Webkamera Baseret på google maps - fint til test Udviklingsprojekt - der udvikles live Kilde kan kopieres ind i andre applikationer Målet er ikke Internettet,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Studiekreds 2013 Gruppe 1 Børnepasningsordning Formålet er, at afhjælpe problemer for børnefamilier, hvor begge forældre arbejder med 3-holdsskift. Det.
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Etablering af virksomhed
Om Mobitech Mobitech har 15 års knowhow inden for teleindustrien og er førende på innovative SMS tjenester til erhvervslivet. I tæt samarbejde med markedets.
Dato og tid • 13. juli juli 2013 – Mulighed for selv at rejse videre – To landsdele har turer der støder til… • Tidligt om morgenen d. 13. til sent.
Internationale relationer Udfordringer og opgaver Geoforum: Workshop om adresser 25. marts 2010.
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Mere Velfærd kræver øget produktivitet. Hvad er KORA?  Dannet 1. juli 2012  En fusion af: – DSI – AKF – KREVI  P.t. ca. 100 medarbejdere – økonomer,
Roller og rettigheder I Administrationsportalen
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Dokumentboks og NemSMS Præsentation ved Myndighedsforum 24. juni 2009.
Udlægning af en ny cache
Usability og interaktionsdesign i en mindre IT virksomhed Infinit 13
Det nye BBR – hvilke web-services er til rådighed
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Internet til alvor og sjov
Trådløst net. Trådløst netværk i hele huset • Det nytter ikke at købe internetudbyderens hurtigste forbindelse, hvis den trådløse netværksrouter er.
Stjernholm Dagen 2011 – fokus på… InnovationsDesign v/Lars Fridberg.
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
INTELLIGENT TRANSPORT SYSTEMS (ITS) INTELLIGENTE TRANSPORT SYSTEMER.
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
INSPIRE. INSPIRE principper: Data skal kun indsamles én gang, og bør vedligeholdes.., hvor det gøres mest effektivt. Geodata fra forskellige kilder i.
Virksomheder - definition
Aktiv brug af Søften Portalen
Sektorstandardisering for Tinglysning
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Muligheder for brug av mobil-telefonen som publiceringsredskap indenfor arkæologien.
Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen.
DEN GEOGRAFISKE INFRASTRUKTUR OG DIGITAL FORVALTNING Digital forvaltning, INSPIRE og FOT Jes Ryttersgaard.
Backup/Storage Søren Helmer Jensen.
Sociale Medier og Jobsøgning - Facebook. Intro  Så blev det Facebooks tur.  Nogen af jer har måske en Facebook profil?  Facebook er endnu et socialt.
ITS Danmarks årsmøde d. 12. april 2011
Fælleskomponenten ”Vis Stedet” – reducerede udviklingsomkostninger og større genkendelighed og sammenhæng på tværs ved brug af geodata Arne Simonsen Kort.
EBF seminar - Tirsdag den 24. april 2012 Velkommen til MIELE A/S.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Det ”offentliges” vision for brug af geodata. Tommy Mostrup.
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Hvordan lagrer Amterne data Relationer til Miljøportalen Hans-Erik Jensen Biolog Viborg Amt, Miljø og Teknik, Naturkontoret Skottenborg 26, 8800 Viborg.
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Implementering og brug af BPM i Lån & Spar Bank 24. september 2013, Get F'IT - Processer og IT Ved IT-Direktør Casper Gjerris.
Jan Karlshøj IT/CAD Chef Byggeri og Anlæg Civ. Ing, PhD Carl Bro Livslang Uddannelse Erfaringer fra samarbejde og viden- håndtering.
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Forbrugernes Needs Selv at kunne sammensætte sine tv-pakker Selv at kunne sammensætte sine tv-pakker At kunne betale efter behov (dvs. Man ikke skal betale.
PRIMAR Web Map Service PRIMAR Web Map Service er en service som anvender opdaterede elektroniske søkort (ENC), som grundlag for en online levering af.
OIOREST workshop 22. april 2008 Finn Jordal Centeret for Serviceorienteret Infrastruktur IT- og Telestyrelsen.
Kommunikation mellem Produkter og Apparater i Hjemmet Jonas Thomsen Ph.d.-studerende Center for Pervasive Computing.
Netværk for lånesamarbejde Preben Aagaard Nielsen Specialkonsulent Biblioteker Indsæt kontaktinfo på sidste slide, hvis du ønsker dette. Slet/tilføj information.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
1 Vindmølle- testcenter En klassisk konflikt om naturbeskyttelse og fremskridtets pris. DN viser konkrete alternativer til Østerild.
Velkommen – igen. Vi skal have ”slået sløjfen” for årets tour 2016 Du skal nyde det gode selskab Hvad var godt – hvad kan gøres bedre Vi skal åbne for.
5 veje til produktivitet og bedre bundlinje (Dansk Byggeri og 3F, 2011)
Najugaq – Adresseopslagsregisteret
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Googles privatlivspolitik
Statistik, bøder m.m. Statistik
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Verdenshandel og betalingsbalance
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
Next Step for at fremme telemedicin
Seminar ”Kunden i centrum” seminar på hotel Føroyar
Principper for drifts-og datasikkerhed i Rejsekort
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
Klassifikation & Organisation
Klar til smart vækst / GATE21
Datafordeleren på ondt og godt
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Inspirationsdag 2018 It-sikkerhed It-afdelingen i Sekretariatet
Præsentationens transcript:

