Deployment på Windows 7 m.m.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Automatiseret GUI-test Lars Kjølholm Testnet maj 2009.
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Telos Team Introduktion.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
SharePoint /36 2 General SettingsPermissions and ManagementCommunications Titel, description and navigation Versioning settings Advanced settings.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Funktioner Grundbegreber.
Udfordringer, Glæder og sorger ved Windows 7 drift og CMS.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
SEO (Search Engine Optimization) - Hvordan bliver du mere synlig på nettet?
Hjemmesidekonstruktion Tjekspørgsmål 1.Hvad er et markup-sprog – hvad bruges det til? 2.Hvad er forskellen mellem et markup-sprog og et scriptsprog? 3.Hvad.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
CMS Installation at NIRAS
Web 2.0 Teoretisk viden.
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
17. januar 2009Teknik event i det mørke Jylland III - CacheMate 1 Geocaching med CacheMate  Hvad er CacheMate?  Indlæsning af Cachebeskrivelser  Bruger.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
REGISTRERINGSDATABASEN
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Windows ® 7 og Office 2010 til små og mellemstore virksomheder WINDOWS ® 7 OG OFFICE 2010 TIL SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER Vi anbefaler ægte Microsoft.
Softwaretest – med TestLink Open source testværktøj
1 Test – bl.a. med fokus på sharepoint løsninger Automatisering af deploy og test ifm. VSTS •Kort om build jobs med Team Foundation Server •Support for.
Beskyt din computer og dine data!
Formularer (Access, del 3)
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
1 Meget kort om Remote Debugger Og ligeså kort demo af Unity.
TEST 3 modul 1 20 spørgsmål. Du skal klikke med musen på det rigtige svar, så kommer du automatisk til næste spørgsmål Klik for start.
V/ Heine M. Jensen –
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
SEO PÅ AU.
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
NetBeans Installation og brug.
01 – Java platform for starters. 2 NOEA2009Java-kursus – Java Platform Introduktion til Java Baggrund Hvad er Java? Faciliteter i Java.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Introduktion til Access (Access, del 1)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Backup/Storage Søren Helmer Jensen.
Adobe læseprogrammet Adobe Digital Editions - installationsprocessen Inden du køber og downloader en e-bog/e-lydbog (en grafisk guide)
Picasa billedbehandling
Kristian F. Thomsen infrastructure specialist i edgemo Claus Egeberg-Gjelstrup infrastructure specialist i edgemo
Uddannelse, marts 2007 Søren Vallø Business Development Manager.
Trigonometrisk Lommeregner
Et vejledningsværktøj KOT Ansøgningsflow. Forsiden af Optagelse.dk 2.
CLR (.NET) og JVM 1.NET vs. Java.NET har fokus på sprog-uafhængighed … Java har fokus på platforms-uafhængighed … Windows OS.NET CLR IL kode (.exe,.dll)
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Hvad kræver det at blive Small Business Specialist? Marlene Dissing Projektkoordinator.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Claus Egeberg-Gjelstrup infrastructure specialist i edgemo
Hvad er Liferay? Leading open source portal platfom Udvikles af Liferay.com og sponsorer Releases hver 8 md Stort community omkring Liferay Ca. 4 mio downloads.
Mød Aalborg Universitet
MSBuild & Team Build i C#/C++ solutions VSTS ERFA d. 25 November.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
1 USB Gennemgang af installering af USB driver til ICT. Er fortaget på Windows XP.
Grunde til at jeg elsker dig
Udrulning af Windows klienter via AD & RIS Søren Schimkat, Sys.Adm.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Geokommunikation - visualisering af geografiske data.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
1 Team Build med Team Foundation Server 2008 Konfiguration og udvidelse af build jobs Kort præsentation Hvorfor bruge Team Build Afvikling af et build.
PC - Vedligeholdelse Hvordan gør jeg Pc’en sikker og hurtig igen ? En kronologisk gennemgang.
Økonometri 1: Specifikation og dataproblemer1 Økonometri 1 Specifikation og dataproblemer 2. november 2004.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Introduktion til XNA Jacob Korsgaard og Morten Sneftrup Pedersen Microsoft Student Partners Aalborg Universitet.
Programmering I Java/C# Datatekniker Dit første projekt.
