Men – der er ingen data for 4-oxo-pentansyre

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet Du får dette.
Advertisements

Sådan laver Du et POWER POINT program.
Statistik på Geocaching.com
Videregående pc-vejledning
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Videregående pc-vejledning Modul 04: Windows-elementer 60+Bornholm.
Introduktion til HTML Formularer V1 introduktion til formularer Den sidste af HTML strukturmarkørerne er FORM-markøren, der bruges til at lave.
Teknik event i det mørke Jylland IV Geocaching uden at det koster et ton papir og litervis af printerblæk Understøttes af: Smart phones PDA’ere Flere af.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen,
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Instruktion i Animation Shop
Hands-on Demonstration.
Beskyt din computer og dine data!
MDI/DNC MODE HAAS styringen. Signaturforklaring TRYK 3 gange for at komme til denne side (Fortsat på næste side) Bemærk: HANDLING INSTRUKTIONER TASTER.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Opret en database i Reference Manager, ver. 11 Åbn programmet. Opret en ny database. Placér basen ude på ”skrivebordet ” (kun i denne sammenhæng – da baserne.
RTM analysis: Reports # Main content of CID.xls Basis 1: Substances Unique substance info Basis 2: Raw materials Unique raw material info Basis 3: Products.
Introduktion til Access (Access, del 1)
Vil du tilbagekalde en fuldmagt på vegne af en borger?
Center for Undervisningsmidler Vejle Diagrammer % 1.
Søg på kundes navn. Klik evt. på inaktive eller filialer Vælg når søgeresultaterne fremkommer, et af resultaterne ved at sætte et kryds i boksen, og tryk.
Sensus Tilgængelighed i PDF-filer - Adobe Professional Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
The improved time/kørsels- registrering By Just Rock.
Filer Hvordan søges der efter en Word-fil = med et dokument. eller en billed-fil Sommer.
Finde og åbne et chatrum Brug søgefunktionen i Lync til at finde de rum, du har adgang til. 1.I hovedvinduet i Lync skal du klikke på fanen Chatrum. 2.Skriv.
…helt naturligt ! Velkommen til Meldgaard. Opsaetning Se Godkendte Bilag Filter opsætningen for antallet af købsfakturaer & kreditnotaer pr. bruger er.
Lave egne visninger - kreditorer
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Spørgsmål: Kan man få Excel til at lave en fremskrivning af et sæt af data? Altså at lave en prognose på baggrund af de pågældende data… Eksempel: Jeg.
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
Udregning af UseCasePoints UCP = UUCP*TCF*EF UseCasePoint = Ujusteret Use Case Point * Tekniske Komplexitets Faktor * Miljø Mæssige Faktor.
Gem et dokument Følg numrene osv..
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Tilføje en kontakt Listen Kontakter gør din kommunikation lettere og gør det muligt for dig.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
PivotTable i MS Excel Se evt. teksten til opgave 18 kap Start MS Excel og åben filen exped.dbf som du finder på hjemmesiden sammen med denne vejledning.
Word 2007 F-Niveau Lektion 1 Keld Hinsch.
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Hvad kan gøre en Computer langsom Processor Ram Harddisk Spyware, Malware Virus.
I det efterfølgende vil vi prøve at opnå forbindelse til de knapper som er på boardet. Opgaven er at vi ved at trykke på knapperne kan få lyset til at.
Figurfarver
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
Deling og samarbejde Skype for Business Give styringen til andre...
Kontakter, tilstedeværelse og chat
Overblik med Instruktørrollen
Kom i gang med BridgeCentral 3 Tips og tricks.
emne erklæring SmartArt-grafik med billeder på rød baggrund
Modul 07, Elektronisk post
Filmbånd (Øvet)   Du kan genskabe effekterne på dette dias ved at benytte følgende fremgangsmåde: Klik på Layout i gruppen Dias under fanen Startsiden,
Vejledning til brug af værktøjet CVR-flyt
Modul 4: ”Tekstbehandling 2”
Men – der er ingen data for 4-oxo-pentansyre
Hvordan registrerer jeg arter og besigtigelser i NaturAppl?
Søgning i Danmarks Arealinformation
Præsentationens transcript:

Men – der er ingen data for 4-oxo-pentansyre Muligt alternativ til Methoxyeddikesyre Men – der er ingen data for 4-oxo-pentansyre Methoxyeddikesyre CAS-RN: 625-45-6 4-oxo-pentansyre CAS-RN: 123-76-2 SMILES: O=C(O)CCC(=O)C Eksempel på brug af QSAR-værktøjer Methoxyeddikesyre (CAS-RN: 625-45-6), som bruges bl.a. til overfladebehandling og rengøring, er på kandidatlisten, da stoffet er reproduktionstoksisk (er bl.a. klassificeret med Repr. 1B. H360FD). I vores søgning på alternativer er stoffet 4-oxo-pentansyre (CAS-RN: 123-76-2), som har tilsvarende egenskaber som opløsningsmiddel fundet. Eksempel på brug af QSAR-værktøjer Methoxyeddikesyre (CAS-RN: 625-45-6), som bruges bl.a. til overfladebehandling og rengøring, er på kandidatlisten, da stoffet er reproduktionstoksisk (er bl.a. klassificeret med Repr. 1B. H360FD).

Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Vi prøver først Dansk QSAR Database, som er en database, som ligger på nettet: http://qsardb.food.dtu.dk/database/index.html For at søge efter stoffet, trykker vi på ”Search”-knappen . Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Vi prøver først Dansk QSAR Database, som er en database, som ligger på nettet: http://qsardb.food.dtu.dk/database/index.html .