Webkamera Baseret på google maps - fint til test Udviklingsprojekt - der udvikles live Kilde kan kopieres ind i andre applikationer Målet er ikke Internettet, men GPS, PDA som endelig modtager. Kameraer er typisk baseret på vejr og klimastationer med kamera. Derfor typisk ikke i tættrafik. Pilotforsøg har kun kostet kr, da der kun er udnyttet eksisterende kameraer. mange brugere pr uge, 3 mest bruge på vegvesen.no. Også proff. brugere og drifts- og entreprenører. Havde adgang, men nu gennem kort, de er de meget glade. opslag hænger sammen med værforhold Mangler hvor trafik og gerne flere på en strækning Kommentarer: Er det myndighedsopgave. Kan man få virksomheder til et drive og tjene på det. Skepsis om dette.

E-tjenesterne København arbejder på en enkel løsning til de professionelle brugere af vej til gravning, containeropstilling, udeservering, vareudstilling, filmoptagelser m.m. Der laves en meget enkel webløsning til ansøgning, sagsbehandling hos kommunen og evt politiet. Når tilladelse er givet sendes data til økonomistystem for udsendelse af regninger. Bruger, kommunen og politi hver deres flade så de kan se egne sager, status. Er koblet kun til vejnavn og nummer, da man kan leve med den upræcise placering. Der er et enkelt varsling, hvis der er den relevante tidsperiode på den konkrete adresse. Kan kobles på sigt til kort, men er ikke GPSbaseret. I danmark arbejdes på realtidsrejseplanlægning, hvor på sigt alle rejseformer skal kunne sammenligne rejsetid og miljøbelastning. Især er der fokus på cykel og kobling af cykel og offentlig transport Oslo taxa her ringer man op til den konkrete ledige taxa, der er tæt på dig. Kommerciel tjenester tvivl om hvem der vinder og et måske en win-win? Det offentlige kunne være datagrundlag, mens de kommercielle kan skabe nyere og berede. KV Danmark tager data fra en transportfirma med 150 biler og det så løbende datameldinger. dette giver løbende reel transport tid, hjælper og styrer biler, men ryger også til fx Danmarks Radio og andre. Der er også noget tilsvarende i Stockholm og Oslo (her bruges taxa, men det giver skæve tider, da de må bruge busbanen.) Besked fra bil til andre bil om fx tåge EU-projekt Intro. de smarte box registerer o.l. og sender til andre box.

E-tjenesterne I Danmark og Norge er EasyPark som anvender mobiltelefon til at betale P-afgift. Der ringes bare op og så registreres område og sted. P-tid kan også ændres både frem og tilbage hvis en møde slutter før tid. en stor succes. hvorfor er det ikke autoparkering når man står på gaden, så betaler automatisk. Handicapregister i Norge, hvor man har check på kortet, så ulovlig anvendelse forhindres, fx om en person er død. P-vagter og andre får dette at vide gennem denne service, men de rettes også på fx min-side. Forsøg i Norge med en gigantisk register Autosys med biler, kørekort, salg mellem parter, men det er gået i stå. Problem med betalingssystemer på køretøjsregistrering, ingen sammenhæng i betaling og sagsbehandling på tværs af myndigheder. Ruteplanner for lastbiler så de kører miljøvenligt og ikke af små veje. Sverige dele af EU-projekter. Nye data ud til bilerne og anvender de den i praksis (forbrug mod gode veje) ? I biler alarmsystemer der advarer mod hastighed, søvn o.l. Kræver pålidelig data.

Næste møde juni Vi bør have 2-3 caser som man kan høre om og diskutere. Borgernes kontakt til myndighed - enkle tjeneste som borgerne/virksomheder anvender. Hvad er den nationale mål og ambition med fokus å NVF-område. Hvor går grænsen for hvad borgerne kan og må, og hvad vi myndigheder bruger og ikke bruger. Datastandardisering i landene (Norge case). Kort gennemgang fra deltagerne om en case de enten jobber med eller synes de vil dele med gruppen. Koordinator: Jon Gran Backup: Hugo Prestegaard