Hvem er Jesus og hvad har han gjort

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- en kraft, der trodser død og modgang
Advertisements

Filipperbrevshymnen.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
En menighed, der søger enhed
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
Skabelsesberetningen – forstået ud fra Bibelens teologiske ramme Louis Nielsen.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Kristi Himmelfart hele året! Menighedsundervisning 1. maj 2016.
At fyldes af Helligånden. Ap.G. 2,1-13 Nicolaifællesskabet d. 21/
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Esajas 53 Hvad ser du?. Esajas 52:13 – 52:15 GUD Se, Min tjener handler vist, han stiger, han løftes op og ophøjes såre. Som mange gyste over ham – så.
Gud er ikke demokrat. Kontrolfreakens drømmescenarie!
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
Kristen identitet i arbejdslivet
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
S1.
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
Livets Ord Marts 2017.
Kristus i os – Hvad betyder det?
Hvem har magten: Kristus, kejseren eller Konsumerismen?
513 – Salige vished, Jesus er min! 1, S1
Gud vær min styrke for livet
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Fra din himmel Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen.
273_Kærlighed, som ej har lige 1, S1
PÅSKE-SALME-SANG.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
Lev livet bedre At lære er at leve.
013 – Almagts Gud, velsignet vær! 1, S1
Han vil ud og møde sin Gud
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
«Livets Ord» Februar 2019.
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
422 – Kærlighed helt uden lige 1, S1
851_Du kære Gud og Fader god 1, S1
På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.
LIVETS ORD Marts 2019.
En livsstil som en bedre ven
160 – Jesus, store sejervinder, 1, S1
Vil du være med i en historie, hvor taberne er de smarte?
Du, alle tings ophav, vor Skaber, vor Herre, ja, alt i en sum,
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

Hvem er Jesus og hvad har han gjort Åbenbaring Forsoning

Vi forkynder Kristus – Hebr 1 Autoriseret oversættelse Bibelen på hverdagsdansk v1  Mangfoldige gange og på mangfoldige måder har Gud i fortiden talt til fædrene gennem profeterne, v2  men nu ved dagenes ende har han talt til os gennem sin søn, hvem han har indsat som arving til alle ting, ved hvem han også har skabt verden.  1 Mange gange og på forskellige måder har Gud op gennem tiderne talt til vores forfædre gennem profeterne, 2 men nu her i de sidste tider har han talt til os ved sin Søn, Jesus. Verden blev oprindelig skabt ved Jesu medvirken, og Gud har nu indsat ham som Herre over alle ting.

Vi forkynder Kristus – Hebr 1 Autoriseret oversættelse Bibelen på hverdagsdansk v3  Han er Guds herligheds glans og hans væsens udtrykte billede, og han bærer alt med sit mægtige ord. Da han havde skaffet renselse for vore synder, tog han sæde ved den Højestes højre hånd i det høje 3 Jesus gav os et glimt af Guds herlighed og viste os Guds væsen, og han opretholder verden alene ved den kraft, der er i hans ord. Efter at Jesus ved sin død havde tilvejebragt forsoning for al synd, satte han sig på tronen ved den almægtige Guds højre hånd i den himmelske verden.

Vi forkynder Kristus – Hebr 1 Hvem er Jesus? Hvad har Jesus gjort? Han er Guds herligheds afglans og hans væsens udtrykte billede (Han gav os et glimt af Guds herlighed og viste os Guds væsen) Han er noget, som gør tydeligt for os, hvem Gud er. Åbenbaring Da han havde skaffet renselse for vore synder, tog han sæde ved den Højestes højre hånd i det høje (Efter at Jesus ved sin død havde tilvejebragt forsoning for al synd, satte han sig på tronen ved den almægtige Guds højre hånd i den himmelske verden.) Han gør noget for os, som forandrer noget mellem Gud og os. Forsoning

Vi forkynder Kristus – Kol 1 Den autoriserede oversættelse Bibelen på hverdagsdansk Han er den usynlige Guds billede,       al skabnings førstefødte.        v16  I ham blev alting skabt       i himlene og på jorden,       det synlige og det usynlige,       troner og herskere,       magter og myndigheder.       Ved ham og til ham er alting skabt.        v17  Han er forud for alt,       og alt består ved ham.         Vi kan se den usynlige Gud ved at se hans Søn, som er Herre over alt det skabte. 16 Alt i himlen og på jorden blev til og eksisterer ved hans medvirken og for hans skyld, både det synlige og det usynlige, inklusive alt, som har magt og autoritet i den åndelige verden. 17 Han var til før alt andet, og alt eksisterer i kraft af ham.

Vi forkynder Kristus – Kol 1 Den autoriserede oversættelse Bibelen på hverdagsdansk v18  Han er hoved for legemet, kirken. Han er begyndelsen, den førstefødte af de døde, for at han i alle ting skulle være den første. v19  For i ham besluttede hele guddomsfylden at tage bolig v20  og ved ham at forsone alt med sig, på jorden som i himlene, ved at stifte fred ved hans blod på korset. 18 Han er leder for menigheden, som er hans legeme. Han er alle tings begyndelse. Han var den første til at opstå fra de døde og har førstepladsen på alle områder. 19 Det var nemlig Guds plan og vilje at åbenbare hele sit guddommelige væsen gennem sin Søn, 20 og Gud skabte gennem hans død på korset mulighed for fred og forsoning mellem sig selv og alt på jorden og i Himlen.

Vi forkynder Kristus – Kol 1 Hvem er Jesus? Hvad har Jesus gjort? Han er den usynlige Guds billede, al skabnings førstefødte. (Vi kan se den usynlige Gud ved at se hans Søn, som er Herre over alt det skabte.) Han er noget, som gør tydeligt for os, hvem Gud er. Åbenbaring  og ved ham at forsone alt med sig, på jorden som i himlene, ved at stifte fred ved hans blod på korset. (og Gud skabte gennem hans død på korset mulighed for fred og forsoning mellem sig selv og alt på jorden og i Himlen.) Han gør noget for os, som forandrer noget mellem Gud og os. Forsoning

Vi forkynder Kristus – Fil 2 Den autoriserede oversættelse Bibelen på hverdagsdansk 6 Han var lig med Gud, og havde ret til at fastholde den lighed. 7-8 Dog gjorde han ikke krav på sin ret, men gav afkald på sin guddomsmagt, tog tjenerskikkelse på og blev menneske. Som menneske ydmygede han sig og accepterede den værste død - døden på et kors. 9 Derfor har Gud ophøjet ham og givet ham et navn og en position højt over alle andre. 10 Alle kommer til at bøje knæ for ham i himlen og på jorden, og under jorden. 11 Og alle skal erklære til Gud Faders ære: Jesus Kristus er Herre! v6  han, som havde Guds skikkelse,       regnede det ikke for et rov       at være lige med Gud,        v7  men gav afkald på det,       tog en tjeners skikkelse på       og blev mennesker lig;       og da han var trådt frem som et menneske,        v8  ydmygede han sig       og blev lydig indtil døden,       ja, døden på et kors.        v9  Derfor har Gud højt ophøjet ham       og skænket ham navnet over alle navne,        v10  for at i Jesu navn       hvert knæ skal bøje sig,       i himlen og på jorden og under jorden,        v11  og hver tunge bekende:       Jesus Kristus er Herre,       til Gud Faders ære.

Vi forkynder Kristus – Fil 2 Hvem er Jesus? Hvad har Jesus gjort? Han havde Guds skikkelse (var lige med Gud Han er noget, som gør tydeligt for os, hvem Gud er. Åbenbaring  Gav afkald og døde for os Han gør noget for os, som forandrer noget mellem Gud og os. Forsoning

Hvem er Jesus i det gl. testamente? Han er Gud – en åbenbaring Han er menneske – en forsoner Barnet skal kaldes Almægtig Gud (Esajas 9) Herren selv er hyrden, der vil søge efter sin hjord (Ez. 34) Han er Immanuel (Esajas 7,14) Hans udspring er i ældgamle dage (Mika 5,1) Kvindens afkom (1. Mos 3, 15) Abrahams afkom (1. Mos 12,1-3) Isak, Jacob og Judas afkom (1 Mos 49,8- 10) Han er Davids afkom (1. Krøn 17,11-14, Esajas 11,1-5) Han er jomfruens afkom (Esajas 7,14) Han skal fødes i Betlehem (Mika 5,1)

