Tema: Stærke stemmer fra 70'erne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema: Og hvor har du så hjemme?
Advertisements

Tema: Forestillinger om kærlighed
Fra Guldalder og Romantik til Det moderne gennembrud
Tema: De nye kvinder stemmer i
TEMA I SUNDHEDSFREMMENDE LIVSSTIL
Billedbøger.
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi og hvordan bor vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkartotek, biografier,
Bevægelser og vandringer i litteraturen Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret af temaet på.
Et fly er ved at styrt ned. Der er 5 passagerer om bord, men der er kun 4 faldskærme.
En roman af Niels Rohleder
Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
Tema: Mit barndomshjem
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
Naja Marie Aidt Bavian.
Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen
Psykoedukation til patienter med skizofreni
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Videreudvikling af ide 2&2
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
KVINDER HALVDELEN AF VERDEN
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Tema: Graphic novels Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
LGBT i Kommunalt Regi?.
Herman Bang Gruppe: Mathias Knauf, Mikkel Hansen, Amalie Holdsbjerg-Larsen & Nicolai Fjeldsted.
2 StorylinepunktNøglespørgsmålAktiviteter Genopfriskning Hvem er vi og hvordan bor vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkartotek, biografier,
Tema: Alletiders noveller

Tema: Første Verdenskrig Bliv inspireret i temaet på.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Tema: Årets nye børnelitteratur 2014
Tema: Is og kulde Bliv inspireret i temaet på. En splint i hjertet og et glaskorn i øjet fra djævlens splintrede spejl fryser Kays indre til is. Gerda.
Tema: Eksistens Bliv inspireret i temaet på. I sin lille historiske roman om en landskabsmaler i Sydamerika udfolder Aira en besættende vision om forholdet.
Tema: Fantastisk Fiktion Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Litteraturens venskaber Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Lad tanker og drømme flyve - Søren Kierkegaard for alle
Sildig Opvaagnen Noter.
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
HERMAN BANG. HERMAN BANG BLEV FØDT DEN 20. APRIL 1857 OG DØDE DEN 29. JANUAR HERMAN BANG VAR EN DANSK KRITIKER, FORFATTER OG JOURNALIST. ALLEREDE.
Herman Bang.
Genrer Konference om ny skriftlig eksamen i fransk og spansk Nyborg Gymnasium 22. oktober 2015.
Tema: To be or not to be: Kraniumbold, teaterblod og ny dansk dramatik Bliv inspireret i temaet på.
Tema: Kvinderoller - kvinden som forfatter Bliv inspireret i temaet på.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 5: Den diskuterende skrivemåde.
Tema: Lyrik går tæt på det menneskelige Bliv inspireret i temaet på.
Andagt: Skrig det til træerne. Kornet i siloen Positiv silo Dejlig familie Gode venner Fede fællesskaber En sød kæreste Mening med livet Alt er godt Negativ.
Tema: Danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Årets anmelderfavoritter
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi og hvordan bor vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkartotek, biografier,
En APP til unge som er i tvivl om deres seksualitet - Lavet af Melani
Tema: Murakamis magiske univers
Dy Plambeck.
Dy Plambeck.
Længsel Temadag om menneskets følelser
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Foreningsliv kan tilbyde unge at udleve både store og små drømme
Jonathan Back to Back 1. Jonathan har ingen venner Han lever for sig selv Dagen går med tunge skridt Mod dybet i hans sjæl Og pigen skrev det sidste brev.
Livets Ord December 2017.
Jonas, Oliver og Kasper T.
Jonathan Jonathan har ingen venner, lever for sig selv
Min ven Thomas, en roman af Kirsten Holst
- og hvordan du undgår dem…
DET SMUKKE VED LITTERATUREN
Præsentationens transcript:

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Foto: Den Gamle By (Puslespil fra børnehave i 70’erne) Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret i temaet på

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Digte og noveller fra 1970’erne, hvor ensomhed og ensformighed står som fællesnævner for kvinder, der er ofre i en mandsdomineret verden.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Journalisten Sofus voksede op i et kollektiv i 1970'erne og 1980'erne og hans mor døde da han var seks år.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne I 1969 mødes to unge nybagte forældrepar tilfældigt på fødestuen og bliver venner. Drømmen om et bedre samfund har de til fælles, og de enes om at flytte i kollektiv sammen for at dyrke fællesskabet og droppe det småborgerlige parforhold.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Kvindesagsroman der viser hovedpersonens splittelse mellem sin afhængighed af mænd og sin trang til at skabe sig en selvstændig tilværelse og en ny identitet via kvindebevægelse, kvinde-ølejre og lesbisk forelskelse.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne En kvinde, der efter et selvmordsforsøg har været indlagt på psykiatrisk afdeling, går i gang med at skrive en bog om de tanker, hun har gjort sig under sin sygdom.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne En kvinde, der efter et selvmordsforsøg har været indlagt på psykiatrisk afdeling, går i gang med at skrive en bog om de tanker, hun har gjort sig under sin sygdom.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Barsk men alligevel forsonende skildring af frossen natur og sjæle ved en begravelse i Småland i Sverige.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Fortættet roman om en dansk kvindes andel i en terroraktion i Vesttyskland i 1970’erne og om at møde hinanden for sent i livet.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Fjerde del af Guldagers stort anlagte værk Køge-krønike holder på alle måder niveauet fra de tre foregående i en af tidens betydeligste og mest originale romanpræstationer.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Femte bind i den fremragende Køge-krønike er lige så fin fortællekunst som de foregående.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne "Album" er Benn Q Holms melankolske tilbageblik på de sidste tre årtier i det sidste årtusind.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne En økonomisk velbjærget families historie i 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Hudløs, hjerteskærende og intim skildring set og oplevet gennem øjnene på en pubertetsdreng.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Tankevækkende og sørgelig fortælling om en lille piges opvækst i begyndelsen af 1970´erne. Absolut fin og anbefalelsesværdig debutroman.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Eric er fascineret af tressernes frigørelse, og han presser sin kone Alice til seksuelle eksperimenter.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Fortsættelsen af den fantastiske familiekrønike om familien Horn er en helstøbt roman, som giver et fint og nuanceret billede af ungdomsoprøret, kvindefrigørelsen og den tid, der fulgte efter.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Det er familiens tre børn, som fortæller i dette følsomme og sansemættede portræt af en dansk udflytterfamilies hverdag i Grønland.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Om to barndomsvenner, hvis veje skilles, da Frank bliver professionel fodboldspiller og Frands bliver akademiker og aktiv på venstrefløjen. Der tegnes en karakteristik af en periode med ungdomsoprør og kvindebevægelse, men også et portræt af en mand i krise.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne At flytte fra København til den svenske ødemark er et stort spring. En familie vover turen og oplever en ny og anderledes verden.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Kirsten Thorups nye roman handler om et kompliceret forhold mellem en mor og en datter og er et kraftfuldt tidsbillede fra anden halvdel af det tyvende århundrede.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne En mor og en datter skriver breve til hinanden, lange breve, intime breve; de kommer bag facaden, bag alle de hvide løgne, som en almindelig tilværelse er fuld af.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Dea Trier Mørchs roman Vinterbørn tegner et realistisk og stærkt samfundsbillede af 1970’erne set fra vidt forskellige kvinders synsvinkel.

Tema: Stærke stemmer fra 70'erne Forfatterens barndoms- og ungdomserindringer om oplevelser, mennesker og lokaliteter i Vangede-kvarteret nord for København i 1950'erne.