Design og arkitektur for borger.dk

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skattemappen – Hent økonomiske oplysninger
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
NemID har en offentlig digital signatur
Borger.dk version 1.0 Den første bil Den første borgerportal
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
JordWeb: en hjemmeside til anmeldelse af jordflytning.
Flickr.com – online billeddeling
1 Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt på vegne af en borger?                 Som betroet medarbejder.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Hvordan du læser forældreintra
Skole- og Kulturforvaltningen Centralbibliotek.dk - det gode arbejdsredskab.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Hvad skal vi i dag? Hvad er NemID?
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Køb og download E-bøger og e-lydbøger (bruger en logget ind i denne guide)
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Links Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Hvad er CURIS? CURIS er et IT-system til registrering af forskning og formidling på KU CURIS er navnet for Copenhagen University Research Information System.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Nyt netpunkt og andre DanBib-nyheder Kirsten Larsen
Gov 2.0 Fra portaler til borgernes lommer
Nyt om borger.dk september 2010
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har givet?
Convergens / Mads Anker Højlund
Selvbetjeningsløsninger på
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
INTRODUKTION. PROGRAM o Hvad er o Hvad kan jeg bruge det til? o Hvordan gør man? o Prøv selv /opgaver o Digital Signatur o ”Min side” o Opsamling ?
INTRODUKTION. PROGRAM o Hvad er o Hvad kan jeg bruge det til? o Hvordan gør man? o Prøv selv /opgaver o NemID o ”Min side” og ”Post” o Opsamling ?
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Google som søgemaskine
Navigation Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Vil du tilbagekalde en fuldmagt på vegne af en borger?
2010.  ¤Opslagssider:  Find denne adresse:   Det officielle Danmarks hjemmeside - Statens Information - især med statistik. Oversigt over alle myndigheder.
2010.  ¤Opslagssider:  Find denne adresse:   Det officielle Danmarks hjemmeside - Statens Information - især med statistik. Oversigt over alle myndigheder.
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Den gode brugeroplevelse borger.dk får ny struktur og nyt design.
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
Brug DDB CMS -Et kursus for webredaktører Kursusleder: Ewan Andreasen
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudie. 1.Navigation på hjemmesidenNavigation.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital fuldmagt. Det kan eksempelvis være, at du skal.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, en borger har fået? Som betroet medarbejder eller lignende kan du opnå mulighed for at se detaljer om en fuldmagt,
Interaktive knapper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
+ Hjemmesider Kommunikation Opbygning Sprog. + Kommunikation på hjemmesider.
Forårsrengøring med Fabrikam
Introsidernes betydning
Modul 07, Elektronisk post
Præsentationens transcript:

Design og arkitektur for borger.dk

Tre vigtige begreber Borgertema (subsite) Min Side Borger.dk

Forsiden Her kan man vælge tilstand, basisversion, så gør man ikke noget, kommuneversion ved at vælge kommune, personlig version ved at logge ind med digital signatur. Man kan også logge ind når man kommer til en tjeneste på borger.dk. Der er adgang til Min Side fra overalt på sitet Der er adgang til forsiden fra overalt på sitet Søgefelt, der flyttes til den grønne bar oven over Indgang til min side med forklaring til hvad min side er. Forskellige værktøjer Emneindgang Kampagnefelter, der informerer borgerne om noget, der foregår lige nu. Det kan også være beredskabsagtige information.

Borgertemaforside Brødkrummesti Temabanner. Dette felt kan bruges til at angive, at man nu er i et specielt område, fx et borgertema. Navigatios-knapper. Fører enten til en ny navigationsside eller til en kernetekstside På nogle borgertemaer kan det være relevant at logge på, da der kan være personlige data i dette felt. Hvis der er data her, vil det også være at finde på Min Side. Alle nyheder er mærket op med emneord. Her vises de nyheder, der har samme emneord som temaet. Her børnerelateret Her kan man vælge kommune, hvis man ikke kan eller ønsker at logge ind med digital signatur. Herved kan man personificere på kommuneniveau. Kampagnefelter, der kan indeholde billede og tekst. Kan linke til sider inden for og uden for borger.dk

Navigationsside Temabanner underside. Dette felt angiver at man er på en underside til en forside, der har et temabanner Alle sider mellem forsiden og kernetekstsiden er i princippet navigationssider. Knapperne her fører til en ny navigationsside eller til en kernetekstside. Navigationssiden kan være forside eller underside til et borgertema. Dette vil ofte være ensbetydende med, at felterne ”Temabanner”, ”Temabanner underside” ”datafelt” er anvendt.

