#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Oplæg til arbejdsgruppe vedr
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Psykoedukation til unge i OPUS
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Tema: Hvad med de andre? Psykoedukation til patienter med depression
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Kvantitative metoder
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Session 13: Advarselssignaler på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Session 14: Struktur og risikosituationer Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Stigmatisering af pårørende Om respondenterne: 302 Besvarelser ud af 567 – 53% 79% Kvinder 62% Forældre til voksne børn 38 % Pårørende til personer med.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Afdelingsleder Morten Freil
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
NETVÆRK Dit netværk er nyttigt, når du har brug for at få
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Fremme af unges mentale sundhed
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og.
At tale om sexualitet.
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 7 - Den bipolare patient og familien Undervisere:
At være pårørende til et menneske med affektiv bipolar lidelse
Patientundervisning 8. Session Bipolar lidelse Forebyggelsesplan ved depression.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
Resultater fra: Diskriminationsundersøgelsen blandt mennesker med psykisk sygdom Som et led i EN AF OS kampagnen er der gennemført en undersøgelse af oplevet.
KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Dagbehandlingen Sofiehuset Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere i dagbehandlingen November 2012.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Bipolar affektiv sindslidelse patienter og pårørende Session 5 – Hvad sker der under indlæggelse og hvad siger psykiatriloven Undervisere:
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Team Nordahl og Skibet Skole
Pårørende samtale Er du tæt på en stressramt som ægtefælde, kæreste, barn, forældre, ven, veninde, kollega eller chef? Og har du svært ved at forstå, hvad.
Kommunikationskursus
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Præsentationens transcript:

#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen

#HeltGak – Hvad skal vi igennem Lidt om DepressionsForeningen og vores tilgang Baggrund for undersøgelsen Undersøgelse: Livet med en bipolar lidelse. Om at søge hjælp Om at være åben Om oplevelser af muligheder I hviliken grad det påvirker hverdagshandlinger

Visionen DepressionsForeningen ønsker, at mennesker med depression eller bipolar lidelse tæt inde på livet, kan leve et for dem meningsfyldt og indholdsrigt liv. DepressionsForeningen arbejder særligt med 3 problemstillinger: 1.Oplevelse af afmagt, handlingslammelse og manglende redskaber til sygdomshåndtering i hverdagen 2.Oplevelsen af social isolation, manglende forståelse og negativ forskelsbehandling, i forhold til omgivelserne bla. på uddannelsessteder og arbejdspladser, samt 3.Utilstrækkelig adgang til den nødvendige behandling af depression og bipolar lidelse.

DepressionsForeningens arbejde Sikre bedre forhold gennem politisk interessevaretagelse Skabe netværk for sygdomsramte og pårørende Yde rådgivning, støtte og handleanvisninger Nedbryde tabu og fordomme gennem oplysning

Arbejdet med stigma og oplysning Verdensdag for Bipolare eller blot #bipolardag – for anden gang i Danmark Fokus på stigma – opfølgning. #Erdubangeformig

Centrale resultater: Hvad tænker de Hver 5. dansker mener, at bipolare er mere farlige end andre Hver 3. dansker er ikke tryg ved udsigten til at få en kollega, der er bipolar Næsten hver 2. dansker ville være utryg ved at køre i bil med en bipolar som chauffør Kun ca. hver 3. ville føle sig tryg ved at gå på date med en bipolar person Kun hver 2. vil være tryg ved at sende sit barn i tivoli, men en kammerats bipolar far.

Udfordringerne set med bipolar øjne Om undersøgelsen: med 492 respondenter Hovedsageligt kvinder ml Bredt udsnit fra hele landet 40 % i job eller studerende, 22 % ledige 60 lever i et forhold

Om undersøgelsen Vi spurgte dem om: Hvordan og hvornår de søgte om hjælp Deres forhold til åbenhed Oplevelsen af muligheder I hvilken grad stigmaet/sygdommen påvirkede deres handlinger i hverdagen.

Om at søge hjælp Næsten hver 3. var mere en 5 år om at søge hjælp efter de første tydelige symptomer på sygdommen. 40 % søger ikke hjælp hos andre, men forsøger at klare den selv. Af dem der søger hjælp, er det primært familien og vennerne, man går til. 17 % er gået til kollegaer, 12 % til chefen HVEM SØGER DU HJÆLP HOS?

Åbenhed Stor variation i forhold til hvor åbne respondenterne er. 16 % har stadig ikke sagt det til nogen. Betydning af åbenhed. Rektioner på åbenhed

Åbenhed – hvordan reagerer folk

Oplevelsen af muligheder og begrænsninger Respondenterne fortæller om forringede muligheder ift -Uddannelse -Venskaber -Forældreskab -Og job. SAMME MULIGHEDER FOR JOB

…. Og anderledes behandling Respondenterne berettet også om en følelse af at blive behandlet anderledes blandt andet: -I mødet med kommunen hver 3.. -Og hos lægen hver 6.

Begrænsninger i hverdagen – en konklusion Overordnet føler 58% - at de som følge af stigma og omgivelsernes reaktion, bliver begrænset i deres liv Bland andet gennem, at undgå ting i deres liv. DepressionsForeningen har gjort det med kampagnen:

Begrænsninger i hverdagen

AKTION: Stigma skal bekæmpes Vi håber, at vi med kampagner og oplysning kan bidrage til dette. Vi glæder os over samarbejde med Dansk Selskab for Affektive lidelse og andre gode kræfter.

DepressionsForeningen håber I vil hjælpe til TAK FORDI I LYTTEDE !