På Lolland-Falster og i Region Sjælland er der en stor koncentration af planteavlsrelaterede virksomheder, som sammen med optimale naturgivne forhold giver.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Skejby DET GODE GRØNNE BYRUM.
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Dias 1 Datalogisk Institut DIKU Business Club Klubmøde 3. feb 2011 DIKU Søndre Campus Vært: HCC-gruppen.
KONFERENCE 15. NOVEMBER 2013 VVELKO Velkommen til konferencen: GRØN OMSTILLING GENNEM PARTNERSKABER.
Velkommen.
Fredag den 23. august 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
L EGENDE I NNOVATION Fremtidskonference om mulighederne for at understøtte især 2-sprogede børns sproglige udvikling med ny teknologi Projektet Legende.
Velkommen til Kick off for ”Broen til bedre sundhed” #BTBS13.
UNIK – Innovative løsninger til kronisk syge
Vækstforum Hovedstaden
Velkommen til Mentoruddannelse
Brug en bydel som dit bæredygtige show-room 28. oktober 2010.
Kan du finde rundt i it-junglen? Velkommen Brønderslev den 23. november 2010 EG A/S BASIT Dansk Byggeri.
New Insight - Noter til præsentation
INFORMATIONSFORMIDLING KRÆVER EN PLAN SKANKOMP VIBORG LOUNGE TIRSDAG DEN 5. OKTOBER 2010.
Velkommen. Agenda •Hvorfor informationsmøde nu? •Hvad er der sket de sidste 3 måneder? •Hvor vil vi gerne hen? •Aktiviteter frem til 31. december •Hvordan.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Velfærdsteknologi Oplæg til Rådgivende udvalg for velfærdsuddannelse og velfærdsteknologi.
Velkommen Niels Møller.
’Vandpartnerskabet’ v/Marianna Lubanski DWF temamøde den 21. April ’Det Danske Vandskab – nu og i fremtiden’
Afslut med at henvise til Modstrøm
UU og Jobcentre: hvad virker? Og hvordan?
Kick Off Broen til bedre sundhed
VELKOMMEN Seminar 1: Kræft og strålebehandling 23. Januar 2013.
Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.
© Capacent 0 Projektledelse som karrierevej Dansk projektledelses Forskningsprogram 28. Januar 2011Roskilde Universitets Center.
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Lean Netværk AAU.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Konference om styring af specialundervisning og inklusion den 4
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Velkommen til SDU First Mover Morgenmøderne Ann Højbjerg Clarke Institutleder Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.
ORIENTERING OM SAMFUNDSFAG – 4. SEM. Tirsdag den 10. marts 2009.
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Small Business Specialist Community Partner Development Manager Lotte Rahbek.
DNV Projektsekretariatet Nu Nu starter vi arbejdet med klyngerne Lidt om klyngebegrebet Jens Oluf Bruun Pedersen.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
De 10 bud for bedre samspil mellem forskning og erhvervsliv.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv Velkommen til Fællesmøde den 29. oktober
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
POLITIK & ADMINISTRATION OG SAMFUNDSFAG Nørresundby Gymnasium & HF – 22. april 2010.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Velkommen til Zealand Denmark EU Office Sjællands indgang til EU Præsentation for Globalt Forum den 7.maj 2008.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Møde tirsdag den 1. december 2009 Kl hos Sydbank A/S, Aabenraa URS møde den 1. december 2009.
AKADEMIET FOR DE TEKNISKE VIDENSKABER ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber Faggruppe Konstruktion og Produktion Formand Erling Stenby, professor,
Biblioteket som katalysator for social kapital
Det Nye Universitetshospital i Aarhus DNU Det Nye Universitetshospital i Aarhus Informationsmøde 28. maj 2013.
Thomas Algot Søllested Projektleder, Alexandra Instituttet A/S Innovation & samarbejde 11. oktober 2010.
Fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget & LBR 6. marts 2013.
Øget samarbejde mellem erhvervsfremme – beskæftigelse - uddannelse Det Midtjyske Kompetenceråd 4. marts 2011.
1. December 2006KNV-fællesseminar. 1. December 2006KNV-fællesseminar Planlovsystemet 2007 Landsplanlægning Regionale udviklingsplaner Kommuneplaner Vækstfora:
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
Videncenter Råhavegård Grønt Center råder over faciliteter der skaber baggrund for udvikling inden for landbruget og følgeindustrien i Region Sjælland,
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Peter Billing, Centre for Regional & Tourism Research Oplæg på CKO’s og EBST’s vidensdag ”Fra analyser til erhvervsudvikling” 27. september 2010 Forskning.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
OPI -en vej ind i kommunen 23. marts 2015, kl – Gunhild Sander Garsdal Projektchef Væksthus Hovedstadsregionen 1.
Vækstforums kriterier for indsatsen Offentligt-privat partnerskab Samordning og koordinering Fokusering Globalisering Vækst i yderområder Bæredygtighed.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
Europæiske muligheder
Levnedsmiddelselskabet
Præsentationens transcript:

På Lolland-Falster og i Region Sjælland er der en stor koncentration af planteavlsrelaterede virksomheder, som sammen med optimale naturgivne forhold giver god grobund for bæredygtig erhvervsudvikling Virksomhederne er samlet i en klynge, som har sekretariat på Grønt Center.

Program for netværksmøde den 11. oktober 15:00 Velkomst v/Pia Bro Christensen, projektleder Agro Valley Denmark 15:15 Hvad kan min virksomhed få ud af at samarbejde med andre virksomheder? v/Torben Damgaard, Institutleder, Ph.D., Syddansk Universitet. 16:15 Innovation & samarbejde v/Thomas Algot Søllested, Alexandra Instituttet 16:30 Virksomhedsbesøg på Nordic Seed v/ Ahmed Jahoor, breeding manager, Nordic Seed 17:00 Opsamling v/Pia Bro Christensen Netværk og relationer Der vil blive serveret et let måltid og et glas vin.

En klynge er ……. En virksomhedsklynge er en geografisk koncentration af specialiserede og indbyrdes relaterede virksomheder, som både konkurrerer og samarbejder

En klynge består af….. En klynge består af enheder inden for leverandører, forsknings- og udviklingsinstitutioner, finansielle virksomheder og offentlige aktører, alle med relationer og samarbejde imellem hinanden

Mål: ”at udvikle klyngen” Agro Valley Denmark´s mål er via netværksdannelse og fælles udviklingstiltag, at skabe resultater i form af: nye muligheder for virksomhedsudvikling aktiviteter indenfor forskning og udvikling ressourcer i form af arbejdskraft og kapital Virksomheder som spin-off eller tilflytning

Klyngens verdensbillede

Klyngeinitiativer over tid Nyetabl. af virksomheder Innovative partnerskaber Tid (modenhed) Forsknings- og udviklingsinitiativer Skræddersyet uddannelse Investeringsfremme Lobbyisme Branding Seminarer og workshops Virksomhedsnetværk Kompleksitet

Anbefalinger………… Fokuser på virksomhedsengagementet. Indsatsen skal være efterspørgselsstyret og det skal være virksomhederne, som er drivkraften Arrangementer med et stort socialt indhold er vigtige – tillid

Lukket innovation 1.Vi ansætter de dygtigste 2.F&U er noget vi selv laver 3.Hvis vi selv finder ud af det, så kan vi få det på markedet før alle andre 4.Den virksomhed som først får en innovation på markedet vil vinde 5.Hvis vi får flest og bedst ideer i vores industri, så vinder vi 6.Vi skal kontrollere vores IP, så vores konkurrenter ikke profiterer på vores ideer Åben innovation 1.Vi samarbejder med de dygtigste 2.Intern og ekstern F & U 3.Vi behøver ikke selv udføre forsk-ningen for at kunne profitere af den 4.Det er bedre at have den bedste forretningsmodel end at være først på markedet 5.Hvis vi er bedst til at bruge intern og ekstern viden og ideer, så vinder vi 6.Vi skal profitere af andres brug af vores IP og vi skal købe andres IP, når det kan fremme vores forretningsmodel

Netværksmøde d. 11. oktober 2010 Hvad sker nu: Møde om Innovationsagentordningen o.a. (viden-og forskningskuponer m.v.) Erfamøder – opfølgning og nye emner? Forædlernetværk Nye arrangementer? Projektets fremtid (mere om vores tanker….) AVD´s fremtid…

Kontakt Pia Bro Christensen Projektleder, cand.scient., MPA Maribovej 9 DK-4960 Holeby Tlf.: Fax: Mob.: Web: