Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tidlig indsats der virker!. Helsingung for unge under 25 år Et tilbud, med en projektdel til unge under 18 år Projektet, indhold, muligheder og forudsætninger.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tidlig indsats der virker!. Helsingung for unge under 25 år Et tilbud, med en projektdel til unge under 18 år Projektet, indhold, muligheder og forudsætninger."— Præsentationens transcript:

1 Tidlig indsats der virker!

2 Helsingung for unge under 25 år Et tilbud, med en projektdel til unge under 18 år Projektet, indhold, muligheder og forudsætninger Kundegrundlaget: – 5-600 med et behandlingskrævende forbrug – 1600 unge med et problematisk forbrug. – (62.000 indbyggere)

3 9 teser for en god behandling! 1.Den anerkendende tilgang - De skal føle sig hørt set og forstået. – Tilbuddet tilpasset den: Unge Professionelle Forældrene 2.Drop begrebet misbrug, det tilfører ikke behandlingen noget frugtbart! 3.Fortæl sandheden og hele sandheden – ja hash er fedt – specielt i starten – find ud af hvordan det virker for din unge! 1.Du har ikke sagt noget forkert – derfor sidder jeg her endnu 4.Pillen/hashen fører til vild glæde – ja men først når det har været forbi hjernes økosystem og ødelagt det. 5.Et kanon samarbejde mellem 1.Lokalcentret (anbringelser mv. mv.) 2.Myndigheden 3.SSPK 6.Branding, branding og troværdighed (Hjemmesiderne, Facebook) 7.Den anonyme rådgivning – den virker på alle omkring de unge (men også på dem) 8.Når den unge sidder i stolen er han motiveret – det er min opgave at udnytte motivationen. 9.Feedback Informed Treatment – ”kunden har altid ret” – føles det hjælpsomt

4 Udvikling i tal

5 Mål for indsatsen Helsingung har to grundlæggende målsætninger: At den unge reducerer eller helt ophører sit forbrug af rusmidler At den unge fastholdes i – eller bliver forankret i uddannelse eller arbejde Det er desuden målet med indsatsen at: Medvirke til at styrke de unges trivsel og stabilitet Hjælpe de unge til at få øje på handlemuligheder og eget udviklingspotentiale Medvirke til at styrke den unges generelle livsvilkår – herunder bl.a. bolig, fysisk- og psykisk helbred, sociale forhold mm. Familieforhold opleves mindre konfliktfyldte Alle skal føle sig hjulpet - set, hørt og forstået Vi lærer af af erfaringerne med indsatserne – bygger ovenpå – og giver viden videre til andre, der arbejder med målgruppen eller som på anden vis er involveret i de unges liv og hverdag

6 Målgruppe Alle unge, under 25 år, der har et problemgivende forbrug af rusmidler Forældre og andre pårørende samt det professionelle netværk omkring de unge De unge har alle deres egen individuelle baggrund og historie, men typisk for målgruppen er: Hash er som oftest hovedstof Dagligt forbrug af hash gennem en længere periode Eksperimenterende forbrug af andre rusmidler En tidlig debutalder Brudte skoleforløb Ofte problematiske sociale-, familie- og boligforhold Ofte problematikker omkring fysisk og psykisk sundhed, kriminalitet mm De unges omgangskreds består ofte af andre unge, der er i stort set samme situation og rusmidlerne er det, der skaber fællesskabet. Samvær med voksne og andre, der ikke er en del af dette miljø, er tit sporadisk Døren er åben for alle henvendelser

7 Bærende principper for indsatsen De unge ses først og fremmest som unge – ikke som misbrugere, kriminelle eller psykisk syge. Behandlerne skal kunne arbejde med hele den unges livssituation og se rusmiddel problematikken i en større sammenhæng, hvor brugen af rusmidler ofte er et symptom på andre problemer i den unges liv. Inspirationen kommer fra systemiske, løsningsfokuserede og narrative tilgange. Dette betyder bl.a. at de unges familie/netværk og relevante samarbejdspartnere inddrages i behandlingen og at fokus er rettet mod ressourcer, muligheder og foretrukne historier frem for mangler og begrænsninger. Attraktive tilbud, der vækker nysgerrighed (noget at løbe efter - noget at miste) Frivillighed, åbenhed og synlighed (vi er et tilbud til dig) Vægt på kreativitet og aktivitet (det skal være livgivende og sjovt) Imødekommende og hyggelige rammer Helhedsorienteret tilgang og inddragelse (vi gør det ikke alene) Nuet og fremtiden i fokus (fortiden bestemmer du, om vi skal forholde os til) Udgangspunkt i den enkelte unges behov Service og hurtig handling (vi er til for dig – ikke omvendt)

8 Bevægelse i tilbuddet Forebyggelse Tidlig indsatsRådgivningBehandling Helsingung.nu Forældrebackup.nu Pressen Videns center Faebook.com/Helsingung Hashtrack Alkotrack Anonym rådgivning Forældreaftener Konsulentfunktion Anonym rådgivning Individuel behandling Konsulentfunktion Stoffri gruppe Forældreaftener Individuel behandling Dagteam Konsulentfunktion

9 Udskrivningsstatus på under 18 år

10 Hvordan kommer de ind?

11

12 Kan de unge have et misbrug? narkoman sprøjte Maria Kirke social deroute Kriminel

13 Best Practise Unikt samarbejde mellem lokalcenter Familierådgivningen Helsingung Ungdomsskolen SSPK ??

14

15

16 Dagteamet. Dagteamet - Vi møder dem der ikke er plads til andre steder ”Hvis jeg ikke var kommet i Helsingungs dagteam, havde jeg stadig siddet derhjemme og røget uden at passe min skole” (Ung fra dagteamet) Målgruppen er unge: – under 18 år – som har et problematisk forbrug af rusmidler, og ønsker en forandring – som ikke har et aktivt skoletilbud – som ikke har folkeskolens afgangseksamen i dansk/ matematik/engelsk (eller 9 års skolegang) – som selv siger ja til tilbuddet Unikt tilbud og samarbejde (i den udformning og udførelse 21 unge, 9 har aflagt fsa i dansk, engelsk og matematik (6 – 8 måneder) fra 1 måned til 15 måneder – en kort indsats kan ikke nødvendigvis måles i tid! (fra januar 12 til nu)

17 FIT - platform

18 Hash-track (e-behandling) Se www.hashtrack.dk

19 Herboende danskere af……. Pt. ved at forsøge at tiltrække unge fra det miljø. – Arbejder på at komme i kontakt med dem via frivillige – Har haft første møde med 3 – 4 frivillige – Måske en vej ind i miljøet.

20 Dreng 15 år Jeg røg hash hver dag. Også i frikvartererne på min skole. Der var ingen glæde og jeg lavede ikke rigtig noget. Min mor var meget bekymret. Min far kender jeg ikke rigtig. En dag startede Helsingung en gruppe for unge, der røg hash på min skole. Det førte mig videre til samtaler og til dagteamet. Jeg har nu fået kontrol over min hashrygning. Ryger kun et par gange om ugen. Jeg kommer i Helsingung hver dag og skal til 9. klasses afgangsprøve til sommer. Noget af det jeg bedst kan lide er, at vi træner to gange om ugen. Jeg lokker de andre unge til at træne endnu flere gange om ugen. Jeg har lige været i praktik og har fundet ud af, at jeg vil være guldsmed. Til sommer når jeg er færdig med 9. klasse starter jeg på Teknisk Skole.

21 Pige 15 år Jeg var bange for at min far skulle dø og ville helst holde mig under dynen og ikke se nogen andre mennesker. Og så røg jeg rigtig meget hash hver dag. Jeg gik hos en psykiater, der sagde, at jeg var dårligt begavet. Det gjorde det heller ikke nemmere at komme op over dynen. Jeg har gået i Helsingung i 4 måneder. Jeg elsker at gå i skole og bliver hele tiden bekræftet i det jeg godt ved, at jeg ikke er dum. Til sommer skal jeg til 9-klasseprøven og jeg glæder mig. Jeg har skåret ned på hashrygningen selvom jeg stadig er bekymret for min far.

22 Dreng 16 år Jeg færdedes på gaden og i skatermiljøet i Multiparken. I 8. klasse blev jeg smidt ud af min skole på grund af tyveri og trusler. Lærerne sagde, at de andre elever var bange for mig. Tyveri og hash blev en del af min hverdag. Pludselig kunne jeg ikke færdes i Helsingør uden at få tæsk og blive jagtet. Skole gik jeg ikke i og jeg overholdt ikke aftaler med mine forældre. Så tog mine forældre kontakt til Helsingung. Jeg har nu gået i dagteamet i tre en halv måned. Jeg kommer hver dag. Jeg arbejder godt i skolen. Tager min 9. klasses afgangsprøve til sommer. Mine forældre kommer tit til samtaler. Det hjælper os med at tale sammen uden at skændes. Jeg ryger hash mindre end en gang om ugen. I fremtiden vil jeg enten være murer, arbejde med IT eller måske i politiet.

23 Fokus og fremtid Fortsat udvikling på den lokale model i samarbejde med andre aktører Målet er det bedste behandlingstilbud til unge i Danmark.

24 Spørg


Download ppt "Tidlig indsats der virker!. Helsingung for unge under 25 år Et tilbud, med en projektdel til unge under 18 år Projektet, indhold, muligheder og forudsætninger."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google