Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Juridisk sprogbrug Kancelli-stilen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Juridisk sprogbrug Kancelli-stilen."— Præsentationens transcript:

1 Juridisk sprogbrug Kancelli-stilen

2

3 Sprogpolitik fra Domstolsstyrelsen 2003

4 Højesteretskendelse 2003

5 Når de skriver til private:
”I brev af 19. september dette år beder Retten mig aflevere en duplik. Jeg mindes ikke, hverken ved indflytning eller senere, at have fået udleveret en sådan. Jeg må bede Retten nærmere beskrive en sådan indretning for mig, inden jeg kan godtage de øvrige krav fra Boligforeningen, hvoraf flere er urigtige”

6 Kender I disse her? ”Vidnet blev behørigt formanet”
”Sagen er udsat på opfyldelse af provokationer” Svar: ”Vidnet er blevet informeret om vidnepligt og ansvar” Og- ”Sagen er udsat fordi den ene part skal imødekomme nogle opfordringer som den anden part er kommet med”

7 Hvad er skarpest? Erhvervssygdomme:
”Sygdomme, som efter medicinsk dokumentation er forårsaget af særlige påvirkninger, som bestemte persongrupper gennem deres arbejde eller de forhold, det foregår under, er udsat for i højere grad end personer uden sådant arbejde.” ”Sygdomme, der efter medicinsk og teknisk erfaring er forårsaget af….”

8 Kancellisten lever stadig:
Færdselslovens §32 fra 2007 Stk. 2. Kørende skal give tegn før igangsætning fra kanten af vejen og før vending og svingning. Kørende skal endvidere give tegn før vognbaneskift eller anden ikke ubetydelig ændring af køretøjets placering til siden på motorvej. Ved vognbaneskift eller anden ikke ubetydelig ændring af køretøjets placering til siden på anden vej end motorvej skal kørende give tegn, når det er påkrævet til vejledning for den øvrige færdsel. Tegnet skal gives ved hjælp af blinklys, hvor anbringelse heraf på køretøjet er påbudt eller tilladt, og i øvrigt ved, at en arm rækkes vandret ud til siden.

9 Man kunne skrive: Kørende skal give tegn:
-før de starter fra kanten af vejen -før de vender eller svinger -før de skifter vognbane, eller -før de på andre måder ændrer køretøjets placering på andre veje end motorvej, når det er nødvendigt for at vejlede den øvrige færdsel. Tegnet skal gives ved hjælp af blinklys når et sådant findes på køretøjet, ellers kan det ske ved at man rækker en arm vandret ud til siden.


Download ppt "Juridisk sprogbrug Kancelli-stilen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google