”Der er ingen sår der ser godt ud”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Gammelheds-Philosophy
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
At bruge disse to ord rigtigt
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Music: Nightengale Serenade
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Medicinpædagogik set fra et brugerperspektiv
Derfor har vi altid meget at lave Pensionistens hverdag
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
•For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess. •Under aftensmiddagen så vi en ældre dame, som sad alene.
Du kender det… man vil prøve dette eller hint, man vil prøve dette eller hint, for at opdage - lige midt i - for at opdage - lige midt i - at det skulle.
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Smileyen, som fik en ven.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Erfaringer efter simulationsbaseret undervisning i genoplivning
Merlivsprojektet Mere liv i ældres hverdag
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Musik: Nightengale Serenade
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Browny og Peli´s store Eventyr.
En fejl af stor betydning...
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En ganske from historie….
Hold fast, hold ud eller hold igen
Moderne Kvinder Frøkongen.
For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess.For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet.
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Lisa Falk ØNH Sønderborg
Bevar håbet – fra Pension til arbejde og det der imellem & & Kirsten Kallesøe i dag
Livskvalitet og kroniske bensårspatienter ”Der er ingen sår der ser godt ud” Haderslev 11. Oktober 2006.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Sundhedsfremme og forebyggelse i et spændingsfelt
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Den svære samtale PsykiatriFondens Børne- og UngeProjekt.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Kvinder Ser sig i spejlet..
Fysisk træning og rehabilitering til opererede lungekræftpatienter Fysioterapeut Pernille Mikkelsen og Udviklingsfysioterapeut Birte Nørrelund, Rehabiliteringsafdelingen,
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
 Cirka 30 Limited care(LC) patienter  Cirka 12 Selfcare(SC) patienter  Cirka 20 Hjemmehæmodialyse(HHD) patienter  Strukturændring 2012  Den enkelte.
Livet.
Præsentationens transcript:

”Der er ingen sår der ser godt ud” Kroniske sår ”Der er ingen sår der ser godt ud”

Hvorfor er patienters perspektiv vigtigt? Flere mennesker lider af kroniske sygdomme Der er interesse for andre en de biologiske objektive værdier At give øget forståelse for hvordan sygdom opleves af mennesker Den eneste der oplever forløbet i sundhedsvæsnet Kan bidrage med vigtig information om pleje og behandling Sygdomsbilledet domineres af kroniske sygdomme. Fælles er at patienterne dør med sygdommen, ikke af den og det er ikke ualmindeligt at leve med flere sygdomme samtidig Det har været kritiseret for at være for diffust, men de fleste sygdomme ud over fysiske dysfunktioner kan give anledning til lige så stor bekymring som lidelsen i sig selv

Hygiejne ”Det jeg ikke kan forstå, jeg må ikke gå i bad med det, men de må godt vaske det” ”jeg kan ikke forstå at sådan et sår man har, at det kan gå i 5 dage uden at det bliver skiftet, det kan jeg altså ikke forstå, at det er sundt”

Kontakten til sundhedsvæsnet ” på den måde lægen kommer ind på, altså arrogant og, det der, uha du er da ikke den eneste, der er millioner, der går med skinnebenssår. Ja tak, men det kan jeg ikke bruge til noget. ” ”man bliver sendt til en der ikke har med det at gøre og så er der en anden en på og de har ikke læst journalen” ” du føler, du kommer sådan et sted hen hvor der ikke sker noget og når lægen ikke kommer og kigger på dig medmindre du lige siger til sygeplejersken, ved du hvad jeg synes lige han skal kigge på det her. Jeg har sgu ondt i det her ben.”

Smerter ”så kan jeg sidde stille og roligt med en lille pude under, der ligger forhøjet, ikke også, og sidder og slapper af, så lige pludselig, så tænker jeg, så kan du mærke det er lige som der kommer noget op ad benet, hvad fanden sker der nu? Hvad sker der her? Så får du sådan en brændende fornemmelse, og lige pludselig er der sådan en prikken og stikken, så føler du det lige som om du har brændt dig på en brændenælde, lige pludselig, ” ”Og så er det tit at der er sårsmerter, det der ligner en hudafskrabning, det svider, det svider hele natten”

Lugten ”ja, men man kan sidde i en flok et eller andet sted, nu er jeg så ung, og vi sidder sammen, så kigger de alle sammen, det er altså mit ben der lugter, ikke, så føler man sig….” ”man ønsker den hund ville gå et andet sted hen, den afslører mig”

Ventetid og viden ”du regner med at sygeplejersken kommer mellem 8 og 9, men ja, jeg skulle lige snakke med en læge og klokken kan godt blive halv elleve. Formiddagen er væk og du kan ikke lave noget, for jeg må ikke tage gummistrømpen på før de kommer,” ”der (i sundhedsvæsnet)mener jeg ikke at have fået meget at vide, nærmest ingenting,”

Træthed og medicinering ”Mine arme er som blyklodser og mine ben de er tunge, de kan snart ikke følge med og energien, ja, men jeg ville så gerne det, men jeg har ikke energi til det alligevel. Vi venter lige til i aften, ja, men lige pludselig er den dag væk, så kommer du til aften, hvad har du så fået lavet i dag?” ”du føler de tabletter de virker ikke, der er måske en bivirkning, det kan være hvad det skal være, den der bivirkning, den kunne du godt have undværet, så prøver du et nyt præparat, ikke også, du føler dig faktisk som en forsøgskanin,”

Omgivelserne ”når du ellers har nogle gode dage ind imellem, så siger folk, det kan man jo mærke og det kan man jo høre, hvorfor i alverden får hun pension, for hun fejler sgu da ikke noget”