Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De sidste undervisningstimer  Det er nu - at du skal se at få orden i dine noter. Se at få dem sorteret i fag ( hvilket du forhåbentlig allerede har)

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De sidste undervisningstimer  Det er nu - at du skal se at få orden i dine noter. Se at få dem sorteret i fag ( hvilket du forhåbentlig allerede har)"— Præsentationens transcript:

1 De sidste undervisningstimer  Det er nu - at du skal se at få orden i dine noter. Se at få dem sorteret i fag ( hvilket du forhåbentlig allerede har) emner eller i forhold til kapitler i bøgerne.  Hvis din lærer repeterer stoffet, er det en god ide at have noterne fra sidst parat.  Du skal finde ud af om dine gamle noter er "tynde" på nogle områder, og om der er stofområder, du har særlig vanskeligt ved.  Mapper, tynde og tykke, og faneark er uundværlige  Det er nu - at du skal stille læreren alle dine spørgsmål, så du ikke sidder uden svar i læseferien

2 Når du kender eksamensfag og - datoer  Få overblik over pensum og læg en plan  Tag kalenderen frem. Find ud af, hvor mange hele dage, du har til rådighed.  Se på de fag du skal op i. Hvor mange hele dage skal du bruge på hvilke fag ?  Se på dit pensum for de enkelte fag. Skriv ned, hvilke sider eller emner, der skal nås på hvilke dage.  Læg en realistisk plan, hvor du prioriterer de forskellige emner inden for hvert fag.

3 Læg en plan - og følg den  Inddel pensum i passende bidder, der passer til det antal dage, du har til rådighed, så du kan nå at læse hele pensum igennem.  Læg en god dagsrytme og dagslængde i din tidsplan. Husk at tage højde for dine øvrige aftaler: sport, fødselsdage, fester og lignende.  Hold dig til planen. Det er vigtigt, at du overholder de aftaler du har med dig selv omkring læsning, så du ikke skal bruge en masse tid på at revidere planen!

4 Læg en plan og følg den  Vær realistisk - i forhold til niveauet - din kunnen - og hvad du kan nå. Giv ikke emnerne lige lang tid i din læseperiode men giv fag/emner du ved, som du har vanskeligt ved, eller som er særligt store ekstra tid. Prioriter tiden på det du ikke kan.  Tro dog ikke at der er noget, du ikke skal bruge tid på. Det er vigtigt, at du planlægger, så du ikke har "huller" i faget - du skal nå det hele igennem.  Lad være med at satse på at der er specielle (svære) emner, du ikke kommer op i, og derfor ikke skal kunne. Du kan nemt være uheldig at ramme netop det spørgsmål, og under alle omstændigheder vil det være med til at gøre dig ekstra nervøs op til eksamenen.

5 Overblik over krav og orden i papirerne  Gør dig klart, hvordan eksamen forløber i de enkelte fag, og hvad der lægges vægt på.  Hvordan ser de typiske opgaveformuleringer i faget ud  Hvis ikke allerede du har det – fra årets løb eller fra repetition – så er det nu:  Få orden på dine noter. Tilføj evt. det, der mangler, under din læsning

6 Teknikker - overblik  Lad være med bare at læse og læse.  Få overblik, sammenhæng, helhedsforståelse  Koncentrer dig om at lære stoffets hovedpunkter – så kommer detaljerne af sig selv  Lav evt. en mindmap over hovedpunkter eller en tjekliste over centrale begreber/nøgleord inden for hvert hovedpunkt  Prøv at forstå stoffet i stedet for at lære det udenad  Forestil dig hvilke type spørgsmål, der kan blive stillet til hvert enkelt stofområde

7 Skriftlig eksamen  Se på gamle opgaver og dine typiske fejl, så du ved, hvilke fejltyper, du især skal være opmærksom på  Få styr på opgavegenrerne – hvert fag har sine særlige typeord i opgaveformuleringerne  Kravene til besvarelserne er tilpasset den tid, der er afsat til eksamen, så brug den tid du har til rådighed - også selvom det er dejligt vejr udenfor

8 Mundtlige eksamener  Få styr på opgavegenrerne – hvert fag har sine særlige typeord i opgaveformuleringerne  Tjek, at du har forstået det læste. Skriv hovedpunkterne ned, forklar evt. højt for dig selv eller andre, tegn grafer, gennemgå regneeksempler, osv.  Øv dig i at fremlægge stoffet mundtlig - Øv dig i at TALE om stoffet - til dig selv eller i din læsegruppe  Afslut din eksamenslæsning i god tid dagen før eksamen.

9 Træn dig i stoffet sammen med en kammerat  Det er en god idé - i hvert fald i en del af perioden - at repetere sammen med nogen.  Hør hinanden i stoffet.  Har I adgang til en tavle, er det en god idé at bruge den i forberedelserne. Det gør det nemmere at bruge tavlen til den mundtlige eksamen.  Skal I til mundtlig prøve i et fremmedsprog er det f.eks. godt at have én at snakke på fremmesproget med.  Læg læsegruppeaftalerne ind i din læseplan.

10 Koncentration - pauser og rytme  Træn dig til at holde uvæsentlige tanker ude. Det kan du gøre ved at tale højt om det, du læser - det fastholder dig til emnet.  Brug f.eks. mindfulness-teknikken  Hold pauser, så du klarer hovedet, men ikke så længe, at du bliver træt.  Det er forskelligt, hvor lang tid vi kan læse, før vi har brug for en pause.  Nogle har brug for en ½ times pause efter 2-3 timers arbejde.  Andre bør ikke læse mere end 45 min ad gangen  Find en rytme der passer dig. Det er vigtigt, at pauserne ikke skrider for dig.  Brug pausen til noget helt andet. F.eks. at løbe en tur eller gå en tur med hunden, læs avisen, spis frokost…….. Du kan bruge pausen som gulerod  Læs før og efter de fritidsaftaler du har i forvejen.

11 Spis /sov / lev regelmæssigt - i eksamensperioden  Undgå at begynde at læse om natten. Prøv at holde din døgnrytme - alt andet er ikke særlig effektivt.  Hold planen og rytmen mellem læsning og pauser - og hold fri med god samvittighed – pausen er din hjælp til at komme videre


Download ppt "De sidste undervisningstimer  Det er nu - at du skal se at få orden i dine noter. Se at få dem sorteret i fag ( hvilket du forhåbentlig allerede har)"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google