Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk. Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk. Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi."— Præsentationens transcript:

1 Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk

2 Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi skal udnytte elevernes erfaring/viden om mobiltelefonen og nye former for kommunikation. Eleven skal forstyrres og irriteres til forandring i mødet med en anderledeshed, der udfordrer til yderligere intern kompleksitetsopbygning. ”børn og unge skal opnå de bedste betingelser i forhold til at begå sig i et samfund, hvor it indtager en stadig større rolle på stadig flere områder” (Regeringen: ”IT i folkeskolen – en investering i viden og velfærd”)

3

4 Constructionisme Eksternalisering af ide til konkret produkt Eksternalisering af ide til konkret produkt – Det læringsmæssige potentiale i den kreativt skabende proces Arbejdet med forskellige udtryksformer er en refleksiv læringsproces. Arbejdet med forskellige udtryksformer er en refleksiv læringsproces. - idèer kan eksternaliseres i produktion - reflekteres over idèer og forestillinger i produktet på egen hånd eller i kommunikation (meta-refleksion) - ide kan omstruktureres. a)Forestilling b)eksternalisering c)kommunikation om og vurdering af resultat d)udvikling af nye forestillinger. Her er computeren fantastisk  du kan prøve igen og igen og igen…… (Robolab/mindstorm  Lego)

5 Luhmanns kommunikationsmodel InformationInformation - valg af information MeddelelseMeddelelse - valg af ytringsform/ -medie ForståelseForståelse - Modtageren tolker selv ud fra egen formåen ”Man hører det, man forstår,” sagde Goethe I P3 siger de; ”det man hører, er man selv” (Forståelseskontrol) -(Forståelseskontrol) - foregår løbende hos alle parter i kommunikationen. Kontrollen går ud på, at overbevise sig selv om, at den anden har forstået det, man ønskede vedkommende skulle forstå

6 Boganmeldelser Tag billeder af bogen – forside, illustrationer, lix-tal Indtal din boganmeldelse så den passer til billederne Udgiv den i en videomappe under ”klassens boganmeldelser”.

7 Meta-refleksion Fra total forvirring til total forståelse 1.Eleverne skal arbejde med deres tekstopgaver, indtil de forstår, hvordan de kommer fra problem til løsning og kan forklare hele deres tankeproces. 2.Optag eleverne, mens de går problemerne igennem igen og taler sig vejen til løsningerne. 3.Behold podcasten fra år til år og brug den til repetition

8 Udnyttelse af Videomappens struktur Episode 1: Præsentation Sæt scenen og præsenter hovedpersonerne og deres hensigter og mål. Episode 2: Optrapning Præsenter personerne og den konflikt, som forhindrer dem i at nå deres mål. Episode 3: Klimaks Bestem hvilken handling personerne vil ty til for at overvinde den største konflikt i historien. Episode 4: Udtoning Tag hul på løsningen på konflikten gennem de handlinger, der følger efter konfliktoptrapningen. Episode 5: Slutning Skab en slutning på historien med en interessant “sløjfe” som en ekstra udfordring.

9 Digtsamlingen Læs det samme digt højt – øv dig i mundtlighed – siger din betoning noget om din tolkning Lad hver videomappe kapitel være en elevs optræden Skriv selv et digt og indtal det, husk mundtlighed og betoning. Skab på den måde et album, hvor hver “digter” får sit eget kapitel.


Download ppt "Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk. Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google