TÅRNBY KOMMUNE SSP Nyhedsbrev Billede- og videodeling.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn og digitale medier
Advertisements

Børns sociale liv med digitale medier
Digital trivsel og forældresamarbejde
Børns sociale liv med digitale medier
Inddrag nu Kick-off møde
Flickr.com – online billeddeling
Fravær på Sofiendalskolen
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Chat og SMS på den fede måde!
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Nettet og etik Hvad må eleverne – må ikke?
Mindreåriges patientrettigheder
Den gode klasse Forældrenes rolle
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Familierådslagning og Det Inddragende Netværksmøde
Lovgivning - i forhold til seksuelle overgreb
Elevernes digitale dannelse
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Gælder loven i den virtuelle verden?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Lederforum Dagsorden: Velkommen Samarbejde med de lokale medier
Velkommen til Nordregårdsskolen
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Børn og unges sociale liv online
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Mod en fælles indsats Netværksarbejde til forebyggelse af ungdomskriminalitet i traumatiserede flygtningefamilier Mette-Louise Johansen, Tina Mouritsen,
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
VELKOMMEN.
Center for forebyggelse af pædofili CFFP. Ide og koncept CFFP forebygger proaktivt pædofili i Danmark og EU. Centeret skal forebygge pædofili via, enkelte.
Om censoretik og forventninger til censorers rolle oplæg til censorlandsmøde 19. marts 2014 Line Folsgaard Petersen på vegne af de 7 danske Ergoterapeutuddannelser.
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
Tel: Adresse: Niels Hammekenip aqq. 41 Postboks 1755, 3900 Nuuk
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Ungdomslivet online – potentialer og faldgruber Lisbeth Brunebjerg Holmegaard Medierådet for Børn og Unge.
Børn har ret – ved de det? Hindsgavl, den 21. september 2015.
Juridisk Forening, 28. november 2011 Dias 1 Korruptionsproblemets årsager og konsekvenser – internationalt og nationalt Morten Broberg Det Juridiske Fakultet.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Undersøgelse om sikker internetbrug
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Seksuel risikoadfærd - børn og unges stemmer
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Introduktion til SPV-kursus
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Politiet ønsker at forebygge – straf kommer som sidste udvej.
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Den kriminelle fødekæde i bander og
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Kontakt til deltagerne
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Ledermøde Vest 6. Februar 2013
Emner Konsekvenser af valg Straffeloven Straffeattest
Sommerlejr juli 2017 v. Red Barnet Mariagerfjord
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

TÅRNBY KOMMUNE SSP Nyhedsbrev Billede- og videodeling

TÅRNBY KOMMUNE Tårnby d. 21. januar 2019 SSP Tårnby Tårnby d. 21. januar 2019 Henrettelsesvideoen fra Marokko, hvor en dansk og norsk turist bliver dræbt bliver delt blandt børn og unge i Danmark, og vi har også hørt eksempler på, at skoleelever i Tårnby har modtaget videoen. Flere jurister vurderer, at deling og besiddelse af videoen er strafbart jf straffelovens § 264 d (se nedenfor), og der sidestilles med den omfattende Umbrellasag, hvor mange unge er blevet straffet for deling og besiddelse af krænkende materiale. Derfor bør I som forældre eller professionelle, der arbejder med børn og unge, reagere, hvis I får kendskab til, at videoen er i jeres børn eller unges besiddelse. I kan kontakte SSP Tårnby eller Lokalpolitiet telefonisk eller via mail. Kontaktoplysningerne findes på sidste side i nyhedsbrevet. Loven § 264 d Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, der uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden. Bestemmelsen finder også anvendelse, hvor meddelelsen eller billedet vedrører en afdød person. Det er rigtigt vigtigt at man tager kontakt til politiet hvis man tilsendt den aktuelle video eller krænkende materiale i det hele taget eller får kendskab til, at andre gør det. Husk det er bedre at gøre noget end ikke at gøre noget. TÅRNBY KOMMUNE SSP Tårnby

TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE Til Forældre SSP Tårnby Til Forældre Det er en del af ungdomskulturen i dag at dele billeder og videoer. Men du har som forælder ansvar for, at dit barn bliver godt rustet til at navigere fornuftigt i den digitale verden. Det kan du bl.a. gøre ved, at Lære dit barn at reflektere over, italesætte og respektere grænser og rettigheder Tale med dit barn om de konsekvenser, der kan være af deling af billeder og videoer Opfordre dit barn til at sige aktivt fra og til at tale med dig eller en anden fortrolig voksen, hvis de får kendskab til deling af krænkende materiale Gøre dit barn opmærksom på, at der ikke er nogen garanti for, at noget forbliver privat, når det først er sendt ud, men at man har krav på, at andre spørger om lov til at dele et billede eller en video Gøre dit barn opmærksom på, at man ikke selv må dele billeder eller videoer af andre uden at have fået personligt og klart samtykke –ikke engang med sine bedste venner. Det kan være strafbart Til fagpersoner SSP Tårnby tilbyder at holde et dialogmøde angående sociale medier, som sætter fokus på de unges brug af de sociale medier. Hvis man ønsker at invitere SSP ud på sin skole, så skal man bare kontakte os og aftale en dato. Dialogmøderne består af 2 elementer. Ét møde i klassen af to lektioners varighed (1½ time), samt ét forældremøde af 1 times varighed - gerne med deltagelse af lærer. TÅRNBY KOMMUNE SSP Tårnby

TÅRNBY KOMMUNE TÅRNBY KOMMUNE SSP Tårnby Tårnbyvej 20 2770 Kastrup Allan Madsen SSP og ungeteam Mobil: 30 76 03 31 E-mail: ama.bk@taarnby.dk Mikkel Godman Jensen Mobil: 30 76 03 49 E-mail: mgj.bk@taarnby.dk SSP Tårnby er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, og har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge. SSP Politiet Christina Sørensen SSP betjent Mobil: 51 16 49 35 E-mail: clo001@politi.dk Lokalpolitiet Mikkel Kristensen Politiassistent Mobil: 51 79 30 43 E-mail: mkr018@politi.dk Michael Bøje Olsen Mobil: 51 30 30 95 E-mail: mbo015@politi.dk TÅRNBY KOMMUNE SSP Tårnby