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata …og accepterer ”condition of use” .

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Vi trykker på ID-knappen og indtaster CAS-nummeret og trykker herefter på ”Search”- knappen.

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Dette stof eksisterer i databasen. Alle resultater gemmes i rtf (kan læses i word), som kan gemmes og åbnes – ved at trykke på den markerede pil.

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Filen indeholder resultater for både miljøet, fysisk-kemiske data samt sundhedsdata. Her er kun resultatet af miljøberegningerne vist.

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata To modeller (Leadscope) og SciQSAR indgår i et såkaldt batteri. Hvis stofferne ligger i begge modellers domæne, beregnes en gennemsnitsværdi af de to modelberegninger – ellers beregnes ingen gennemsnitsværdi.

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Batteriet giver således følgende resultater: LC50(Fathead minnow, 96timer): 4556 mg/L EC50 (Daphnia magna, 48timer): 3039 mg/L EC50(Pseudokirchneriella s., 72timer): 375 mg/L

Dansk QSAR Database Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Resultatet af ECOSAR vises også. Værdierne er over en faktor 20 højere end batteri- værdierne: LC50(Fisk, 96timer): 164000 mg/L EC50 (Daphnia, 48timer): 74093 mg/L EC50(Grønalger, 72timer): 21335 mg/L

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Vi prøver også lige kort at beregne toksiciteten ved brug af ECOSAR. Stoffet kan angives ved et CAS-nummer, men man kan også angive SMILES notationen for stoffet, hvilket kan være relevant, hvis stoffet ikke er indeholdt i den stofdatabase, som er indbygget i ECOSAR.

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Her har vi valgt at bruge CAS-nummeret

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Men vi kunne som skrevet også have valgt at indtaste smiles

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata ECOSAR finder stoffet med det indtastede CAS-nummer, og udfylder automatisk smiles og stofnavnet. Vi trykker på ”Calculate” for at få beregningerne udført. Beregningerne er meget hurtige.

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Her er vist et lille udpluk af beregningsresultaterne. Det bemærkes, at de gulede værdier er de samme værdier, som dem, der kunne findes i Dansk QSAR database.

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Det bemærkes også, at nogle såkaldte ChV (Chronic Value) er angivet. De er beregnet som det geometriske gennemsnit af en kronisk LOEC og en kronisk NOEC værdi. Normalt anbefales det ikke at bruge disse værdier.

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata For det just undersøgte stof (4-oxo-pentansyre) var der kun identificeret en ECOSAR klasse (Neutral Organic-Acid), men rent faktisk kan et stof indeholde flere ECOSAR, som det viste eksempel. Stoffet indeholder ”Vinyl/allyl Nitriles”, ”Benzyl Halides”. Her viser ECOSAR beregningsresultaterne for samtlige identificerede ECOSAR klasser.

ECOSAR Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata I dette tilfælde vil man typisk bruge de laveste værdier, dvs. LC50(Fisk, 96timer): 0,99 mg/L EC50(Daphnia, 48timer): 0,63 mg/L EC50(Grønalger, 96timer): 0,39 mg/L

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Til sidst vil vi prøve at bruge VEGA til at estimere miljødata. Programmet bruger alene smiles for stoffet. Programmet kan ”køre” mange stoffer på én gang. Hvor stof tilføjes til listen ved at trykke på ”+”-´knappen

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata VEGA viser strukturen af stoffet på listen

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Ved at vælge ”Select”-knappen, kan typerne af data, der ønskes beregnes, angives ved at sætte tick-mærker ved de ønskede modeller. Bemærk, at der er fane-blade for både beregning af toksiciteten over for mennesker (Tox), toksiciteten over for miljø (Ecotox), Fate data (Environ) samt fysisk-kemiske data (Phys-Chem). Her er alene beregning miljøgiftigheden (fisk og Daphnia Magna, bier) valgt.

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Ved at vælge ”EXPORT”-knappen, kan formaterne for beregningsresultaterne vælges. Resultaterne kan komme ud i både PDF-format samt i CSV-format, som kan hentes ind i Excel. Placeringen af filerne på harddisken skal angives.

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Når der trykkes på ”PREDICT”-knappen går beregningerne i gang. Beregningerne er meget hurtige.

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Når der trykkes på ”PREDICT”-knappen går beregningerne i gang. Beregningerne er meget hurtige – her 2 sekunder. Resultaterne findes i de filer, som man har angivet under EXPORT.

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Rapporten kan findes på det angivne sted på harddisken – herfra kan du åbne for filen.

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata VEGA angiver en vurdering af hvilken tillid, man kan have til resultaterne: God (***) Moderat (**) Lav (*)

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata Videre sammenligner VEGA beregnede og eksperimentelle værdier for lignende stoffer, som er indeholdt i den database, der indbygget i VEGA.

VEGA Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata VEGA beregner følgende værdier for miljøgiftigheden af stoffet: LC50(Fisk, 96timer): 100-420 mg/L EC50(Daphnia Magna, 48timer): 95-97 mg/L

Samlet vurdering Eksempel på brug af QSAR-værktøjer – miljødata De tre værktøjer giver meget forskellige resultater. Men samtlige modeller er enige i, at stoffet ikke er giftigt over for miljøet, forstået på den måde, at stoffets akutte giftighed E(L)C50>100 mg/L.