Kap. 2 Mikroorganismer Mikroorganismer i fødevarer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Advertisements

TOILETDAG på Katrinebjergskolen 1.A og 7.x samarbejder.
TOILETDAG på Katrinebjergskolen
Patientens sikkerhed er i dine hænder
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Sygepleje på indkvarterings-og forplejningssted
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Undersøgelse af vandforbrug 5.a
Rengøring på arbejdspladsen – trivsel og sikkerhed Problemer – Udfordringer - Løsninger Rådet for Bedre Hygiejne: Seminar 4. april 2013 Rengøringsproblemer.
Honninghøsten.
Skimmelsvamp Helbredsproblemer Olav Grønn Hansen.
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Biobact Tabs.
Hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner v/Fødevarestyrelsen
Undgå eksem og allergi som frisørelev.
GMP og HACCP i restauranter
Forholdsregler ved cytostatika
- Og hygiejne i hverdagen
Rengøring af energidrevne maskiner
Ellen Ariel Community Reference Laboratory for Fish Diseases, Fish Disease Section Danmarks Fødevare og Veterinærforskning Koi Herpesvirus Først i oktober.
Hvad er mikroorganismer?
Forebyggelse af håndeksem på arbejdspladsen
HYGIEJNE.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Hvad er mikroorganismer?.
Vi skal se ham, som han er.. Enhver, som har dette håb til ham, renser sig selv, ligesom han er ren. 1. Joh. 3, 2-3.
Skadelige mikroorganismer
Sådan spredes sygdomme
Hosted by Hjemmeværnet
Vidstrup Parallelvej 15, DK-9800 Hjørring
Mikroorganismer og anden forurening
ELEVOPGAVER I HYGIEJNE
GMP and HACCP Comenius skoleudviklingsprojekt
Fødevareregion Øst Tine Ladefoged Carina Dalager Michael Larsen.
Affald og genbrug.
GuldborgsundLejren 2005 Information om mad til distrikterne og grupperne Korpslejrintendanturen / Underlejrintendanturen ved Marianne Rygaard, Forandringen.
Hygiejne for 1. Skoleperiode
PERIODE Uge 36 – august 2009 – 30. oktober 2009
En lille fjer For sundheden. Være gavmild Smile.
Mikroorganismer og hygiejne
MIT NYE VUGGESTUELIV.
Har vi i klinisk praksis nok fokus på at forebygge urinvejsinfektioner hos den nyretransplanterede patient?
Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?
1 © - Copyright Bureau Veritas Den bedste måde at fjerne faren, en gang for alle.
INSTRUKS EGENSE FORSAMLINGSHUS. Vigtige telefonnumre Alle problemområder: Eva Agger: Gas/vandproblem: Jacob Ussing: Ellers ring dagens.
INSTRUKS EGENSE FORSAMLINGSHUS. Vigtige telefonnumre Alle problemområder: Eva Agger: Gas/vandproblem: Jacob Ussing: Ellers ring dagens.
Tjek på vandinstallationer. FysiskeKemiskeBiologiske MetalPesticider Coliforme bakterier StenOpløsningsmidlerSalmonella GlasRengøringsmidler Plast.
MRSA Sundhedsstyring Hvad er MRSA Stafylokok bakterie -ikke følsom for behandling med de almindelige stafylokok-penicilliner Findes hos mennesker,
Velkommen til ekstraordinær generalforsamling no. 2, 2016.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Overflader, Hygiejne, Miljø og Innovation Udvikling af bedst praksis rengørings-procedurer Torsten Slotsbjerg.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Forebyggelse og sundhed - en del af et større hjul
Mikroorganismer. Hvad er mikroorganismer Gær og skimmelsvampe Bakterier Virus.
Forebyggelse af sygehusinfektioner, oplæg 1
Hospitalsinfektioner Hygiejne
Egenkontrol Æg og ægprodukter.
Personlig hygiejne Modul D.
Typer af stiklinger Stikkemetoder Vækstmedier Dækning
”Konservering af din køkkenhave”
Personlig hygiejne En god personlig hygiejne er vigtig fordi:
Hygiejne 1 Grundforløb 2014.
Hosted by Hjemmeværnet
”Vi skal se ham, som han er.
Kosmetik- og hygiejnebranchens syn på den brugerrettede kommunikation
Damprengøring – er det rengøring eller desinfektion?
Hyppige skader hos babyer og småbørn
Håndbog for lejere Æ’ Redningshus.
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Kap. 2 Mikroorganismer Mikroorganismer i fødevarer • nyttige mikroorganismer • fordærvende mikroorganismer • sygdomsfremkaldende mikroorganismer

Kap. 2 Sygdomsforløb

Kap. 2 Sygdomsforløb

Kap. 2 Hygiejne Personlig hygiejne Tag bad og skift tøj Vask hænder

Kap. 2 Hygiejne Vask altid hænder • før du begynder at lave mad • når du har rørt ved rå madvarer • efter du har været på toilettet • når du har pudset eller pillet næse • når du har rørt ved sår eller bumser • når du har rørt ved andre, fx givet et håndtryk

Kap. 2 Hygiejne Hygiejne i kabyssen Hold kabyssen ren Brug rene redskaber Skift karkluden ofte

Kap. 2 Hygiejne Sørg for hver dag at • Rydde op • Rydde og tørre overflader af • Tørre varmeplader og væg i nærheden af komfur af • Vaske op • Rense vask • Fjerne pletter, feje og vaske dørk • Finde en ren karklud frem • Finde rene viskestykker frem • Tømme skraldespand • Tørre af omkring skraldespand Sørg for hver uge at • Rydde op og gøre rent i køleskab • Tørre ovn og andre maskiner af (både udenpå og indeni) • Gøre grundigt rent i og omkring skraldespand

Kap. 2 Hygiejne Madlavningens tre hygiejne-grundregler • Varm op • Køl af • Undgå at sprede bakterier

Kap. 2 Hygiejne