Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ROBUSTHEDSPROGRAMMET DEN SIKREDE INSTITUTION SØNDERBRO

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ROBUSTHEDSPROGRAMMET DEN SIKREDE INSTITUTION SØNDERBRO"— Præsentationens transcript:

1 ROBUSTHEDSPROGRAMMET DEN SIKREDE INSTITUTION SØNDERBRO
HAMID VAZIN

2 Målgruppen for Sønderbro:
15-18 år, men kan forekomme helt ned til 12 år Varetægtssurrogat, udlændingeloven eller sociale anbringelser både grundet farlighed såvel som observation og udredning Varighed: ca. 2 måneder

3 Formålet med anbringelsen
Udredning og udvikling Retshåndhævelse

4 Bedst til de unge betyder bedst til følgende:
Behov der relaterer sig til de Kriminogene faktorer, herunder særligt: lav grad af social, mental og fysisk kapacitet Flaksende parathed i et liv fyldt med parallelprocesser Generisk: Generation Z & Alpha: Yngre end Google Har en ”attention span” på 8 sekunder

5 Hvordan styrkes vi af robusthedsprogrammet:
Bedre til at arbejde med høj grad af kompleksitet/flerdimensionelle problemstillinger på en simpel måde, dog uden at forsimple og negligere Grundlægger et begrebsapparat, som alle involverede vil kunne forstå og sætte i anvendelse, selv i pressede situationer. Er helhedsorienteret og muliggør handlinger fremfor at diktere handlinger Styrker institutionens fokus og målrettethed på vidensbaseret specialisering

6 Om Robusthedsprogrammet: 
”Det er godt til at få de unge til at tænke sig om. De unge siger, at de nu bevidst tænker tanker om deres egne tanker og derved bedre kan placere deres frustration”. ”De unge evner at modtage en svær besked uden at jævne deres værelse med jorden”.

7 Om Robusthedsprogrammet: 
”De unge involverer sig mere i dybden – sidst vi havde mentaliseringstræning sagde de alle til en blandt dem: hvis du var sød at tage din medicin, så behøvede vi ikke konstant at sidde i rundkreds med pædagogerne”.

8 Om Robusthedsprogrammet:
”Kl blev jeg bekendt med, at den dræbte unge fra et skyderi i byen var familiemedlem til XX på institutionen. Vi havde på uddannelsen fået at vide, at vi skulle undgå at åbne op for samtaler, som kunne kræve mere end vi kunne tage hånd om i situationen, hvilket jeg var uenig med underviseren i, men da jeg stod med XX kunne jeg godt forstå, at jeg ville efterlade ham med større sorg end hjælp, hvis jeg åbnede op for snakken en time før han skulle låses inde på sit værelse. Jeg skrev derfor en mail til psykologen om at tage sig af XX som det første om morgenen.

9 Anvendelse af viden skal sammentænkes: Fysiske rammer
Samarbejde går bedst, når der er højt til loftet Koncentrationsevnen styrkes, når der er lavt til loftet Synliggørelse af Robusthedsprogrammets centrale begreber har øget de unges brug af dem (artefakter)

10 The age of spirituel machines:
Hvordan kan vi anvende teknologien til at forstærke og skabe systematik i arbejdet Singularitypunktet ( ): Vi vil være i stand til at simulere en menneskehjerne inkl. dens følelsesmæssige intelligens (Ray Kurzweil)

11 THANK YOU


Download ppt "ROBUSTHEDSPROGRAMMET DEN SIKREDE INSTITUTION SØNDERBRO"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google