Sådan programmerer du arduino via Atmel Studio Af Orla Utoft Sørensen Mercantec.
Installation af TimeLog Tracker til Outlook
Vigtige opdateringer af din computer og mobil
Præsentationens transcript:

Deployment på Windows 7 m.m.

Deployment på Windows 7 m.m. Agenda: Windows 7 maskiner i et mixed miljø Custom Inventory Rettigheder i Windows 7 Tools Noget værre FUP  03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Udfordringer i et mixed miljø: 32-bit og 64-bit maskiner i samme miljø Forskellige typer Windows maskiner Placeringer af mapper er forskellige Registrerings databasen er delt op i 32-bit og 64-bit 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Scripting med 32-bit og 64-bit maskiner: gbX64 variablen er et godt værktøj, da den fortæller dig om maskinen er en 32-bit og 64-bit maskine. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Scripting med 32-bit og 64-bit maskiner: Udfordring med programmerne der skal installeres: Nogle gange skal der installeres et program til både 32-bit og 64-bit (f.eks. Adobe Flash Player) Nogle gange skal begge programmer installeres til både 32-bit og 64-bit (f.eks. Sun Java) Nogle gange fjerner 32-bit versionen 64-bit versionen og omvendt (f.eks. FileOpen PlugIn) 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Scripting på 32-bit og 64-bit maskiner: En anden ting man skal være opmærksom på er forskellige maskiner typer. Her er variablen gsOSSystem en god hjælp til at fortælle hvilken type operativsystem maskinen har. Husk! Der er forskel på Windows XP og Windows XP 64-bit. Der er ikke forskel på Windows 7 Enterprise 32-bit og Windows 7 Enterprise 64-bit Husk! Der er til gengæld forskel på Windows 7 Enterprise og Windows 7 Enterprise N 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Scripting på 32-bit og 64-bit maskiner og et eksempel på brug af GsOsSystem: 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Scripting på 32-bit og 64-bit maskiner: I forbindelse med at lave kode til styring af OS, så får man også brug for denne funktion: Job_ErrorHandling(sFunction, "Operativsystemet er ukendt", 9) Funktionen bruges til at få scriptet til at fejle med en bestemt årsag. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Scripting på 32-bit og 64-bit maskiner: Der er en stor udfordring med gamle pakker som ikke kan/skal afvikles på Windows 7. Ønsker man ikke at lave Check_Operating system i alle pakker, så kan man flytte funktionen over i CustomInit og lave et ekstra spørgsmål i Package Creator om pakken skal afvikles på Windows 7. Er du ikke meget advanceret i scripting, så få din konsulent til at hjælpe dig. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Anderledes mappe placeringer: Mappe placeringerne på Windows 7 er anderledes end på en Windows XP. All Users start menuen er placeret her: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu Userprofilen er placeret her: C:\Users\ 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Brug de variabler som der findes i CapaInstaller Scripting Library. De kan ses her: http://serviceupdate.capasystems.com/display/cihelp/Variables Et par eksempler når man skal ændre ikoner: gsCommonStartMenu er AllUsers Startmenuen gsCommonDesktop er Allusers Skrivebordet Brug også Desktop_CreateShortCut 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Nogle flere eksempler på gode variabler: gsProgramfiles peger på Program Files mappen både på en 32-bit og 64-bit maskine gsProgramfilesX86 peger på Program Files(x86) mappen på en 64-bit maskine. gsCommonfiles peger på Program Files\Common Files både på en 32-bit og 64-bit maskine 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Registrerings databasen er delt op på en 64-bit maskine. Det betyder at 32-bit registrerings databasen ligger her: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node Det giver nogle udfordringer når man scripter. Mange er vandt til at kigge under for at se om et program er installeret: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\ Og her finder man GUIDen som man gerne vil af installere 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Det betyder så at 32-bit installationer på en 64-bit maskiner ligger et andet sted – nemlig: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall Ved uninstall af en MSI-pakke så er det meget nemmere at bruge funktionen: MSI_GetPackageStatusByGuid(GUID) Den kigger i MSI-databasen og ikke i registreringsdatabasen 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Et eksempel på hvordan man bruger funktionen: 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Og det virker så ikke ved en installshield pakke, da mange af dem kører en 32-bit installshield Her skal man selv undersøge uninstall i registrerings databasen under 32-bit og 64-bit. Man kan også komme ud for man skal skrive flere steder i registrerings databasen i et mixed miljø. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Windows 7 maskiner i et mixed miljø 03/04/2017 Windows 7 maskiner i et mixed miljø Her er et godt eksempel disable af Java Update: 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Custom Inventory Custom Inventory bruges til at samle den ekstra inventory information man ønsker. Det kan f.eks. være: Om der findes et batteri i maskinen Opsamling af licens nøgler Opsamling af information om software er installeret (dem som ikke findes under tilføj/fjern programmer) Og det kan være meget andet… kun fantasien sætter grænserne 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Rettigheder på Windows 7 03/04/2017 Rettigheder på Windows 7 Rettighederne er ændret på Windows 7: Et program bliver valideret i sikkerhedsniveau hvilket kan give forskellige rettigheder. Et program kan ikke skrive i Program Files eller Program Files(x86) Der kan også være problem med rettigheder under C:\ProgramData 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Rettigheder på Windows 7 03/04/2017 Rettigheder på Windows 7 Hvad gør man når har problemer med rettigheder: Ændrer sit design så den installerer et andet sted. Det kan være et gammelt program hvor man skal ændre placeringen på datamappen Bruger cacls.exe til at give rettigheder Benytter Security funktioner i Scripting Library. Det kræver man har subinacl.exe i roden af pakken eller lokalt på maskinen 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Rettigheder på Windows 7 03/04/2017 Rettigheder på Windows 7 Her er et eksempel på at ændre rettigheder. I dette tilfælde gives der rettigheder til ”Interactive”, men det kunne også være ”Authenticated Users” Er efterfølgende begyndt at bruge Security funktionerne i Scripting Library og subinacl.exe 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Tools Jeg er blevet om hvilke tools jeg bruger og her er en liste over de meste brugte: Orca Msitran Install Tailor 6.0 MsiToExe 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Tools Orca er et Microsoft værktøj og kan findes som en del af Microsoft Platform SDK Tools. Microsoft Platform SDK Tools kan downloades her: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22668 Orca bruges til at rette værdier i en msi-fil og det er IKKE brugervenligt. Ret aldrig i original msi-filen, men i en kopi. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Tools Msitran er også et Microsoft værktøj og kan findes som en del af Microsoft Platform SDK Tools. Microsoft Platform SDK Tools kan downloades her: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22668 Msitran bruges til at lave en mst-fil imellem forskellene på 2 msi-filer. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Tools Install Tailor er et værktøj fra Wise som bruges til at optage tryk i en msi-fil Install Tailor var gratis indtil version 6.0 og kan bl.a. hentes på denne hjemmeside: http://www.thomaskoetzing.de/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=67&Itemid=159 Nyere versioner af Install Tailor koster penge og derfor kan den gamle version ikke hentes på Wise’s hjemmeside. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

Tools ExeToMsi er det nyeste værktøj, som jeg er begyndt at lege med. 03/04/2017 Tools ExeToMsi er det nyeste værktøj, som jeg er begyndt at lege med. Det er et program som kan tage en exe-fil og konvertere den til msi og i mit tilfælde bruger jeg den til at lave min egne programmer. Det er kun et værktøj som kan købes her: http://www.exetomsi.com/ Der findes nogle alternative gratis versioner, men dem har jeg ikke prøvet. 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Noget værre FUP  FUP er en parameter som man kan bruge på msiexec.exe CMS løsningen bruger faktisk /fup når man laver en pakke med User Configuration: 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Noget værre FUP  Når man laver en pakke med User Configuration, så bliver der lavet en user script som er aktiveret med Active Setup. I det her eksempel ser vi brugen af Job_ActivateUserSetup, men også at man skal huske at fjerne de gamle når man laver en ny pakke: 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.

03/04/2017 Noget værre FUP  Nu er vi så heldige at heldige at msiexec /FUP kan misbruges. Det kan den fordi msi-filen er blevet godkendt af User Account Control, da den blev installeret (det sker i pakken som system). Netop fordi pakken er godkendt, så kan den også skrive i f.eks. Program Files og Program Files (x86) 03/04/2017 Deployment på Windows 7 m.m.