Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

I Kommunerne og Med andre virksomheder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "I Kommunerne og Med andre virksomheder"— Præsentationens transcript:

1 I Kommunerne og Med andre virksomheder
Samarbejde på tværs I Kommunerne og Med andre virksomheder Rotteårsmøde d. 8-9/

2 Oversigt Lidt om Helle og Hanne-Jytte Udfordringer
Samarbejde med forsyningen Myndighed på tværs Samarbejde på tværs

3 Lidt om H&H HJV startede i 1999 kommunen på rotteområdet, og fik indført fællesindkøb af gift til de 5 kommuner på Bornholm. 2000 lægges Allinge-Gudhjem og Hasle kommune sammen på skat og miljøområdet, sidder nu med rotter i 2 kommuner. 2003 kommer sammenlægningen i hele landet og hermed også en ø ét rotteområde. 2005 starter de første udfordringer om fx genhusning /kondemnering. 2008 prøver BRK at få opretter en erfagruppe på rottefænger niveau, men desværre uden held. 2010 Bliver jeg kontaktet af Kenneth Hennings da han er blevet ansat i Herlev kommune på rotteområdet. 2012 snakker Kenneth og HJV om at få startet en erfagruppe

4 Lidt om H&H HT startede i Bornholms Regionskommune i 2005, hvor det primære arbejdsområde var VVM-screening og VVM-redegørelser af landbrug 2007 ny miljøgodkendelsesordning, og begynder at køre landbrugstilsyn i et sogn, og starter som miljøvagt 2009 HJ og HT deler øen op og kører begge landbrugstilsyn, - HT stifter bekendtskab med rotteområdet. Afløser HJ ved ferie. , arbejdsopgaverne har været meget varierende fra landbrug, §3-sager, vandløbssager, museumsloven, planloven, miljøbeskyttelsesloven, biogas. 2015 opstartes et tværfagligt samarbejde i kommunen, hvor jeg deltager fra det tekniske område.

5 Udfordringer Hvad skal jeg som myndighed gøre ud over bekæmpelse? Håndhævelse Hvor skal jeg begynde? Er der evt. nogen pårørende, Er det sundhedsmæssigt forsvarligt at borgeren blive boende eller skal huset kondemneres. Hvem skal jeg tage fat i? Pårørende, embedslægen, sociale myndigheder. Hvordan kan man undgå det i fremtiden? Oprette et samarbejde med de sociale myndigheder/ hjemmeplejen.

6 Udfordringer i billeder

7

8 Samarbejde med Forsyningen
Samarbejdet startede allerede tilbage ved kommune sammenlægningen. 3 -4 møder om året, hvor der bliver talt om forsyningens arbejde, hvor der er rotteproblemer og om indsatsen samt Kommunens handlingsplan. Tæt samarbejde vedr. nye projekter, udskillelse af kloak og regnvandsledninger. Fælles indkøb/brug af elektroniske fælder, hvor det er rottefængeren der håndterer dem. Generel udbedring af hovedledninger. (Eksempel)

9 Samarbejde med forsyningen

10

11 Myndighed på Tværs 1 Bornholms Regionskommune er opbygget efter centermodellen – kommunalbestyrelsens ambition med centermodellen var bl.a. at styrke samarbejdet på tværs i organisationen. I 2015 valgte chefgruppen at nedsætte en tværgående arbejdsgruppe på sagsbehandlerniveau, hvis formål skulle være at afdække, potentialerne for, hvordan vi i BRK kunne styrke, professionalisere og effektivisere myndighedsarbejdet på tværs af kommunens centre og faglige specialiseringer.

12 Myndighed på Tværs 2 Arbejdsgruppen bestod af personer fra:
Ældre Skole, Kultur og Fritid Sundhed, Hjælpemidler Psykiatri og Handicap Børn og Familie Økonomi og Personale Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse Teknik og Miljø (Ejendomme og Drift) Sekretariatet Arbejdsgruppen udarbejde et handlingskatalog over de forslag til principper og konkrete handlinger på tværs af myndighedsarbejdet.

13 Myndighed på Tværs 3 Handlingskataloget omfatter 16 forslag til forbedringer for at skabe et fælles kendskab til myndighedsområder i BRK på tværs af de enkelte centre. Et af forslagene er besøgsrunde til personalemøder for myndighedsmedarbejdere. I Teknik & Miljø har vi netop efterspurgt tværfaglighed på tværs af centrene og vi har haft et stort ønske om at få udbredt eksempelvis kendskabet til vigtigheden af at få bekæmpet rotter til andre centre.

14 Myndighed på Tværs 3.1

15 Myndighed på Tværs 4 Teknik & Miljø har været ude på personalemøde hos Ældre for at fortælle om vigtigheden af at vi får bekæmpet rotter staks der ses spor ved borgernes ejendomme. Hvad er spor – ”det er da sikkert bare kaffe der er spildt”…nej, det er rottetis! Det er ”synd for Hr. Pedersen, at anmelde der er rotter – måske dør han af at komme på aflastning på plejehjemmet” ”Jeg skal jo bare give strømmer på, så skal jeg ikke være der” – nej, det skal du ikke, men rørte du ved rottetisset på stoleryggen?? ”Øh, rottetis – der er da bare hul i døren – bor rotten i huset”?? ”Desværre dit hjem er for beskidt til at hjemmeplejen, kan kommer her – du må få gjort rent før vi kommer”….gjort rent ja – men du så der var spor af rotter – du skal anmelde og ikke lukke vende det blinde øje til – vi er én kommune, én ø og ikke mindst én myndighed.

16 Myndighed på Tværs 5 Næste besøg er hos Sundhed, Hjælpemidler.
Sagsbehandlerne fra dette område har bl.a. efterlyst information om: Kendelse af rottespor (inde- og udendørs) Forholdsregler for sagsbehandlere, der kommer ud i private hjem med rottetilhold) Hvordan skal hjælpemidler, der kommer retur fra private hjem rengøres for at sikre tilstrækkelig desinficering af tingene.

17 Samarbejde på tværs Center for ejendom og drift Byggeafdelingen
Fødevarekontrollen De Bornholmske tv-inspektionsfirmaer og forsikringsselskaber Samarbejde med Bornholms Landsbrugsforening Bornholms politi

18 Samarbejde på tværs Center for ejendom og drift
Her samarbejder vi om de boliger de udlejer, er der problemer kommer vi indover.

19 Samarbejde på tværs Byggeafdelingen
Vi arbejder stadig på kondemnering, de er dog blevet meget bedre til at tage ud og se på de enkelte ejendomme

20 Samarbejde på tværs Fødevarekontrollen
Kommunens samarbejde med fødevarestyrelsen tæt og gensidigt.

21 Samarbejde på tværs 2017 startede samarbejdet med de Bornholmske tv-inspektionsfirmaer og forsikringsselskaber. De kommunale rottefængere følte sig som en lus imellem to negle.

22 Samarbejde på tværs Samarbejde med den Bornholmske Landboforening.
Hvordan kan vi i samarbejde foretage bekæmpelse i åbnet land. Her prøver vi i første omgang at se på majsmarker.

23 Samarbejde på tværs Bornholms politi.
BRK har et tæt samarbejde med Bornholms politi. Minimum én gang om året holdes der møder vedr. sager der er politianmeldt.(Hvor ligger de, kunne de havde været behandlet bedre, hvad bør kommunen gøre næste gang, osv.) Vi kan ALTID ringe hvis vi er i tvivl om noget.


Download ppt "I Kommunerne og Med andre virksomheder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google