Kernetekstside Kernetekstsiden er målet for navigationen på siden. På kernetekstsiden kan borgeren orientere sig om rettigheder, muligheder og pligter inden for emneområdet. Teksten er bygget op, så den skal føre til handling, enten selvbetjening, andre mere relevante tekster eller yderligere kontakt til den relevante myndighed

Kernetekstside Top kampagnefelt, der også kan bruges til at angive, at man er på et bestemt borgertema.

Kernetekstside Links til selvbetjening. Disse er genereret automatisk med de selvbetjeningsløsninger, der er registreret i LTS’en. De genereres ud fra tekstens emneord og borgerens valg af kommune.

Iframeside Denne side er bygget op, så den kan indeholde en anden myndigheds løsning, både med navigatiopn etc. Det kræves at løsningen er stylet som borger.dk. Denne side med løsning kan være en selvbetjeningsside man kommer til fra kernetekstsiden.

Kernetekstside Info fra FOA (hvis det er en myndighed) Henvisning til eksternt sted, hvis det er private kontraktinfo (fx læge, tandlæge m.v.)

Kernetekstside Her kan redaktøren anbefale andre gode fagsites, som vil være relevant for borgeren. Hvis feltet ikke benyttes vises det ikke.

Huskeliste, som kan benyttes af redaktøren Huskeliste, som kan benyttes af redaktøren. Her kan man linke til andre ting, som er vigtige, hvis man står i den situation, som er beskrevet på kernetekstsiden. Det kan fx være at man læser om skilsmisse, men det vil måske også være relevant at læse om forældremyndighed, flytning, hussalg, skoleskift, etc. Hvis feltet ikke bruges vises det ikke.

Her er links til den relevante lovgivning på området, som giver den fulde lovtekst.

Dette felt kan redaktører bruge som de vil Dette felt kan redaktører bruge som de vil. Hvis det ikke bruges vises det ikke.

Her er links til relevante publikationer fra det offentlige Her er links til relevante publikationer fra det offentlige. Listen genereres ud fra emneordene. Hvis der ikke er nogen publikationer, vises feltet ikke.

Fravalgt, kommer ikke på sitet i første omgang

Kampagnefelt, der kan bruges af redaktøren Kampagnefelt, der kan bruges af redaktøren. Kan indeholde billede og tekst eller kun en af delene. Kan linke til sider på borger.dk eller uden for borger.dk

I 2009 kan kommunerne også logge sig på borger I 2009 kan kommunerne også logge sig på borger.dk og skrive kommunerelevant tekst. Hvis der ikke er skrevet tekst vises feltet ikke.

Takster og satser på området. Hentes automatisk?

Brødtekst. Skal følge borger.dk,s tekstskabelon og sprogpolitik.

Min Side Seneste SMS’er fra det offentlige? Seneste dokumenter i dokumentbopksen Disse knapper fører til tjenester, der har data om borgeren. Det er data det offentlige har i forvejen. Det kan være dine ejendomadata, skatteoplysninger, medicinoplysninger etc. Hvis man skal starte et nyt serviceforløb i det offentlige, fx søge om pension eller skrive sit barn op til vuggestue er det på borger.dk og på borgertemaerne man gør det. Her kan man evt genlåne sine biblioteksbøger eller blot se hvilke man har lånt.

Min Side Her har man klikket sig frem til data om et af sine børn på min side. Disse tjenester viser sig ”åbne” Andre vil blot være en knap med eller uden SSO, som enten vil åbne inden på min side eller i et nyt vindue.