VE-anlæg Introduktion.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VE-anlæg Solceller (Case og opgave).
Advertisements

Installationer Ventilationsanlæg.
Et bedre hjem gennem energirenovering
FASE 2: DEMONSTRATION OG EVALUERING AF SAMSPIL OG FORDELE VED BYGNINGER, DER ER FORBUNDET TIL FJERNVARMENETTET OG PRODUCERER VEDVARENDE ENERGI 1) Fleksible.
Intro – små anlæg Klassificering af energibesparelser
”MODEL SØPASSAGEN” - En model til hvordan også INDSÆT FORENINGSNAVN HER kan blive et CO2-neutralt sted Denne præsentation er tiltænkt initiativtagere.
Vinduer Case og opgaver – løsninger.
Solenergi i hjemmet.
Selvforsyning af Munksøgård
Vedvarende energi til husstande
Solcelleanlæg – for private
Bygningsrenovering – hvorfor sker der ikke noget ?
Landbo-Limfjord Pressemeddelelse fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, den 17. marts 2009 Pulje på 1,5 mia. kr. skal sikre vækst i byggeriet og mere energirigtige.
Installationer Introduktion.
Børnehuset Kregme Børnehuset Kregme Instruktions møde
Installationer Varmeanlæg.
GRØNNE JOB JESPER LUND-LARSEN, 3F
Installationer Varmt vand.
Klima problematikken Vi har om CO2 udslip fra boligen. Til dette problem skal vi finde reelle løsninger: Solceller Solfanger Løsninger som disse er vedvarende.
Helhedsløsninger eller Integrerede energispareløsninger
VE-anlæg Varmepumpe (case og opgave).
Energioptimering af boliger
Energibesparelser i offentlige bygninger
Svend Erik Mikkelsen Seniorspecialist
Frederikshavn Boligforening ”en hjertevarm og glad bolig, åben mod verden, og ikke helt firkantet”.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Velkommen til Ø90 kursus.
Værktøj til klassificering af energieffektiviseringsforslag
GRUPPEOPGAVE: Udskiftning af ældre vindue med termorude: I en bolig med 30 m 2 vinduer, udskiftes de gamle termovinduer (u-værdi = 2,5 og g-værdi = 0,65)
Møde i Danmarks Vækstråd den 1. juni 2007
Roadmap for Fjernvarme Fjernvarmens Hus den 20. juni 2011
VE-anlæg Valg af vedvarende energikilder (case).
Kursus i tilgængelighed. Praktisk Undervisere –Helene Nørgaard Bech –Jacob Nielsen Kursusmappens indhold Alternative formater/elektroniske versioner Dagens.
Generelt om varmepumper
Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger. Om Videncenter.
Klimaplan 2025 Favrskov Kommune
Sådan energitjekkes installationerne
Vedvarende energi og energioptimering – muligheder og udfordringer? Marts 2013.
SoleSolenergiergi Virkemåde, montering, lovgivning og beregninger.
Klimaskærm Introduktion.
Energibesparelser i sommerhuse Ole Michael Jensen Statens Byggeforskninginstitut / Aalborg Universitet Inlæg klimamessen i Gribskov kommune 5. maj 2012.
Udlejningsejendommenes energiforbrug 9. november 2009 Hvordan kan klimaskærmen optimeres? Lars D. Christoffersen
Se.dk/bigblue 1 SE Big Blue Fordi energireduktion skaber værdi og synergi.
VE til procesordningen Hjallerup Fjernvarme Temadag 11. december 2014
Fur som samarbejdsprojekt. Innovation Fur er et visionær samarbejde mellem.
MULIGHEDER FOR ENERGIEFFEKTIVISERING I BYGNINGER BYGGERIET PÅ DEN ENERGIPOLITISKE DAGSORDEN ENERGIKONFERENCE I LANDSTINGSSALEN PÅ CHRISTIANSBORG ONSDAG.
ALBERTSLUND KOMMUNE Klima, Energibesparelser & Samarbejder Direktør Niels Carsten Bluhme Miljø- og teknikforvaltningen Front House Workshop 16. juni 2011.
Isolering Case og opgaver. Klimaskærm Dagens program 08.30: Introduktion 09.00: Isolering (viden og teori) 10.00: Kaffepause 10.15: Isolering (Case og.
Kursus i tilgængelighed. Praktisk Undervisere –Lars Ballieu Christensen –Helene Nørgaard Bech –Jacob Nielsen –Maria Barrett Sensus Kursusmappens indhold.
Kursus i tilgængelighed. Praktisk Sensus Undervisere –Lars Ballieu Christensen –Jacob Nielsen –Magnus Kjøller Lou Praktiske information –vand, toiletter,
Velkomst og præsentation af dagen Seminar om Gylleseparering og afbrænding af husdyrgødning Vissenbjerg og Årslev, marts 2007.
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
Ole Michael Jensen SBi/Ålborg Universitet Energisparerådet
Muligheder ved energirenovering af feriehuse Ole Michael Jensen Statens Byggeforskninginstitut (SBI)/ Aalborg Universitet Energioptimering af feriehuse.
Temamøde 3: Energirigtig adfærd, energieffektive indkøb og bygninger
Husstandsmøller / solceller
Virkemidler til yderligere fremme af energirenovering af bygninger Søren Dyck-Madsen Det Økologiske Råd Energirenovering af bygninger: Win-win for alle.
18.30 Udstilling og Café Mums åbner Velkomst v. Preben S. Pettersson, formand for MTE-udvalget, Furesø Kommune Lokal inspiration om anlæg af.
ENERGIRENOVERING – VEJEN TIL BÆREDYGTIGHED OG VÆRDISKABELSE I BYGGERIET VEDVARENDE ENERGIMESSE 2.JUNI 2016 I BJERRINGBRO IDRÆTSPARK SENIORFORSKER OLE MICHAEL.
Energilandskabet ændres, så hvornår skal vi spare på energien? Energilandskabet ændres, så hvornår skal vi spare på energien? Stine Leth Rasmussen.
Energioptimering af boliger 06 og 08_Energiløsninger.
Solceller Barrierer og æstetik Et indlæg af: Iben Østergaard, Senior konsulent Peter Svendsen, Konsulent Teknologisk Institut Vallensbæk
Ringparken før renovering ”en hjertevarm og glad bolig, - åben mod verden og ikke helt firkantet”.
Solceller og solvarme. Hvorfor? ➲ Snak i grupper: ➲ Hvorfor skal vi beskæftige os med at finde nye måder at få energi på? ➲ Hvilke måder at få energi/strøm.
Energioptimering af boliger med udgangspunkt i enfamiliehuse Kurset er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri af Videncenter.
Kan det betale sig? Michael Høj-Larsen Energiservice Fyn A/S Ejet af energiselskaber
Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen
4. Indsamling og behandling af oplysninger
Energieffektivisering i boligsektoren - redskaber, metoder og praksis
Ida Gå-hjem-møde: Branchen har brug for reelle energiberegninger
Brugernes praksis – betyder det noget for indeklimaet?
Præsentationens transcript:

