Hvordan finder man rundt i dem?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Advertisements

• Indsamles og udarbejdes af projektleder • Bedste grundkort er seneste O-Kort af området • Hele kortets areal opdeles i mindre stykker afgrænset af tydelige.
7. Januar 2012 Hans Christian Engelbrecht
Plantearter på stranden Jens Reddersen – Fotos af de mest almindelige sensommerplanter på Fuglsø Strand.
Stempler på de tofarvede øremærker
Kurver Hvorfor og hvordan?.
Den store Vinterfugletælling Sådan kendes fuglene.
Efter forarbejdet og dagen i dag er målet, at I skal kunne:
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Gnavere og støttetandede
februar februar 26. marts januar – festsalen set fra fysiklokalet 22. januar – festsalen set mod scenen 6.
Faglig læsning 2.
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
The Love Shop Lawton/Webb 2003 Vores oplæg er delt i form og indhold, vel vidende om, at disse er gensidigt afhængige af hinanden – og derfor vil vi til.
Gråskala.
Findes det onde? Billederne er taget af Marcel Cohen.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt, baseret på de information du giver... Tryk her.
Satellitbilleder Hvad er en satellit?
Rovfugle Rovfugle er kødædere med kraftigt næb og kløer (fangere). Rovfuglene opdeles i grupper: våger, høge, kærhøge, falke, glenter, ørne, fiskeørn og.
Glaskursus Åse og Sanne
Oprindelsesland: Storbritannien
Og andre klimafænomener
Gnavere og støttetandede
Sådan virker øjet: Lyset kommer ind igennem hornhinden.
Spørgeskemaundersøgelse
SCANNER SCORE OG VARIATION. HUDENS KAROTENOID SCORE.
Stående bølger.
Agenda 1.Båker 2.Fyr til særlige formål 3.Broafmærkning og passage signaler.
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Undervisningskompendie i Lyd
Netværk for lånesamarbejde Preben Aagaard Nielsen Specialkonsulent Biblioteker Indsæt kontaktinfo på sidste slide, hvis du ønsker dette. Slet/tilføj information.
Publiceringsgenvej i OJS Send din færdigformaterede fil uden om det redaktionelle workflow og direkte til elektronisk publicering Denne publiceringsform.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Netkommunikation - en introduktion v. cand.mag. Tine W. Jensen.
Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Se støjen E-læringsmodul Fysik/kemi It-færdighedsniveau:
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" 2. marts.
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
FAGDAGE 1.x Matematik - Josefine Onsdag 16. august Dansk - Anne-Mette
De seks tænkehatte (Edward de Bono)
Lys og Lyd Naturfag.
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Plan for det videre arbejde med uddannelsesprogrammer
Et Optisk Bedrag   Felt A ser mørkere ud end felt B, men det er et optisk bedrag. Begge felter har samme nuance/farve. Hjernen kompenserer automatisk.
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
7. Januar 2012 Hans Christian Engelbrecht
Program Torsdag den 12. april HTX
2010 Månedskalender Du kan udskrive denne skabelon og bruge den som vægkalender, eller du kan kopiere de enkelte sider og bruge dem i din egen præsentation.
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Visiteret tid til hjemmeplejen samt private leverandører
Nationalt Velfærdsteknologisk netværksmøde
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
VIRKSOMME kvinder Årshjul Januar Landsledelsesmøde Udsendelse af
Få overblik over naturfaglige læreruddannelsesprofiler
Biernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer. Farver
Billernes Årshjul 2018 Kulturelle udtryksformer. Farver
Præsentationens transcript:

Hvordan finder man rundt i dem? 4 Rigsbankskilling Hvordan finder man rundt i dem?

Udkom 1. april 1851

Man deler 4 RBS ind i 4 tryk Ferslew Afleveret fra frimærkekontrollen 21/3 – 5/5 1851 – Trykplade I-II Thiele 1 Afleveret fra frimærkekontrollen 3/3 – 10/3 1852 – Trykplade I-II Thiele 2 Afleveret fra frimærkekontrollen 16/6 – 20/8 1853 – Trykplade I-II Thiele 3 Afleveret fra frimærkekontrollen 18/3 – 16/5 1854 – Trykplade III-IV

Bundtryk Ia og Ib i kobbertryk og bogtryk Ferslew har kobbertryk. Trykket ligger ovenpå papiret og kan mærkes. Det kan også ses i stempler ligesom man kan lave aftryk Thiele har bogtryk. Trykket ligger fladt på overfladen og kan ikke mærkes.

Ferslew tryk - kendetegn Mørk chokoladebrun i forskellige nuancer – kan have en lilla tone Trykket er skarpt og tydeligt Bundtrykket er tydeligt i en lys orangebrun eller rødlig farve Normalt stemplet med stumpt stempel men findes også med nummerstempel (ikke almindeligt)

Eksempel på Ferslew

Thiele 1 – tryk – marts 1852 Farven er mørk rødbrun – ligner Ferslew Trykket er ikke så skarpt som i Ferslew Bundtrykket er altid svagt – næsten usynligt i en lys orangebrun farve Findes både med stumpt stempel og nummer stempel, da disse først blev indført oktober 1852

Eksempel på Thiele I

Thiele 2 – tryk – juni-august 1853 Større variation i farverne end de tidligere tryk. Thiele 2 opdeles i Sortbrun Rødbrun Trykket er næsten altid uskarpt, grundet sliddet på trykpladerne. Især er den sortbrune meget uskarp Brundtrykket er orangegult og altid meget tydeligt Forekommer normalt med nummerstempler men der forekommer også mærker med stumpt stempel

Eksempler på Thiele II

Thiele 3 – tryk – marts-maj 1854 – plade III og IV Varierer meget i farverne og inddeles normalt i Gulbrune, gråbrune, olivenbrune, kastaniebrune og nøddebrune Trykket på de to mørke udgaver er normalt meget skarpt Bundtrykket er normalt svagt men kan være tydeligere i en lys mat orangebrun farve Mærkerne er normalt stemplet med nummerstempler men findes også med stumpt stempel

Eksempler på Thiele III

Værd at huske på: Mærkerne er 165 – 169 år gamle og har ikke altid være opbevaret optimalt. Man ser tit mærker med ‘oxyderet’ bundtryk, der får bundtrykket til at stå kraftigt frem med mørk farve Mange mærker er beskidte Limen på bagsiden kan også påvirke indtrykket af mærket Stemplerne kan gøre det svært at genkende farverne Breve kan være en god hjælp da de har datostempler Som med andre mærker – Jo flere man har er det lettere at se forskel

Huskeliste / Kogebog for bestemmelse af tryk Ligger bundtrykket oven på papiret – Hvis ja er det Ferslew Kan man ikke se bundtrykket så er det Thiele I eller Thiele III Er Mærket stemplet med et stumpt stempel så er der størst sandsynlighed for Ferslew eller Thiele I

Litteratur bla.: Afa Specialkatalog Danske Frimærker af Lasse Nielsen Fire Rigsbankskilling – Pladning af plade I af Hans Schønning og Erik Paaskesen Fire Rigsbankskilling – Pladning af plade II af Hans Schønning og Erik Paaskesen Fire Rigsbankskilling – Pladning af plade III og IV af Hans Schønning og Erik Paaskesen