Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

. Arkæologisksamarbejde – En I/S model. Forhistorien - Kulturstyrelsens forskningskrav - Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum: -

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: ". Arkæologisksamarbejde – En I/S model. Forhistorien - Kulturstyrelsens forskningskrav - Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum: -"— Præsentationens transcript:

1 . Arkæologisksamarbejde – En I/S model

2

3 Forhistorien - Kulturstyrelsens forskningskrav - Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum: - De arkæologiske afdelinger ønskede en større grundbemanding til opgaveløsning. Udfordringen... 9-10 arkæologer 4 internt finansierede årsværk (5-6 eksternt finansierede årsværk)

4 Museet for Varde By og OmegnStyregruppeDaglig ledelseInspektørerProjektansatte I/S museerne ArkVest Økonomisk- og juridisk ansvar Direktører & Souschefer fra Ringkøbing-Skjern Museum og Museet for Varde By og Omegn Dagligleder med ansvar for økonomi og sagsbehandling Fagligleder: med ansvar for fagligheden Fastansatte arkæologer med ansvarsområder og udgravningsansvar Evt. projektansættelser i forbindelse med arkæologiske projekter

5 Hvordan er økonomien organiseret - Museet for Varde By og Omegn har det økonomiske og juridiske ansvar. - Bogholderiet føres af Ringkøbing-Skjern Museum. - alle bilag konteres af daglig ansvarlig leder af ArkVest. - Ansvarlig leder laver lønopgørelse hver måned til bogholderne, der udbetaler løn herefter. Lønnen er opgjort i internt og eksternt tid. - bogholderne mødes med ansvarlig leder hvert kvartal og gennemgår konteringerne. - bogholder eller ArkVest gennemgår budgetopfølgning med styregruppen, samt fremlægger ordrebogen sat op mod antallet af ansatte. - Årsregnskabet foretages af Museet for Varde By og Omegn

6 Internt: er dækket af de 4 årsværk. Eksternt: er dækket af bygherre betaling, forskningsprojekter, samt frikøb fra modermuseerne. 2.000.000 indskudt fra modermuseerne 5-6 ekstern finansierede årsværk Opgør med A & B holds logikken

7

8

9 Hvordan er sagsbehandlingen organiseret… Byggeri (VVM/miljøgodkendelse, byggesager, jordvarme, lokalplaner, råstof, tracéer) PKJ, KBF Dispensationssager (fredede fortidsminder, diger, naturfredning m.m.) LBF, KBF Militærområder JGL Skovrejsning LCB Sagsbehandlerne står selv for udtalelser og kontakt med bygherrer (indtil budget). -> Sagsbehandlerne udfærdiger evt. budgetudkast. -> Ansvarlig leder sender budget og argumentation til godkendelse i styrelsen. -> Ansvarlig leder har det økonomiske ansvar, men den daglige opdatering af forbrug udføres af udgravningsleder.

10 Sagsbehandling – ensartede procedurer og digitale løsninger ArkVest benytter google regneark til sagsstyringen, der giver den fordel at man let kan søge dybt i teksterne fra ét søgefelt. Dermed kan sagsbehandlerne let finde den pågældende sag frem. Sagsgangen for en hvilken som helst sag ser således ud: - Alle henvendelser samles i post@arkvest.dkpost@arkvest.dk - Ansvarlig leder fordeler med labels mail mellem sagsbehandlere. - Den enkelte sagsbehandler journaliserer alle sager i google-regneark med eksternt journalnummer, navn, adresse, beskrivelse af sagen og sagsbehandlerens kommentar og evt. henvisning til korrespondance nummer. - Korrespondance før sagerne bliver til jour. nr. bliver registreret i et nyt regneark og svar og udtalelseser mærkes med dette individuelle korrespondance nummer (ARV K: 2015-00XX) - Der oprettes jour. nr i museernes samling og dertilhørende punkt i fortidsminder, når én af følgende forudsætninger opfyldes: - Der foretages en undersøgelse - Genstande gennemgår danefæ og danekræ behandling på museet - Genstande registreres i privat eje - Genstand inddrages i museets samling (Ved oprettelse af jour. nr. flyttes det adm. Data til journalmappen som kopi i en mappe døbt ”adm”)

11

12 Hvordan er periodedækningen sikret Arkvest har et hold på 13 fastansatte medarbejdere til at varetage det daglige arbejde og trækker desuden lejlighedsvis på projektansatte arkæologer i forbindelse med større opgaver. De fastansatte arkæologer har forskellige spidskompetencer og erfaringer, men kan alle varetage de fleste former for arkæologisk undersøgelse på et højt fagligt niveau. - Håndbogen og strategierne beskriver fagpersoner på alle hovedperioder, men planlægger at inddrage konsulenter i særlige perioder og objekter. - Stort fokus på bemandingen i forundersøgelserne. - Udgravningslederne vælges så vidt muligt ud fra periodedækningen.

13 Forskning En klar målsætning for dannelsen af ArkVest var at opprioriterer ressourcer til forskning indenfor det arkæologiske ansvarsområde (jf. forskningsstrategi for Arkæologi Vestjylland). Forskningsressourcerne er primært de tilknyttede arkæologers tid og kompetencer. Der lægges stor vægt på muligheden for dygtiggørelse gennem artikelskrivning og konferencedeltagelse, længerevarende projekter og konferencer med betaling skal dog altid forhåndsgodkendes af Claus eller Poul. Den arkæologiske forskning tager udgangspunkt i enten enkelte udgravninger af stor betydning på et regionalt, nationalt eller internationalt plan, eller i forskningsrelevante spørgsmål, der opstår i forbindelse med sammenholdningen af flere udgravninger eller af en række forskellige anlægstyper. Dette indebærer, at alle museets arkæologiske undersøgelser, der udføres i henhold til Museumslovens Kapitel 8, på forskellig vis og med forskellig vægt inddrages i forskningen. Dette betyder at enhver udgravning af et hvilket som helst objekt, på et eller andet tidspunkt kan indgå i en forskningsmæssig relation og dermed besvare nogle spørgsmål, som der ikke var tænkt på i udgravningsfasen. Det er derfor meget vigtigt at dokumentationen for alle undersøgelser er af sådan en standard, at den kan holde til et forskningsmæssigt eftersyn.

14 Internt: er dækket af de 4 årsværk. Eksternt: er dækket af bygherre betaling, forskningsprojekter, samt frikøb fra modermuseerne.

15 siger tak for opmærksomheden…


Download ppt ". Arkæologisksamarbejde – En I/S model. Forhistorien - Kulturstyrelsens forskningskrav - Museet for Varde By og Omegn & Ringkøbing-Skjern Museum: -"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google