VE-anlæg Introduktion

Dagen i stikord Økonomi Varmt vand Solfanger Energi Tilskud Komfort Arkitektur CO2 Miljø VE-anlæg Varmeanlæg Lokalplan Orientering Husstandsmøller Bygningens udformning Design Solceller Lovgivning Biobrændsel

Dagens program 8.30 Introduktion 9.00 Solceller 9.45 Solceller (case og opgave) 10.15 Pause 10.30 Varmepumpe 11.30 Varmepumpe (case og opgave) 12.00 Frokost 12.45 Biobrændsel 13.45 Solvarme 14.15 Pause 14.30 Husstandsvindmøller 14.45 Valg af vedvarende energikilder (case) 16.00 Tak for i dag

Helhedsorienteret rådgivning Klimaskærm Arkitektur Lovgivning Varmeanlæg Energiforbrug

Visioner, strategier, anbefalinger… Nødvendig indsats: I Reducer energiforbruget I Effektive installationer I Vedvarende energi

Hvorfor fokus på VE-anlæg? I Med vedvarende energi som energikilde, kan man få både miljøvenlig og billig strøm eller varmeforsyning i boligen I Vedvarende energi er ikke kun for miljøentusiaster

Kundens behov Helhedsorienteret energirådgivning Eksempel: Et ældre hus med en dårlig isoleringsgrad, ældre termoruder og et ældre oliefyr med en meget lav virkningsgrad (70%) Årligt opvarmningsbehov: 30.000 kWh I dialog med kunden, skal I afdække det reelle behov… I Hvad skal der gøres? I Hvordan vil I rådgive kunden?

Fradragsordningen gælder også i 2014 Håndværkerfradrag giver alle over 18 år, der bor i en helårsbolig, mulighed for at trække op til 15.000 kroner fra i skat for køb af en række specifikke opgaver i hjemmet

Udvalgte fradrag vedr. installationer I Reparation eller fornyelse af elinstallationer I Reparation, installation eller udskiftning af biokedelanlæg I Udskiftning eller reparation af fjernvarmeenheder I Installation af varmepumper, der ikke kan køle (herunder jordvarmepumper) I Installation af solfangere I Installation af solceller I Installation af husstandsmøller

Søge tilskud fra energiselskaber I Der er flere netselskaber, der gerne vil købe kWh- besparelser I Find fx selskaber på energisparesiden.dk I Typisk tilskud er 20 - 30 øre pr. kWh I Standardværdikataloget fra Teknologisk Institut I Søg tilskud inden arbejdet udføres

Lidt forudsætninger for kurset I Tal og beregninger er eksempler ud fra forudsætninger – derfor ikke nødvendigvis hele sandhed I Vi henviser generelt til beregninger og metoder i henhold til af Videncenter for energibesparelser i bygninger I Fokus er på de helhedsorienterede løsninger og dialogen – ikke på resultater af beregninger

Spørgsmål?