Hvem er du i Juleevangeliet?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Måske er I gode venner i et år,
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Arbejdsløs.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
I nat blev Jesusbarnet født
BAGSVÆRD FORT´s INFO-SKÆRM.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Filipperbrevshymnen.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Glædelig Jul Du behøver ikke vente til Jul…
1 Der er så meget, der kan trykke, gøre dagen trist og grå.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Juleafslutning for Kostskolen Assersbølgaard.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Tradition og Fornyelse
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Har I hørt det? Mission er et must! Soma Biblia - en mulighed 
Å.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Et barn er født i Betlehem
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Dette er Med vært... din Hån og bedrag PersonerJesus ordPåske ting Påske dagene 100 Steder.
Vokse gennem venskab!.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Da storken som kommer med alle børn
Da storken som kommer med alle børn blev ældre, og ikke havde kræfter i næbet til at transportere alle børnene længere.
Guds glæde gennem generøsitet
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Lærings- og praksisfortælling
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Historien om Jesus’ fødsel
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
De ville ganske enkelt have spurgt om vej.
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Den opsøgende Gud. Matthæus 21:1-7 Da de nærmede sig Jerusalem og kom til Betfage ved Oliebjerget, sendte Jesus to disciple af sted og sagde til dem:
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
Juleevangeliet i LEGO. Tra la la la la la la la la la la la la!
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Juleevangeliet Af evangelisten Lukas.
Julens symboler Matthæus 2
123 – Julen har bragt velsignet bud 1, S1
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
Vi synger med Maria vor store glæde ud til ham, som gav os Jesus,
Lille Messias En stjerne på himlen 2. Maria skal føde
Hvem er du i Juleevangeliet?
Hvilken historie var de vise mænd drevet af?
Præsentationens transcript:

Hvem er du i Juleevangeliet?

Har du svaret JA til flest 1’ere er du et æsel i juleevangeliet: Æslers foretrukne beskæftigelse er at æde, skide og sove. Sagt på en anden måde er du mest optaget af fysisk at overleve. Julen handler for dig om at spise og få gaver.

Har du svaret JA til flest 2’ere er du en hyrde i juleevangeliet: Hyrderne var jævne folk, der i et tæt fællesskab levede i naturen og med naturen. De klarede sig selvom de var fattige. De fulgte naturens gang og lyttede meget til det de så og oplevede. Naturen kunne give dem svar på meget. Julen handler for dig om at være sammen med vennerne og have det rart.

Har du svaret JA til flest 3’ere er du Josef eller Maria i juleevangeliet: For Josef og Maria handlede julen om et barn der var født og deres lille nye familie. Det vigtigste var det de var sammen om og den glæde som blev båret ind i form af gaver og opmærksomhed til deres lille nyfødte. Julen handler for dig om at være sammen med din familie og skabe tryghed.

Har du svaret JA til flest 4’ere er du en af de konger der kom med gaver til Jesus barnet: Kongerne var rige, men også vidende om hvad der skulle til, for at sikre fred på jord. De havde set et tegn og derfor fulgte de det. De gav gaver for det betød noget for dem. Julen handler for dig om at handle, at gøre noget for andre og verdenen.

Har du svaret JA til flest 5’ere er du Herodes: Herodes var en magtfuld skiderik der levede i luksus og kynisk slog børn ihjel i Bethlehem da han havde hørt at der skulle være født et kongebarn – altså et barn der kunne udfordre hans magt. Han var magtsyg og selvoptaget. Julen handler for dig om at få gaver, spise og drikke og være ligeglad med alle andre.