TSUNAMI.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tab og traumer 1: Hvilke patienter drejer det sig om?
Advertisements

Myastenia gravis.
Les meilleures photos de
At bruge disse to ord rigtigt
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Du er ret træt og frustreret……
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Irak Krigen.
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
Svingninger & Bølger Sidste Chance.
Vejret Vandet i luften.
John Ravn.
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Og hvordan man håndterer den.
Skybrud i Kokkedal d. 18/ Iagttagelser af problemer med Oversvømmelser i foreningens område. Ved bestyrelsesmedlem: Torben Strange Jensen.
Afkobling af stivelsesstøtte
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Visualiseringsøvelse!
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
En dag besluttede en kvinde at tjekke om hendes 3 svigersønner virkelig kunne lide hende, eller om de blot idet mindste påskønnede alt det hun gjorde for.
Pladetektonik & Jordskælv og vulkanisme
Velkommen til D-S live TO værter TO eksperter
Busser Kan vi spare penge hvis alle kører på cykel?
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Jeopardy Navneord Udsagnsord Brug af tegn
Af: Nikolaj, Katrine, Bjarke og Helene..  World food programme.  På dansk: Verdensfødevareprogram.
Manipulation og repræsentationsformer
Hvordan opstår en tsunami?
Joken, der bringer dig held!
Irak.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.
Lovkrav Bekendtgørelse nr. 100 af 9. februar 2011, Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning,
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Træning - Patching forberedelse
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Borgerkrigen i darfur..
Energi 4 Klimaændringer Naturlige variationer Menneskets bidrag
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
De stille kriser Landsindsamling til IAS’ hjælpearbejde.
Efter Sprogprisen Anne Kjærgaard, Dansk Sprognævn.
Psykiske arbejdsskader v. Christian Mortensen Arbejdsskadestyrelsen SSID-konference 3. September 2008.
»En mand havde to sønner
Sinus, cosinus og tangens
Orkaner.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Disposition Præsentation af emne Mobning
TSUNAMI Det er velkendt, at naturkatastrofer kan have katastrofale virkninger for såvel samfundet som for det enkelte individ.
Sikkerhedsbøjen ”Strøm  Pilen” Copyright 2007 præsenterer Alfa-Kinetic.
Hvad er en flodbølge? Flodbølge hedder tsunami på Japansk. Det udtales soo-ná-mee. Tsunami betyder ”havne-bølge”. Tsunamibølger bliver fejlagtig også kaldt.
Kampen om troen, kap.6.. Daniel 6:1-6 Dareios besluttede at indsætte satrapper over kongeriget, hundrede og tyve fordelt over hele riget, og over dem.
Väder- och Klimatförändringar
Tornado.
Undervisningskompendie i Lyd
Tidslinje Murens fald.
Dilemmaer og paradokser i diagnosekulturen Oplæg ved lektor i sociologi, Anders Petersen Velkommen til diagnosekulturen Dilemmaer i diagnosekulturen Paradokser.
Traumer og PTSD II Program Kom til stede Siden sidst – navne til kursusbevis, litteratur Rammesætning Et trygt sted Traumer – årsager, reaktionsmønstre.
Alternative Energi i alternative samfund
Atombomber.
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Link til video:
Det kan ramme os alle Alle kan blive ramt af hacking, også dig.
En dag besluttede en kvinde at tjekke om hendes 3 svigersønner virkelig kunne lide hende, eller om de blot idet mindste påskønnede alt det hun gjorde for.
Myggenet redder liv! Myggenet som løsningen
Præsentationens transcript:

TSUNAMI

PROBLEMFORMULERING Det er velkendt, at naturkatastrofer kan have katastrofale virkninger for såvel samfundet som for det enkelte individ. Vi vil ved undersøgelse af en konkret katastrofe undersøge om disse kan være menneskeskabte, og om de kan forudses og derfor varsles og om mennesker kan forhindre disse i at opstå.

SPØRGSMÅL Hvad er en tsunami? Hvordan opstod den? Tsunamien i 2004? Er det sket før / kan det ske igen? Interview med Kristian? Krisehjælp?

HVAD ER EN TSUNAMI? Havnebølge. Jordskælv under oceanerne. Bølgelængde på 100-500 kilometer. Væk fra skælvet i koncentriske ringe. Jo dybere, jo hurtigere. Trækker sig tilbage som varsel.

HVORDAN OPSTÅR TSUNAMIER? Kontinentplader Jordskælv, eksplosioner, vulkanudbrud og jordskred eller forstyrrelser Når tsunamien kommer igen Bliver ledt af floder eller søer Energien bestemmer højden Tsunamier i alle have

TSUNAMIEN I 2004? Tidligt om morgenen Indo-australske –og eursasiske plader Richterskala 23.000 atombomber Næsten intet tilbage Epidemier Flere millioner blev berørt Genopbygning Kommunikationsmidler Omkomne og savnede

TAPPERHED UNDER KATASTROFEN 10-årig redder strand Det betaler sig at høre efter Ca. hundrede mennesker overlevede En sand helt Morgenmad Red mit barn Gik i panik Overlevede begge

STRESSPROJEKT PTSD (posttraumatisk stress syndrom) Mareridt, depression, angst, følelsesmæssigt afstumpethed og søvnløshed Forskere forsøger at udvikle medicin mod denne sygdom

ER DET SKET FØR / KAN DET SKE IGEN? Papua Ny Guinea 17 juli 1998, Øjenvidner udtaler Det kan ske igen

INTERVIEW MED KRISTIAN Forsinket fly Højeste punkt på phuket Da bølgen kom Væk fra pressen Måske ikke været her i dag Tænker og snakker stadig om det sommerferie

KRISEHJÆLP 14 januar 2005 FN’s general sekretær udtaler Genopbygning Hjælpen er på vej mange penge Kriminelle udnytter katastrofen Hun er tilbage for at hjælpe Kendte synger penge ind

KONKLUSION Vi har ud fra grundig undersøgelse fundet ud, at en tsunami ikke kan være menneskeskabt med mindre der laves en meget kraftig eksplosion, f.eks. var tsunamien i 2004 lige så kraftig som hvis man smed 23.000 atombomber. Vi har også undersøgt en del om den krisehjælp der gives. Og at forskellige mennesker har udnyttet en så forfærdelig katastrofe der påvirkede så mange mennesker, ved at lave falske støttesider på nettet, hvor de samlede penge ind til sig selv og ikke til angivet støtte mål. Vi hat fundet ud af hvad en tsunami er, hvordan den opstår og hvilken skade den efterlader på ulykkestedet. Vi har kigget på film fra de øjeblikke hvor tsunamien lagde sig ind over flere huse, hoteller, træer, biler og mennesker. Da vi så disse videoer forstod vi hvor alvorlig denne katastrofe i virkeligheden var. Mennesker blev slynget frem og tilbage mellem træer og huse, folk som løb da vandet strømmede ind over land. Og ikke mindst de omfattende ødelæggelser og død som den bragte med sig.

RICHTER-SKALAEN