved bønnerne.  Hver og én blev grebet af frygt, og der skete mange undere og tegn ved apostlene.  Men alle de troende var sammen, og de var fælles om alt.  De solgte deres ejendom og ejendele og delte det ud til alle efter enhvers behov.  

26 5. Det gæstfrie fællesskab bygger bro
Apostlenes Gerninger 2,42-47: De kom i enighed i templet hver dag; hjemme brød de brødet og spiste sammen, og jublende og oprigtige af hjertet  priste de Gud og havde hele folkets yndest. Og Herren føjede hver dag nogle til, som blev frelst.  

27 BØN 5. Det gæstfrie fællesskab bygger bro
Vi takker dig, Gud, fordi du har givet os kirkens fællesskab. Vi bekender, at vores kirker nogle gange er optaget af indre behov. Vi beder om, at vi må være gæstfrie og åbne for nytilkomne. Vi beder for de mange kirker, der i disse år bygges blandt nydanskere. Må de blive stærke og sunde, og må vi bygge relationer på kryds og tværs.

28

29 6. Medvandring bygger bro
Lukasevangeliet 24,13-32: Men samme dag var to af disciplene på vej til en landsby, som ligger tres stadier fra Jerusalem og hedder Emmaus;  de talte med hinanden om alt det, som var sket.  Og det skete, mens de gik og talte sammen og drøftede det indbyrdes, kom Jesus selv og slog følge med dem.  

30 6. Medvandring bygger bro
Men deres øjne holdtes til, så de ikke genkendte ham. Han spurgte dem: »Hvad er det, I går og drøfter med hinanden?« De standsede og så bedrøvede ud,  og den ene af dem, Kleofas hed han, svarede: »Er du den eneste tilrejsende i Jerusalem, der ikke ved, hvad der er sket i byen i disse dage?«  »Hvad da?« spurgte han.

31 6. Medvandring bygger bro
De svarede: »Det med Jesus fra Nazaret, som var en profet, mægtig i gerning og ord over for Gud og hele folket  – hvordan vore ypperstepræster og rådsherrer har udleveret ham til dødsstraf og korsfæstet ham.  Og vi havde håbet, at det var ham, der skulle forløse Israel. Men til alt dette kommer, at det i dag er tredje dag, siden det skete.  

32 6. Medvandring bygger bro
Og nu har nogle af kvinderne iblandt os forfærdet os; de var tidligt i morges ude ved graven, men fandt ikke hans legeme og kom tilbage og fortalte, at de i et syn havde set engle, som sagde, at han lever. Nogle af dem, der er sammen med os, gik så ud til graven og fandt det sådan, som kvinderne havde sagt, men ham selv så de ikke.«

33 6. Medvandring bygger bro
Da sagde han til dem: »I uforstandige, så tungnemme til at tro på alt det, profeterne har talt. Skulle Kristus ikke lide dette og gå ind til sin herlighed?« Og han begyndte med Moses og alle profeterne og udlagde for dem, hvad der stod om ham i alle Skrifterne.

34 6. Medvandring bygger bro
De var næsten fremme ved den landsby, de var på vej til, og Jesus lod, som om han ville gå videre.  Men de holdt ham tilbage og sagde: »Bliv hos os! Det er snart aften, og dagen er allerede gået på hæld.« Så gik han med ind for at blive hos dem.  Og mens han sad til bords sammen med dem, tog han brødet, velsignede og brød det og gav dem det.  

35 6. Medvandring bygger bro
Da åbnedes deres øjne, og de genkendte ham; men så blev han usynlig for dem.  De sagde til hinanden: »Brændte vore hjerter ikke i os, mens han talte til os på vejen og åbnede Skrifterne for os?«

36 BØN 6. Medvandring bygger bro
Vi takker dig, Jesus, fordi du er en af os og møder os i øjenhøjde. Vi bekender, at det er lettere for os at belære end at vandre sammen med mennesker. Vi beder om, at ingen i vores kirker må være overladt til sig selv, men at alle må vokse i troen i fællesskab med andre. Vi beder for dem, som lige nu er i sorg og tvivl. Må de møde en medvandrer, som kan åbne døren for tro og håb.

37

38 7. Kristen tjeneste bygger bro
Lukasevangeliet 5,1-11: Engang da Jesus stod ved Genesaret Sø, og folkeskaren trængtes om ham for at høre Guds ord,  fik han øje på to både, der lå ved søen. Fiskerne var gået fra dem og var ved at skylle garnene.  Så gik han op i en af bådene, den der tilhørte Simon, og bad ham lægge lidt fra land.

39 7. Kristen tjeneste bygger bro
Så satte han sig og underviste skarerne fra båden. Da han holdt op med at tale, sagde han til Simon: »Læg ud på dybet, og kast jeres garn ud til fangst!«  Men Simon svarede: »Mester, vi har slidt hele natten og ingenting fået; men på dit ord vil jeg kaste garnene ud.«  Det gjorde de, og de fangede en stor mængde fisk, så deres garn var ved at sprænges.  

40 7. Kristen tjeneste bygger bro
De gjorde tegn til deres kammerater i den anden båd, at de skulle komme dem til hjælp, og de kom og fyldte begge både, så de var lige ved at synke.  Da Simon Peter så det, faldt han ned for Jesu knæ og sagde: »Gå bort fra mig, Herre, for jeg er en syndig mand.«  

41 7. Kristen tjeneste bygger bro
For han og alle de, som var med ham, var grebet af rædsel på grund af den fangst, de havde fået  – ligeså Jakob og Johannes, Zebedæus' sønner, som fiskede sammen med Simon. Men Jesus sagde til Simon: »Frygt ikke! Fra nu af skal du fange mennesker.«  Og de lagde bådene til land og forlod alt og fulgte ham.

42 BØN 7. Kristen tjeneste bygger bro
Vi takker dig, Gud, for alle de velsignelser, som vores land har modtaget gennem tidligere generationers kristne tjeneste. Vi bekender, at vi nogle gange lader dovenskab eller frygt overdøve dit kald til tjeneste. Vi beder om, at vi som dit folk må være til velsignelse for vores by og vores land. Vi beder for dem, som lever i fattigdom, og som er socialt udstødt. Må de finde hjælp og håb.

43

44 8. Et kald til alle troende
Apostlenes Gerninger 11,19-21: De, der var blevet spredt under den forfølgelse, der udbrød i anledning af Stefanus, rejste nu rundt helt til Fønikien og Cypern og Antiokia, men forkyndte kun ordet for jøder.  

45 8. Et kald til alle troende
Men blandt dem var der nogle cyprioter og kyrenæere, som kom til Antiokia og også talte til grækerne og forkyndte evangeliet om Herren Jesus.  Og Herrens hånd var med dem, så et stort antal kom til tro og vendte om til Herren.

46 BØN 8. Et kald til alle troende
Vi takker dig, Gud, fordi vi alle er kaldede til at tjene dig. Vi bekender, at vi ofte undskylder os med, at andre er bedre end os til en opgaver Vi beder om, at lederne i kirken må få styrke og tro til at stå i spidsen. Og at de må opmuntre den enkelte til at tjene med sine gaver. Vi beder for din kirke – at den ikke må være splittet, men må være en enhed i troen på Kristus. Hjælp os til at se os selv som en del af din kirke alle dage og i alle livets situationer.

47


Download ppt "BEDEUGEN 2019 Åndeligt venskab"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google