Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker."— Præsentationens transcript:

1 Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker for fremtidens Ahlmann-Skole: 1.Vi vil tilbyde et differentieret, kreativt og tværfagligt læringsmiljø, der giver den enkelte elev optimale udviklingsmuligheder – både fagligt og socialt. Alle elever skal have mulighed for at blive til “den bedste udgave af sig selv’” 2.Varierede læringsmiljøer med et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Gode lege-/være-faciliteter. 3.Fokus på trivsel og traditioner, så eleverne bindes sammen på tværs af alder og knyttes sammen af skolens kultur og værdier. 4.Gensidige forventninger mellem skole og hjem: Engagerede, velforberedte og omsorgsfulde voksne Lærere, der holder sig fagligt opdaterede Elever, der møder friske op i skole – og er parate til at lære Elever med sunde madpakker og opbakning med hjemmefra En ledelse, der går foran; viser retning og skaber motivation 5.Fokus på rummelighed – en inkluderende skole, hvor vi prioriterer anerkendelse og gensidig respekt over for forskelligheder. 6.En åben skole, hvor vi samarbejder med forældre, virksomheder, foreninger mv. For at udnytte om verdenens viden og ekspertise. 7.Se de teknologiske muligheder og skabe spændende undervisning med IT. 8.En sund skole der lægger vægt på kost, idræt og fysisk aktivitet. Vedtaget af skolebestyrelsen, foråret 2011

2 ”Fremtidens skole” lige nu … Nuværende scenarie – city vest: Sammenlægning af skoledistrikter for Dybbøl, Humlehøj og Ahlmann. Ahlmann bliver en 0. -6.-klasse-skole. 7.-9. klasse bliver sendt til Dybbøl (30%) og Humlehøj (70%).

3 Bestyrelsen arbejder for … Bestyrelsen forventer at Ahlmann-Skolen’s børn er ringere stillet ift. kvaliteten af undervisningen med det nuværende forslag fra fremtidens skole. Derfor: Hvis Ahlmann-Skolen laves om til en 0.-6. klasse, skal det forgå på en måde, som giver et klart løft til 7.-9. klasserne. Ahlmann-Skolen forbliver en 0.-9.-klasses skole, specialklasser flyttes. Lukning er udelukket. … men det vil være politikerne der bestemmer.

4 Dejlige bygninger … -Charmerende by-skole. -Nyt tag og klimaanlæg -Nyt varmeanlæg med moderne styring -Nye lyddæmpende lofter -Ny energirigtig belysning -Historisk ånd og atmosfære -Et sted man har lyst til at være – vigtigt for både lærere og elever. -Mangler lidt maling og spartelmasse – og plads.

5 Masser af elever … Elevtal – prognose fra fremtidens skole. *) Dybbøl består af to skoler. Bülow er 0.-.1 klasse med ca. 85 elever. Det er kun Dybbøl-siden der er berørt af faldende børnetal. SkoleKapacitetElever 2012 Elever 2021 Ændring Humlehøj575404418+3% Dybbøl *)1000864594-31% Ahlmann550468541+16%

6 Gode karakter … Højeste karaktergennemsnit af kommuneskoler SkoleKaraktergennemsnitLøft Humlehøj5,90,2 Dybbøl6,4-0,1 Ahlmann7,50,5 Karakterer er ikke alt – men tages alvorligt som adgangsgivende parameter senere. Ahlmann-Skolens børn virker glade og tilfredse.

7 En forældres kommentar … Hej Jesper … Jeg tror lukningen af Ahlmann skolen arbejder direkte imod kommunens strategi på andre områder, bl.a. om at være førende inden for "vidensbaseret erhverv" - hvilket bl.a. vil kræve tilflytning (jeg er selv tilflytter fra København). … Som tilflytter er uddannelse naturligvis en vigtig parameter. Og personligt har en god og charmerende byskole i nærområdet som Ahlmann-skolen været et af de vigtige valg- og senere fastholdelsesfaktorer for mig og min familie. … Så hvis man som tilflytter (fra fx hovedstaden) ønsker at slå sig ned i Sønderborg by hvis disse forslag bliver gennemført, så bliver ens muligheder (set objektivt fra tilflytterens vinkel når de skal tage beslutningen) for at få en rigtig god skole i ens nærområde i et helt skoleforløb (9 år), stærkt reduceret med disse forslag - hvis ikke fjernet helt, hvis jeg har læst rigtigt. … Mvh Michael

8 Populær og billig skole … - vi mangler plads. Alle klasser er fyldt op  Sønderborgs billigste skole. (~37.000 kr/elev) Mange forældre har valgt bolig ud fra distriktet. Vi kan skaffe ekstra plads ved enten At omdanne Ahlmann-Skolen til en 0.-6.-klasse-skole At flytte specialklasserne.

9 Hvorfor ikke … Alternativer for fremtidens skole: Reducér på Dybbøl siden – her falder elevtallet kraftigt. En bygning kan lukkes. Lav et større Sønderborg skoledistrikt – det giver bedre mulighed for profiler, specialiserede fag. Lav en overbygningsskole til 7.-9. klasse, der kan tilbyde specialiserede fag og lærere. Hold klasserne samlet i en evt. overbygningsskole.

10 Plan B … Hvis politikerne vælger at lukke Ahlmann-Skolen: -Privatskolen Als har ingen ledige pladser og der er venteliste. -Har en strategi om at forblive en et sporet skole. Derfor: -Vi må selv overveje om vi vil starte en privatskole mere i Sønderborg.

11 Hvad kan du gøre … Hvis du vil støtte Ahlmann-Skolen så : -Tal med politikerne -Send en mail til politikerne -Skriv et læserbrev -Meld dig ind i facebook gruppen ”Bevar Ahlmann”. -… Ahlmann-Skolens børn skal også have et kvalitets løft med fremtidens skole.


Download ppt "Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google