Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i"— Præsentationens transcript:

1 Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i
Centersekretariatet Sundhed & Omsorg Guldborgsund Kommune Tlf:

2 EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune
Du finder forskellige opstillinger af dias i fanen ”Startside” under ”Nyt dias”. EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune Socialministeriets ældremidler – 1, 6 mio kr. 58 projekter iværksat fra juni til oktober 2014 Målgruppe: De svageste ældre og yngre demente 1 af kriterierne: Samarbejde på tværs af frivillige og kommune, for at forankre og bevæge os hen mod samskabelse af fremtidens velfærdsrelationer.

3 EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune
Du finder forskellige opstillinger af dias i fanen ”Startside” under ”Nyt dias”. EMPOWERMENT baner nye veje i guldborgsund kommune I får nu 5 minutter til at løse følgende: 2 minutter: Tænk over, 1 af de største udfordringer det ville give jeres personale og notér, hvordan i ledelsemæssigt ville håndtere den. 3 minutter: Fortæl jeres sidemand kort om jeres tanker.

4

5 kierkegaard ”At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde dér”

6 Hvad driver vores frivillige borgere – og hvordan kommer der flere?
Nysgerrighed Hvad driver vores frivillige borgere – og hvordan kommer der flere? At blive mødt og hørt Anerkendelse At gøre en forskel Kompetenceløft Fællesskabsfølelse Samfundssind At føle sig velkommen At føle sig lyttet til At der er brug for én Det er vigtig at lytte til borgernes behov – det er det vi er her for.

7 Hvad udfordrer vores personale?
Udfordringer - Fakta Hvad udfordrer vores personale? Vores personale er udfordret af at de arbejder med borgere, de holder meget af, og ønsker at beskytte mod farer at det er svært at gå på kompromis med fagligheden overfor borgerne at der gennem tiden er opståen en distance mellem grupperne i samfundet og at det kan være svært at skifte rolle, når man er i et ”lukket system”

8 Når forandringens vinde blæser
30 % 70 % ”Hvis man ønsker det, man altid har haft – gør man det, man altid har gjort”

9 Hvordan imødekommer vi udfordringerne?
Dialog og træning Hvordan imødekommer vi udfordringerne? Fortæller de visioner og strategier vi ønsker at løfte med kulturændringen, så de kan se en mening med opgaven Hvor virker samarbejdet i dag? Dialogmøder, hvor erfaringer videndeles Iværksættelse af kompetenceløft Fortælling af den gode historie Internt inspirationskatalog - hvad virker hvor

10 Vi bygger bro og samskaber
Effekt Vi bygger bro og samskaber Vi ser hinandens kompetencer som en fællesressource til at løse en samfundsudfordring Vi åbner siloen og ”tør” gå udenfor og lære af hinanden Vi får fællesskabsfølelse både i org. og i Guldborgsund Kommune Der er tilgang af frivillige personer i sidste kvartal 2014 – nu er der i alt registrerede Vores borgere bliver stimuleret langt mere Vi har personale, der får mere overskud

11 Fra Hønsegård og Zoo til Sansehaver og musikprojekt
Projekter Fra Hønsegård og Zoo til Sansehaver og musikprojekt Hønsegård, som drives af frivillige sammen med borgere med demens Sanse- og oplevelsespakker i Guldborgsund Zoo – kun adgang med frivillige ledsagere Sansehaver skabes med lokalbefolkning og kan bruges af alle borgere Mobilt snoezelrum – som kan benyttes af alle borgere Fællesmiddage Motion i eget hjem – 10 borgere besøger 100 borgere Musikprojekt på tværs af frivillige, musikskole, skærmede enheder og personale, som kompetenceløft i samarbejde med Peter Vuust, Carl Quist-Møller og Ingeborg Okkels

12 De forbudte trin En ny bevægelse…?

13 Participatory budgeting
Borgerbudgettering (Participatory Budgeting/PB) opstod i Porte Alegre, Brasilien i 1988 i et ønske om at øge livskvaliteten i et område, hvor over 1/3 del af befolkningen levede i isolerede slumområder orgerbudgettering handler om ”empowerment” – reel indflydelse, og er en proces og metode, hvor lokale borgere beslutter, hvordan man skal anvende den del af det offentlige budget, der er afsat til demokratisk drøftelse og beslutningstagning Danmark var det første land, der satte brugerdreven innovation eller "åben innovation” på regeringsagendaen i marts 2007 og Guldborgsund var én af de første kommuner til at sætte brugerdreven innovation på dagsordenen med et KOL-projekt i 2008 Guldborgsund er den første Kommune i Danmark, der afsætter kr til Borgerbudgettering, en proces, der skal modvirke ensomhed blandt ældre i Guldborgsund

14

15 Guldborgsund – vækstcenter i nordeuropa
Samskabelse Guldborgsund – vækstcenter i nordeuropa Borgmester, Byråd og Direktion går ”All in” og Guldborgsund Kommune er nyt vækstcenter i Nordeuropa Samskabelse bygger bro: Mellem forskellige grupper i et samfund Over konflikt Mellem politiske holdninger Over alder Mellem sociale forskelle Vi har et samfund vi vil samskabe – Vil du være med?

16 Kierkegaard ”At vove, er at tabe fodfæstet en kort stund – ikke at vove, er at tabe sig selv”

17 hovedbudskaberne Det handler om Vilje og commitment
Det handler om god ledelse og samarbejde Det skaber netværk og frigiver ressourcer Det går fra ”virtuel space til Reality” Just do it!


Download ppt "Tak for invitationen Christina sylvest Projektleder i"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google