Livets Ord September 2015 "Du skal elske din næste som dig selv" (Mark 12, 31).

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Advertisements

Livets Ord April 2012.
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Livets Ord April 2015 “Alt er jeg blevet for alle” (1 Kor 9, 22)
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Livets Ord November 2015 ‘At de alle må være ét’ (Joh 17, 21). Kommentar af P. Fabio Ciardi OMI.
August 2016 “Én er jeres mester, og I er alle brødre” (Mt 23, 8) Livets Ord.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
Jobbet og Gud. Således blev himlen og jorden og hele himlens hær fuldendt. På den syvende dag var Gud færdig med det arbejde, han havde udført, og på.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Livets Ord Februar 2016 “Som en mor trøster sit barn, trøster jeg jer” (Esajas Bog 66, 13)
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).

. Med kærlige hænder, Jesus mig rører Mel.: Timon Müller 2013 Tekst: Line Nielsen 2013 Over Joh 13,1-17.
Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
Søndag, den 26.april 2009 Apostolsk Kirke i Århus Et fornyet fællesskab.
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
‘Hold fred med hinanden’ (Markus 9, 50) Livets Ord Juni 2016.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Livets Ord September 2017 “Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig” (Matt 16, 24)
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Livets Ord August 2017.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Relationer på arbejdet.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Livets Ord Marts 2017.
Livets Ord April 2017.
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Livets Ord Oktober 2017.
Forberedelse til eksamen
Livets Ord November 2017.
En søndag morgen Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Livets Ord December 2017.
Hør Peter Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Min kære fader i himlen Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Kærlige hænder brødet nu ta'r
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Livets Ord April 2018.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord November 2018.
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
Livets Ord Maj 2018.
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Hvad er meningen med dit liv?
«Livets Ord» Februar 2019.
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
LIVETS ORD Marts 2019.
Borgermøde.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Præsentationens transcript:

Livets Ord September 2015 "Du skal elske din næste som dig selv" (Mark 12, 31).

Det er et af de evangeliske ord, der skal leves ud i praksis med det samme.

Det er så klokkeklart - og krævende – at det ikke behøver forklaring. Men for at forstå dets styrke, kan det være godt at læse det i sin sammenhæng.

Jesus er ved at besvare spørgsmål fra en skriftklog - en sand bibelkender - som havde spurgt hvad det største bud var.

Et par år tidligere havde en af de store lærere, der den gang levede, Rabbi Shammaj, nægtet at udpege det største bud. Andre derimod pegede allerede på det centrale, nemlig kærligheden, ligesom også Jesus gjorde. Rabbi Shammais grav

Rabbi Hillel, for eksempel, formulerede: "Gør ikke mod din næste, hvad du selv holder for hadefuldt; dette er hele loven. Resten er blot kommentar."

Jesus henviser ikke kun til kærlighedens centrale placering, men sammenføjer kærligheden til Gud (jf 5. Mos 6, 4) og kærlighed til næsten til et eneste bud (jf 3. Mos 19, 18). Hans svar til den skriftlærde er nemlig: "Det første [bud] er, Hør, Israel!

‘ Herren vor Gud, Herren er én, og du skal elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele dit sind og af hele din styrke.

Dernæst kommer: Du skal elske din næste som dig selv. Intet andet bud er større end disse."

‘Du skal elske din næste som dig selv’

Anden del af dette ene bud er et udtryk for den første, kærligheden til Gud. For Gud er hver skabning betydningsfuld, og for at glæde Ham, for at vise Ham vores konkrete kærlighed, er der ingen bedre måde end at vi selv er hans kærlighed til alle.

Ligesom forældre er glade, når de ser at deres børn har det godt sammen, hjælper hinanden, således er det også for Gud. Han er som en far og en mor for os – Han er glad, når han ser, at vi elsker vor næste som os selv, og således bidrager til enheden i den menneskelige familie.

