Engelbert H – og den sidste chance

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Les meilleures photos de
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
At bruge disse to ord rigtigt
LÆSNING.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
”Intet” af Janne Teller
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Struktur: ”Quiz og byt”
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
Læringsstile og lektier
Elsker DU også at læse lektier?
I dag er temaet Visualisering
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Faglig læsning 7. – 9. kl. Work-shops.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Opgaver og svarark – til individuel brug
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Smileyen, som fik en ven.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Mindre grimt, tak.
Å.
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
En fejl af stor betydning...
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
Den gode synopse oplæg i demokratiugen 2013
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
Større Skriftlig opgave
1.
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Uge 2-6 Senmoderne ungdomslitteratur.
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Hvordan spørger man anerkendende?
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Skuffespørgsmål Ordene: ”Hvad, hvordan og hvorfor” bør være det første ord i hovedparten af vores spørgsmål: Handling / Begivenhed: Hvad (er der sket?)
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
IDETYVEN KLIK FOR AT STARTE Åh nej! Idetyven har stjålet jeres ide!
En fejl af stor betydning...
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
Sammenligningsspejle
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Analyse af Eventyr Kontraktmodellen & Aktantmodellen Strukturalisme – En litterær strategi.
At bruge disse to ord rigtigt
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
BAGGRUND FOR DEN INTERAKTIVE ASSISTENT
Præsentationens transcript:

Engelbert H – og den sidste chance

Ind i teksten Hvem er forfatteren? Hvem har illustreret bogen? Beskriv forsiden på bogen. Hvem er Engelbert H? Hvad tror du historien handler om?

Inde i teksten Kapitel 1. Vi læser det sammen. Hvad handler kapitlet om? Hvis du skulle give kapitlet en overskrift, hvad ville det så være?

Inde i teksten Kapitel 2 Vi læser kapitlet sammen. Imens du læser, skal du tænke over, om du synes billederne passer til teksten. Hvilken overskrift ville du give dette kapitel?

Inde i teksten Kapitel 3 Der er 4 roller Oplæseren læser kapitel 3. en oplæser, en referent, en overskriftmester og en sammenhængsmester. Oplæseren læser kapitel 3. Referenten giver et referat af det vigtigste indhold. Overskriftmesteren finder en dækkende overskrift, som alle skriver ned. Sammenhængsmesteren prøver at forudsige, hvad der sker i næste kapitel.

Inde i teksten Kig på billedet og skriv 5-10 linjer om, hvad du tror kapitel 4 handler om. Vi læser kapitlet sammen….passer det med hvad vi troede?

Inde i teksten Vi læser kapitel 5 sammen Skriv forklaringer på disse ord fra kapitlet i dit kladdehæfte. Harmonika Revisor Drukkenbolt Slurk Kravetøjet Sølle Kachotten

Inde i teksten Fra kapitel 6: ’Hele dagen sidder Engelbert H så på bænken og ved ikke hvad. Han har mistet troen. Det er det værste for en engel. Uden troen er en engel bare en lille fyr i natkjole med vinger’. Vi læser kapitel 6 sammen! Snak med din sidemakker om følgende spørgsmål: Har du nogensinde prøvet at miste troen på noget? Tror du på engle? Hvorfor/hvorfor ikke?

Inde i teksten Kapitel 7 Der er 4 roller Oplæseren læser kapitel 3. en oplæser, en referent, en overskriftmester og en sammenhængsmester. Oplæseren læser kapitel 3. Referenten giver et referat af det vigtigste indhold. Overskriftmesteren finder en dækkende overskrift, som alle skriver ned. Sammenhængsmesteren prøver at forudsige, hvad der sker i næste kapitel.

Inde i teksten Nu skal du lytte til din lærer, der læser kapitel 8 højt for dig. Du må ikke følge med i teksten samtidig. Du skal kun lytte. Derefter skal du tegne en tegning i dit kladdehæfte, du synes passer til historien. Hvis du kan huske ’stilen’ på de andre billeder, må du gerne efterligne den…..hvis du kan 

Ud af teksten Nu skal du udfylde øjnene, næsen og kasserne i munden på fortælleansigtet.

Ud af historien Nu skal du udfylde aktantmodellen i dit kladdehæfte Subjekt (Hvem er “hovedpersonen”? Objekt (Hvad vil hovedpersonen/subjektet gerne have fat i? Det kunne være prinsessen, lykke, opgave osv.) Hjælper (Hvem/hvad hjælper Subjektet med med åbne objektet?) Modstander (Hvem/hvad prøver at forhindre subjektet i at nå objektet?) Giver (Hvem/hvad giver objektet væk?) Modtager (Hvem/hvad får objektet til sidst?)

Ud af teksten Spørgsmål til Engelbert H Hvis du sad foran Engelbert H, hvad ville du så spørge ham om? Skriv 5 spørgsmål ned i dit kladdehæfte

Ud af teksten Den varme stol En i klassen melder sig til at være Engelbert H. I stiller nu de spørgsmål I lige har skrevet i jeres hæfter til den der har meldt sig. Man skal prøve så godt man kan, at svare som om man var Engelbert H.

Ud af teksten Intertekstualitet (elementer fra andre fortællinger) Du har måske lagt mærke til at du kan genkende nogle elementer i Engelbert H fra Bibelen… Hvor mange ting fra Engelbert H kan du genkende fra Bibelen? Skriv en liste med ting der er ’stjålet’ fra Bibelen.

Ud af teksten Morale: Morale er det vi kan lære af tekster, hvor der er et budskab til os. Hvis vi har overværet fx en trafikulykke, der skyldes spiritus, eller læst en tekst, stiller vi os selv spørgsmålet: Hvad kan jeg nu lære af det? Og så udleder man måske selv moralen. Der kan også være tale om, at forfatteren som afslutning på en tekst fremhæver tekstens budskab i ganske få linjer – i en morale. Denne tydelige form for en morale finder man fx i lignelser (i Biblen) og fabler. Den grimme ælling af H.C. Andersen handler om ællingen, der må så grueligt meget igennem, før den bliver accepteret i sit rigtige miljø. Men det hele ender godt, for moralen lyder: Det gør ikke noget at være født i andegården, når man kun har ligget i et svaneæg. Hvad tror du moralen er i Engelbert H og den sidste chance?