Sådan har jeg optimeret transporten på min bedrift

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
Advertisements

Fokus på brændstof ! ”En hest er ikke bare en hest ” !!
Agenda Præsentation. Præsentation af virksomheden. Vores strategi.
Kan sortsforskellene udnyttes i fodring med korn til svin ?
Hvejsel Østergård. Jelling
Størrelsesøkonomi i et nyt lys
Specialkonsulent Søren Kolind Hvid Landscentret, Planteproduktion
Erfaringer fra SAMBA-projektet
Foderforsyning til den rigtige pris
Alternative transportsystemer i landbruget - med fokus på gylleområdet
Hvad er en god mekaniserings strategi?
Flådestyring med mobil IT
Ny rådgivningsstrategi Fra AGRINORD´s Svinerådgivning.
Disposition Indledning Hvad samarbejdes der om ?
Hvordan udnyttes maskinparken optimalt?
Markbrug Mod nye Mål Sådan finder vi 500 kr. pr. ha - og lidt mere Ved planteavlskonsulent Hans Raun - LRØ.
Erfaringer fra den Sønderjyske Bundlinje Match Ved: Landmand Christian Mikkelsen Koldkærgaard den 19. december 2011.
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Indsats mod punktkilder
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Driftslederens betydning for driftsresultatet Afdelingsleder Torben Wiborg.
Udleveringsrampe på Svinefarm i Kina Præsenteret af :Bjarne Vest
Markbrug Mod nye Mål Målet med kampagnen –Indlæg på Plantekongres 2006 ved Kampagnelederen Planteavlschef Jens Bach Andersen, Vesthimmerlands Landboforening.
Planteværn på 2000 ha Rettidig omhu og lavt beh.index ? Er det muligt på 2000 ha ? v/ godsinspektør Hans Henrik Koefoed Rosenfeldt Gods Vordingborg Session.
Hvordan følger jeg op på målene med budgettet? v. Økonomikonsulent Arne Larsen Agrogården.
Topudbytter i rødsvingel
Maskinkonsulent Karl Jørgen Nielsen, Byggeri & Teknik I/S, Randers
Dyrevelfærd i økologiske svinebesætninger”
Natura 2000 – status Landbrugets rolle i fremtiden Annette Pihl Pedersen, LRØ
Virkning af forsuret gylle i praksis  Hvordan måles kvælstofudnyttelse  Forsøg med forsuret/beluftet gylle  Betydning i marken  Økonomisk betragtning.
Den bedste teknik til høst af græsfrø.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Faktorer for optimeret kørsel med maskiner – specifikt gylleudbringning Claus Grøn Sørensen Danmarks JordbrugsForskning Forskningscenter Bygholm Kongres:
Markedsudsigter for økologisk planteavl Thomas Vang Jørgensen Landscentret I Økologi.
Motivation for gylleseparation
Gdr. cand oecon agro. Simon Simonsen
Maskinstrategi og planteavlsrådgivning
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Automatisk styringsteknik - er teknologien klar til praksis? Landskonsulent Kjeld Vodder Nielsen.
Værktøjer til registrering i markbruget
Danish Farm Design Building the future Dyrevelfærd Portugal, Spanien, Italien Bjarne Kornbek Pedersen.
Traktoren – kendskab og vedligehold 1 Kopiering forbudt.
Markteknik 3,1 Præcisionsjordbrug Autostyring – nøjagtighed og de første danske erfaringer Konsulent Hans Henrik Pedersen Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret,
Sæt mål i markbruget, følg op og forøg fortjenesten Ole Møller Hansen.
Omkostningsstyring og valg af mekanisering?
Er fusariumtoksiner i korn og majsensilage et problem? Landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, Planteavl Dansk Landbrugsrådgivning.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økologi Sådan trimmes markbruget på bedrifter med økologiske svin og fjerkræ Souschef Michael Tersbøl.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Plan og Miljø.
Mine erfaringer med reduceret jordbearbejdning
VELKOMMEN TIL LANDSPLANTEAVLSMØDET OG PLANTEKONGRES 2010.
Faste kørespor i Australien Konsulent Hans Henrik Pedersen Landscentret, Byggeri og Teknik Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik.
10 års erfaringer med pløjefri dyrkning
Gdr. Mogens Jensen, ”Engelsholm”, Randers.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Etablering, drift og administration af biogasfællesanlæg Driftsøkonomikonsulent Stine Hjarnø.
Hvad skal der til for at det går godt?
Er der økonomi i reduceret jordbearbejdning? v. Maskinkonsulent Kurt Mortensen Vildbjerg.
LandboFyn tlf Mekaniseringsstrategi i praksis Af gårdejer og driftsleder Torben Jensen Gelsted foderforsyning og Projektmanager Mads Birk.
Produktionsgrundlag søer (30 kg grise)
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Sådan optimerer jeg balancen mellem mark og stald. Gårdejer Ole Larsen.
Landbrugets Rådgivningscenter Det digitale jordbrug i praksis v/gårdejer Torben Thomsen Holegård, Ebberup v/gårdejer Torben Thomsen Holegård, Ebberup.
Udnyttelse og håndtering af svinegylle v
Maskinfællesskaber i praksis
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Sådan dyrkes foder til grisene. Heidi Hundrup Projektleder.
ÆNDRET FOSFORREGULERING HVILKE BEDRIFTER PÅVIRKES, OG HVILKE LØSNINGER ER DER? HANS ROUST THYSEN SEGES.
SUME 2010 Indledning. Antal svin i DK (i millioner)
Baggrund Sundhedsstyring Antal svin i DK Udvikling i antibiotikaforbruget til produktionsdyr.
Er der økonomi i reduceret jordbearbejdning?
Specialkonsulent Søren Kolind Hvid Landscentret, Planteproduktion
Få overblik over dine maskinomkostninger med analyser
Hvor giftige er Fusarium-toksiner for grise?
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
Kørsel på kryds og tværs i landskabet – mere end et transportproblem ?
Præsentationens transcript:

Sådan har jeg optimeret transporten på min bedrift Gdr. Finn Pedersen Østergård Kirkevej 4 8765 Klovborg

Opdeling af bedriften Østergård landbrug består af en større svineproduktion og 450 ha ager. Bedriften er fordelt på tre ejendomme med svineproduktion samt en afdeling, der varetager pasning af jorden og al transport i landbruget. Afgrødesammensætningen er hvede, byg, raps, rug, havre, frø og majs til modenhed. Markerne ligger i en radius af 8 km fra hovedejendommen. Dette stiller store krav til transport og logistik. I afdelingen for markbrug har vi maskiner og udstyr, der kan håndtere transport af smågrise og slagtesvin, vogne til kørsel med valle samt transport af færdigfoder til de andre ejendomme. For seks år siden udarbejdede vi den første maskinanalyse. Dette var et fantastisk stykke værktøj til at give et overblik over omkostningerne pr. ha, og på denne måde udregnet et ret præcist DB. Jeg kunne dog hurtigt se, at der var en del omkostninger, der var svære at sætte pris på – såsom klargøring, vedligehold og transport. Derfor begyndte overvejelserne om at investere i en lastbil at melde sig. Vi indhentede priser fra vognmænd, der kunne transportere vores smågrise, slagtesvin og valle samt flytte gylle. Et budget blev lagt med de indhentede priser indeholdende en reduktion på 20 %. Dette var mit krav til risiko. Regnestykket viste dog hurtigt, at vi ikke kunne købe og vedligeholde en lastbil for dette. Overvejelserne gik også på at køre sand og grus for på denne måde at få flere udfakturerede timer på lastbilen. På dette tidspunkt havde jeg selv en grusgrav, der var lejet ud for en årrække. Dette harmonerede dog ikke med min strategi om at landbrug er vores kerneområde og da konkurrencen i transportbranchen er meget hård gik jeg hurtigt fra denne løsning. Min konklusion blev, at landbruget var for lille til at investere i en lastbil.

Krav til transport Derfor begyndte jeg igen at regne på andre alternativer med min maskinanalyse som værktøj til at vide hvad omkostningsniveauet måtte ligge på.

Sådan har jeg optimeret min bedrift Kroghejsevogn Fleksibelt system Nemt at køre med Begrænset vedligehold Efter at have udelukket lastbilen fandt vi hurtigt ud af at løsningen med en kroghejsevogn var den rigtige løsning for os. Vi investerede derefter i 4 store korncontainere og en entreprenørcontainer. Alle med mulighed for at placere en luftkanal i bunden til beluftning af forskellige afgrøder.

Gylleudbringning Bruges som buffertank til gylle Nemt at placere de forskellige steder i marken Ingen svineri på vejen Jeg kunne se, at når vi skulle transportere gylle udover tre km kunne vi ikke konkurrerer med lastbiltransport. Derfor begyndte vi i 2004 at leje lastbiler, der så afleverede gyllen i buffertanke på marken, når vi skulle køre gylle på længere afstande. Denne løsning kunne jeg hurtig se var meget genial. Vi undgik at køre på vejen med den brede vogn, og samtidig blev vores kapacitet sat betydeligt i vejret.

Sprøjtning Sprøjtning Stor kapacitet Med marker spredt ud over et relativt stort område var det afgørende at vi kunne sprøjte mange ha uden at skulle hjem og påfylde. Vi valgte en luftassisteret sprøjte, der har mindre krav til optimal sprøjtevejr. På denne måde at få flere dage til sprøjtning. Flere sprøjtedage

Transport af korn Meget stor kapacitet Mulighed for at leje vognmænd til at overtage transporten på vejen Arbejdsbesparelse Stor fleksibilitet Lave transportomkostninger Kroghejsesystemet er også meget ideelt i høst. vi transportere kornet fra mejetærskeren og stiller den fulde container i vejkanten, som derfra transporteres videre af en lastbil til kornlageret derhjemme. Vi bruger vores maskinanalyse til at se, hvor få km vi egentlig kan køre med traktor og vogn inden vi mister konkurrencedygtigheden til lastbilen.

Opbevaring Mulighed for at opbevare græsfrø efter høst Mulighed for beluftning Nemt at transportere til slutmodtageren

Transport af valle og grise Arbejdsbesparende Med til at udnytte traktorerne optimalt Høj fleksibilitet Mht. transport af grise valgte vi at købe en dobbeltdækkervogn, der kan rumme 150 slagtesvin. På dette område skelede vi også til smittebeskyttelse og høj fleksibilitet. På disse nævnte områder kunne vi erfare, at vi lige pludselig var blevet meget mere konkurrencedygtige. Dette var yderligere med til at sænke vores tidsforbrug. Et andet stort område, der trængte til optimering, var afhentning af valle fra det lokale mejeri. Dette resulterede i, at vi i dag har gravet en pibeline ned fra mejeriet til hovedejendommen. Herfra fordeler vi vallen til de to andre gårde med svineproduktion og læssetiden er reduceret til fire minutter. I dag er vi i gang med at optimere afgrødesammensætningen på de forskellige områder af markdriften i et projekt sammen med Landscentret og Aalborg Universitet.

Konklusion Sammenligning til andre landbrug er meget svær, når vi snakker transport og logistik. Der kan være mange individuelle forhold, der skal tages hensyn til. Det der kan se ud som en fornuftig investering på et landbrug kan være helt forkert på et andet landbrug trods samme størrelse. Så derfor er det meget vigtigt, at man kontakter f.eks. en maskinkonsulent, der kan være behjælpelig med at opsætte mål på dette område. Stor indtjeningsmulighed ved forbedring af transport – tager hensyn til individuelle forhold!