På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- en kraft, der trodser død og modgang
Advertisements

Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Introduktion til Kongen og hans Rige
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
En Ny begyndelse – med livets begrænsninger. For korlederen. Al-ajjelet-ha-shahar. Salme af David. Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Du er.
Kristi Himmelfart hele året! Menighedsundervisning 1. maj 2016.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Dagens tekst: Derefter gik Jesus til en by, som hedder Nain, og hans disciple og en stor skare gik sammen med ham. Men da han nærmede sig byporten, se,
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
817_Kristus, Konge, du regerer 1, S1 Kristus, Konge, du regerer, al vor styrke er fra dig. Jomfrusøn, som triumferer, lydigt gik du korsets vej. Med dit.
Esajas 53 Hvad ser du?. Esajas 52:13 – 52:15 GUD Se, Min tjener handler vist, han stiger, han løftes op og ophøjes såre. Som mange gyste over ham – så.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen”
Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
218_Mindes vi en fuldtro ven 1, S1 Mindes vi en fuldtro ven i det fjerne alle dage, ønskede, han snart igen vende må med fryd tilbage; Frelser, i din menighed,
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Amagerbro Frikirke. Generøsitet – med vilje I har hørt, at der er sagt: ›Øje for øje og tand for tand.‹ Men jeg siger jer, at I ikke må sætte jer til.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
GUDS NÆRVÆR Søndag d
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
S1.
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
Kristus i os – Hvad betyder det?
Det involverende fællesskab
Hvem har magten: Kristus, kejseren eller Konsumerismen?
Gud vær min styrke for livet
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
Livets Ord November 2017.
002 – Hellig, hellig, hellig 1, S1
002 – Hellig, hellig, hellig 1, S1
Det kan jeg da ik’ Den tabte identitet.
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Fra din himmel Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
273_Kærlighed, som ej har lige 1, S1
PÅSKE-SALME-SANG.
Hvem er Jesus og hvad har han gjort
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Døren i himlen er åben for dig
Lev livet bedre At lære er at leve.
013 – Almagts Gud, velsignet vær! 1, S1
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
Hvilken rolle vil du spille i Guds historie?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
En livsstil som en bedre ven
201 – Glæd dig, din Herre Gud 1, S1
Du, alle tings ophav, vor Skaber, vor Herre, ja, alt i en sum,
UDRUSTET TIL EVENTYR.
Guds rige - En Guds riges etik.
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
Livsalige dag, som i håbet vi venter,
Præsentationens transcript:

På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018

Intro tekst Heb kap 5/6, 1 Mos 14 Præstens opgave Heb 5:1 For enhver ypperstepræst, som tages blandt mennesker, indsættes til på menneskers vegne at gøre tjeneste for Gud ved at frembære gaver og slagtofre for deres synder. Om Jesus siger skriften Heb 5:7 Mens han levede på jorden, opsendte han, under høje råb og tårer, bønner og anråbelser til ham, som kunne frelse ham fra døden, og han blev bønhørt for sin gudsfrygt. Heb 5:9 og da han havde nået målet, blev han årsag til evig frelse for alle dem, som adlyder ham, Heb 5:10 af Gud kaldt ypperstepræst på Melkisedeks vis (1 Mos 14) Heb 5:11 Om dette har vi meget at sige, men det er svært at forklare, da I er blevet sløve til at høre.

Ypperstepræstens opgave Hoved opgaven var en gang om året at skaffe soning for alle. Der skal blod til at sone/fjerne synd På forsoningsdagen – Yom Kipur – gik han ind i helligdommens allerhelligste. Her ofrede han en gang om året for sig selv, for præsterne og al folket med blod på Sonedækket

Hebræerbrevet Kristus kaldes ‘Ypperstepræst’ Han ofrede ikke dyr, men blev selv et fuldkomment offer. For vi har ikke en ypperstepræst, der ikke kan have medfølelse med vore skrøbeligheder, men en, der er blevet fristet i alle ting ligesom vi, dog uden synd. Lad os altså med frimodighed træde frem for nådens trone, for at vi kan få barmhjertighed og finde nåde til hjælp i rette tid. Heb 4,15, 16

Abrahams møde med Melkisedek 1 Mos 14:17 Da han vendte tilbage efter sejren over Kedorlaomer og de konger, der var med ham, gik Sodomas konge ham i møde i Shave-dalen, det samme som Kongedalen. 14:18 Melkisedek, Salems konge, kom med brød og vin. Han var præst for Gud den Højeste. 14:19 Han velsignede Abram og sagde: »Velsignet være Abram af Gud den Højeste, skaberen af himmel og jord. 14:20 Velsignet være Gud den Højeste, som gav dine fjender i din magt.« Og Abram gav ham tiende af det alt sammen. 14:21 Sodomas konge sagde til Abram: »Giv mig menneskene, og behold selv ejendelene.« 14:22 Men Abram svarede Sodomas konge: »Jeg løfter min hånd til Herren, Gud den Højeste, skaberen af himmel og jord: 14:23 Jeg vil ikke have noget af dit, ikke så meget som en tråd eller en sandalrem! Du skal ikke kunne sige: Jeg har gjort Abram rig!

På Melkisedeks vis… Melkisedek er Ypperstepræst for alle – Guds præst Før Moses og Arons Ypperstepræstelige slægt Han kom Abraham i møde Han velsignede Abraham – åndeligt og materielt Han bragt brød og vin Abraham gav ham tiende af det alt sammen