Hvad siger evangelierne om Jesus? Han er Immanuel – Gud Han er Jesus Kristus – Menneske Han fødes og introduceres som Immanuel, Gud med os Han døbes og bekræftes som Immanuel Han fristes som Immanuel Han bringer som Immanuel Guds Rige nær gennem ord, tegn og undere Han fødes og introduceres som Jesus, frelseren Han døbes og bekræftes som Guds lam Han fristes og overvinder djævelen Han bringer som Frelseren på korset os mennesker ind i Guds Rige

Hvad siger evangelierne om Jesus? Før bekendelsen til Jesus som Kristus, den levende Guds søn Efter bekendelsen til Jesus som Kristus, den levende Guds søn Markus 8,27-30 (Matthæus 16,13-20 og Lukas 9,18-20): bekendelsen til Jesus som Kristus Han skaber et stort røre og får mange medløbere Han afviser at ophøjes, æres og hyldes som Frelseren, ja det skal endda holdes hemmeligt Man kan tænke, han er mirakelmager Markus 8,27-30 (Matthæus 16,13- 20 og Lukas 9,18-20): bekendelsen til Jesus som Kristus Han forkynder, at han skal til Jerusalem og dø og mister mange medløbere Han ophøjes på korset og sender derefter disciplene ud i verden for at gøre kendt, at han er Frelseren Man ser, at han er mere end mirakelmager

Hvad skal vi sige om Jesus? Han er en åbenbaring Han er forsoneren Han viser os, hvem Gud er. Udenom Jesus forbliver vores bud på Gud gætværk For-billede, fuldkomment billede Han viser os, hvem vi er skabt til at være. Vi er skabt i Guds billede, og det billede ser vi i Jesus PR? Jesus gør noget, som på Guds initiativ genopretter relationen mellem os og ham Ef 1: 5 Allerede i tidernes morgen besluttede Gud på grund af sin kærlighed og efter sin egen fuldkomne plan, at han gennem Jesus Kristus ville gøre os til sine børn. Endnu før han grundlagde universet, udvalgte han os til at få lov at stå som rensede og skyldfrie foran ham i kraft af, hvad Kristus ville gøre for os. 6 Og nu priser vi Gud for den fantastiske nåde, han viste imod os ved at ofre sin elskede Søn. 2. Kor 3,17: så vi forvandles til lighed med ham, efterhånden som vi modtager fra hans Ånd, og det går fra herlighed til endnu større herlighed

Den korsfæstede Kristus 1. Kor 1: v21 For da Gud i sin visdom ikke ville, at verden skulle kende ham gennem sin egen visdom, besluttede Gud at frelse dem, som tror, ved den dårskab, der prædikes om. v22  For jøder kræver tegn, og grækere søger visdom,v23  men vi prædiker Kristus som korsfæstet, en forargelse for jøder og en dårskab for hedninger; v24  men for dem, der er kaldet, jøder såvel som grækere, prædiker vi Kristus som Guds kraft og Guds visdom. v25  For Guds dårskab er visere end mennesker, og Guds svaghed er stærkere end mennesker. Jøder blev forargede og syntes det var bespotteligt, for de forstod, at Paulus mente, Gud selv havde givet sit liv Grækere lo og syntes det var dumt, for de forstod, at der var mere end etisk oplysning på spil

From snak om Jesus eller forkyndelse af Kristus Han er forbillede Han er frelser En discipel er en, der først og fremmest handler som Jesus ”Gode mennesker kommer i himmelen” Jesu påbud er opfyldelige Kristendom er primært etik Han er Immanuel – guddommelig PR Meget forkyndelse i Folkekirken i dag WWJD? En discipel er en, der først og fremmest tror på Jesus som frelseren ”Tilgivne mennesker kommer i himlen” Jesu påbud er gode, men også afslørende Kristendom er primært tro Han er Jesus Kristus – guddommelig forsoning Vækkelsesforkyndelse WDJD!