I århundreder havde profeterne forklaret Israels folk, at Gud ønsker kærlighed og ikke slagtofre og brændofre (jf Hos 6, 6). Jesus minder os om profeternes ord, når han siger: "Gå hen og lær, hvad det vil sige: ’Barmhjertighed ønsker jeg, ikke slagtoffer’.” (Matt 9, 13).

For, hvordan kan du elske Gud, som du ikke kan se, hvis du ikke elsker din bror, som du kan se? (jf 1 Joh 4, 20).

Vi elsker Ham, tjener Ham og ærer Ham i det omfang vi elsker, tjener og ærer hvert enkelt menneske, om det så er en ven eller fremmed, af vor egen eller af andre nationer, især de "små", de mest trængende.

Jesus henvender sig til alle kristne, med en invitation til at forvandle vor guds-dyrkelse til selve livet; at komme ud af vore kirker, hvor vi dyrker, elsker og priser Gud, for at nå ud til andre, så det vi har lært gennem bønnen og fællesskabet med Gud bliver praktiseret.

‘Du skal elske din næste som dig selv’

Og hvordan praktiserer vi så dette bud ?

Først skal vi lære, hvad kærlighed er, og hvordan man elsker, og desuden skal vi rydde plads til øjeblikke af bøn; til ’kontemplation’, til dialog med Gud, for i kærligheden lærer vi Gud at kende, Gud som er selv Kærligheden.

Vi behøver ikke ’stjæle’ tid fra vores næste, når vi er sammen med Gud. Det er snarere sådan, at vi forbereder os på at elske mere og mere generøst og tilpasset den enkelte.

Og når vi vender tilbage til Gud efter at have elsket andre, bliver vores bøn mere autentisk, mere ægte. Alle de mennesker, vi har mødt, indgår så at sige, i vores bøn, for vi fortæller Ham jo om dem.

Dernæst skal vi vide hvordan vi elsker vor næste som os selv.

Nu, hvor vores samfund bliver mere multikulturelt, og hvor vi møder folk fra meget forskellige kulturer, er udfordringen endnu større.

De, der rejser til et nyt land, skal sætte sig ind i de nye traditioner og værdier; først derefter kan de forstå og elske det nye lands borgere. Det samme gælder for dem, der tager imod nye indvandrere, som ofte er desorienterede, og som kæmper med et nyt sprog, og med integrationsproblemer.

Men der er også forskel på mennesker af samme kultur, i deres egne familier, på arbejdspladsen og i samme kvarter.

Ville det ikke være rart, hvis der var nogen, der ville lytte til os, hjælpe os med at forberede os til eksamen, finde et job, rydde op i huset?

Vi skal bliver dygtige til at pejle os ind på andre, ved at være opmærksomme, ved at lytte oprigtigt, og ved at krybe under den andens hud.

Så livet byder lejligheder nok til på mange måder at praktisere: ‘Du skal elske din næste som dig selv’ Så livet byder lejligheder nok til på mange måder at praktisere: ‘Du skal elske din næste som dig selv’

Og så skal vi huske, at denne sætning er grundlaget for den berømte "gyldne regel" (’Alt hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem’), som vi finder i alle religioner.

Vi skal arbejde sammen om at skabe en ny tankegang, i hvilken vi værdsætter hinanden, beskytter mindretal, hjælper de mest sårbare. Kort sagt, hvor vi flytter fokus fra vor egne interesse til de andres.

Hvis vi alle virkelig var meget opmærksomme på at elske vor næste som os selv; hvis vi var optaget af ikke at gøre mod andre, hvad vi ikke vil have, de gør mod os; hvis vi ville gøre mod andre, hvad vi ønsker de andre gjorde for os, ville krige stoppe, korruption forsvinde, det universelle broderskab ville ikke være en utopi og kærlighedens fællesskab ville snart blive en realitet.

Tekst af Fader Fabio Ciardi OMI Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien) * * * Livets Ord udkommer på 96 sprog og dialekter og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden igennem presse, radio og internet. For mere information, se og Denne PPT er oversat til flere sprog og findes på ‘Du skal elske din næste som dig selv’