Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HVAD SKAL DER VÆRE OPMÆRKSOMHED PÅ?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HVAD SKAL DER VÆRE OPMÆRKSOMHED PÅ?"— Præsentationens transcript:

1

2 HVAD SKAL DER VÆRE OPMÆRKSOMHED PÅ?
(B) UNGE MÆND CROSS'ER OVER FRA UTILPASSET TIL BANDEMEDLEM OG TIL SIDST TIL EKSTREMIST/TERRORIST. HVAD SKAL DER VÆRE OPMÆRKSOMHED PÅ? 2

3 Hvordan? internettet – youtube, Twitter, Facebook og lukkede fora
opsøgende arbejde på gader privatundervisning i lejligheder via kendte venner 3

4 FORSKNING OG ANALYSE Ad 1. Reformretning opstået i Saudiarabien. Vd Islamismee der snarer har udspring i Egypten 7 Pakistan. Tilbage til oprindige tekster og profetens sande adfærd (salaf: de første tre generationer). Sunnaens en folk - Vs der skal lovskoler ind over – som det ses i islamismen og wahabismen (der følger hanbalismen) Tekster som selvforklarende – det handler i stedet om, hvorvidt teksterne er sande eller ej Alt hvad ikke kan bevises fra koranen og sunna er afgudsdyrkelse Netop det at lovskolerne afvises åbner faktisk for en vis individuel fortolkning – netop fordi det kan diskuteres hvilke tekster der er sande eller ej. (måske kan salafisme således også ses som afspejling af moderne individualisme) Vs wahabisme, idet wahabisme alligevel følger en bestemt lovskole, nemlig hannibalisme Fx waqk er wahabistisk – check om de følger denne lovskole Ikke orienteret mod staten – idet wahabismen opgav at gå imod regimet, Men ikke apolitisk – et lokalt og globalt engagement Populær måske som udtryk for at islamismens forsøg på at tilpasse sig eur. Forhold ikke er tilfredsstillende for fx de unge, der søger modkultur Man siger til tider at de derfor er apolitiske, jfr de ikke søger indflydelse gennem traditionelle kanaler, men faktisk er de ofte pol engagerede lokalt og globalt – og det ser man netop KTI som udtryk for. Store forskelle: jihadister, purister, mv..

5 FORSKNING 13 simple angreb: 17 gerningsmænd 10 blev gennemført af en enkel person 2 af angrebene involverede to gerningsmænd 1 angreb involverede tre gerningsmænd. Gerningsmændenes profil: 50 % tidligere involveret i kriminalitet Næsten alle var kendt af myndighederne Næsten 50 % havde afsonet fængselsdomme 1 var i Syrien 3 havde været i hhv. Yemen, Afghanistan/Pakistan og Kenya 2 forud for angreb blevet frataget pas Fremgangsmåde og midler Foruden Boston-bomberne blev angrebene udført med håndvåben, og to involverede køretøjer. I otte tilfælde strakte angrebene sig over længere tid, og i fire af disse var der tale om flere på hinanden følgende angreb. Mål: Foruden Boston-bomberne og gidseltagningen i Sydney var angrebene mod symbolske og letgenkendelige mål som repræsentanter for statsmagten, som politi og soldater, repræsentanter for ytringsfrihed eller jøder/jødiske institutioner og virksomheder. Ad 1. Reformretning opstået i Saudiarabien. Vd Islamismee der snarer har udspring i Egypten 7 Pakistan. Tilbage til oprindige tekster og profetens sande adfærd (salaf: de første tre generationer). Sunnaens en folk - Vs der skal lovskoler ind over – som det ses i islamismen og wahabismen (der følger hanbalismen) Tekster som selvforklarende – det handler i stedet om, hvorvidt teksterne er sande eller ej Alt hvad ikke kan bevises fra koranen og sunna er afgudsdyrkelse Netop det at lovskolerne afvises åbner faktisk for en vis individuel fortolkning – netop fordi det kan diskuteres hvilke tekster der er sande eller ej. (måske kan salafisme således også ses som afspejling af moderne individualisme) Vs wahabisme, idet wahabisme alligevel følger en bestemt lovskole, nemlig hannibalisme Fx waqk er wahabistisk – check om de følger denne lovskole Ikke orienteret mod staten – idet wahabismen opgav at gå imod regimet, Men ikke apolitisk – et lokalt og globalt engagement Populær måske som udtryk for at islamismens forsøg på at tilpasse sig eur. Forhold ikke er tilfredsstillende for fx de unge, der søger modkultur Man siger til tider at de derfor er apolitiske, jfr de ikke søger indflydelse gennem traditionelle kanaler, men faktisk er de ofte pol engagerede lokalt og globalt – og det ser man netop KTI som udtryk for. Store forskelle: jihadister, purister, mv..

6 OPMÆRKSOMHED PÅ miljøer/omgangskreds (online/offline)
radikalisatorer (online/offline) adfærdsændring (online/offline) radikalisering under afsoning (online/offline) risikofaktorer beskyttelsesfaktorer Agressivitet fortsætter i den nye identitet brudt eller fortsat forbindelse med bandemiljø Ad 1. Reformretning opstået i Saudiarabien. Vd Islamismee der snarer har udspring i Egypten 7 Pakistan. Tilbage til oprindige tekster og profetens sande adfærd (salaf: de første tre generationer). Sunnaens en folk - Vs der skal lovskoler ind over – som det ses i islamismen og wahabismen (der følger hanbalismen) Tekster som selvforklarende – det handler i stedet om, hvorvidt teksterne er sande eller ej Alt hvad ikke kan bevises fra koranen og sunna er afgudsdyrkelse Netop det at lovskolerne afvises åbner faktisk for en vis individuel fortolkning – netop fordi det kan diskuteres hvilke tekster der er sande eller ej. (måske kan salafisme således også ses som afspejling af moderne individualisme) Vs wahabisme, idet wahabisme alligevel følger en bestemt lovskole, nemlig hannibalisme Fx waqk er wahabistisk – check om de følger denne lovskole Ikke orienteret mod staten – idet wahabismen opgav at gå imod regimet, Men ikke apolitisk – et lokalt og globalt engagement Populær måske som udtryk for at islamismens forsøg på at tilpasse sig eur. Forhold ikke er tilfredsstillende for fx de unge, der søger modkultur Man siger til tider at de derfor er apolitiske, jfr de ikke søger indflydelse gennem traditionelle kanaler, men faktisk er de ofte pol engagerede lokalt og globalt – og det ser man netop KTI som udtryk for. Store forskelle: jihadister, purister, mv..


Download ppt "HVAD SKAL DER VÆRE OPMÆRKSOMHED PÅ?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google