Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Madkamp - DM i madkundskab

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Madkamp - DM i madkundskab"— Præsentationens transcript:

1 Madkamp - DM i madkundskab
OVERSKRIFT MADKULTUREN EKSPERIMENTERENDE UNDERVISNING Madkamp - DM i madkundskab

2 Madkamp - DM i madkundskab
INDHOLD 1. Introduktion til Madkamp – DM i madkundskab Formål / indsatsområder 2. Undervisningsforløb i Madkamp Tema / materialer / didaktik 5. Spørgsmål? Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

3 Madkamp - DM i madkundskab
HVORFOR MADKAMP? Vision Madkundskabsfagets position og status skal styrkes, så danske grundskoleelever kan udvikle og styrke deres madhåndværk, deres fødevarebevidsthed og ikke mindst deres madglæde. Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

4 Madkamp - DM i madkundskab
HVORFOR MADKAMP? Madkamp - DM i madkundskab skal skabe synlighed af fagligheden i faget madkundskab. Projektet skal vise fagets potentiale og muligheder. Projektet skal sætte fokus på, hvordan børn og unge kan udfordres og arbejde innovativt og eksperimenterende. Projektet skal arbejde for større opbakning omkring faget madkundskab nationalt, kommunalt og på de enkelte skoler. Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

5 Madkamp - DM i madkundskab
MADKAMPS TRE SPOR LÆRERKURSER UNDERVISNINGS-FORLØB KONKURRENCE Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

6 Madkamp - DM i madkundskab
UNDERVISNINGSFORLØB UNDERVISNINGS-FORLØB Et undervisningsforløb varer typisk fire til seks uger. Der udvikles hvert år læremidler til undervisningsforløbene med udgangspunkt i årets tema. Håbet er, at eleverne er med til at definere deres egen læring, de kan udfolde sig kreativt og tage ejerskab over undervisningen. Elevernes formidling af deres arbejde er en essentiel del af Madkamp. Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

7 Madkamp - DM i madkundskab
DIDAKTISK FOKUS Eksperimenterende Eleverne arbejder undersøgende og eksperimenterende gennem praktisk arbejde. Innovation Eleverne udvikler, udvælger og udformer noget nyt i fællesskab og bliver entreprenører på eget projekt. Elevdeltagelse Eleverne er aktive, medbestemmende og har indflydelse på egen læring. Billeder/anekdoter Fortæl om historier fra Madkamp 2014 ud fra billederne. Christoffer fra Hjørring: Afprøvning af æblesorter. Dreng fra Sorø: Ville lave en nyfortolkning af nougatis – det blev til en ananassorbet med karamelliserede hvedekerner. Valdemar fra Lyngby: Ville være kok og opfinder, men nåede frem til, at det jo i virkeligheden var det samme. Valdemar kommer også fra en skole, hvor det var eleverne, der sørgede for, at de kom med til Madkamp. Læreren var først afvisende. Endte med at vinde semifinalen i København og tage tredjepladsen på finalen. DIDAKTISK FOKUS Læremidlet om kål og madkultur er tilrettelagt ud fra to centrale begreber, nemlig innovation og elevdeltagelse. Innovation betyder skabelse af noget nyt på baggrund af færdigheder og viden. Innovation er et af de tre fokusområder i den nye folkeskolereform. I læringsforløbet Madkamp – DM i madkundskab er målet, at eleverne er innovative, og derved udvælger og udformer noget nyt – dvs. retter med kål, og at de formidler deres viden og erfaringer i relation til emnet kål og madkultur. Eleverne kan i madkundskabsundervisningen erkende, opleve og tilegne sig færdigheder, viden og holdninger på flere måder – gennem analyser, undersøgelser og teoretiske opgaver, som er beskrevet i fagets læseplan. At udvikle noget nyt gennem en udvælgelsesproces forudsætter, at eleverne i læringsforløbet får mulighed for at undersøge, eksperimentere, forklare, arbejde praktisk samt samtale og stille spørgsmål. Elevdeltagelse indikerer en undervisning, hvor eleverne er aktive, medbestemmende og har indflydelse. Eleverne skal have mulighed for at opstille forslag og beskrivelse af, hvordan de kan få viden og opøve nye færdigheder, som de kan anvende i deres proces med at udvikle nye retter eller ændre på kendte og sammen med læreren opstille nye læringsmål. De skal i læringsforløbet kunne afprøve og eksperimentere med madlavningsteknikker og grundmetoder. Det er lærerens opgave at være lyttende, at vejlede og facilitere eleverne, så de kan tilegne sig færdigheder og viden gennem de undersøgende, eksperimenterende og teoretiske opgaver, der giver eleverne baggrund for at vælge, hvad de vil præsentere af retter med kål, og hvordan de vil formidle deres proces og viden. Læreren kan fra læremidlet udvælge de workshops, der ud fra elevernes forslag og diskussioner vil fremme elevernes viden om kål og madkultur, så eleverne har mulighed for at vælge og tage stilling til deres valg. Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

8 Madkamp - DM i madkundskab
NYE KOMPETENCEMÅL Årets tema og undervisningsmateriale relateres til folkeskolereformen og fagets nye kompetencemål. IT og medier Sproglig udvikling Innovation og entreprenørskab Den åbne skole Kobling af teori og praksis Bevægelse Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

9 Madkamp - DM i madkundskab
FØLG MED … madkamp.nu facebook.com/dmimadkundskab @madkamp_dmimadkundskab madkulturen.dk Madkamp - DM i madkundskab madkamp.nu #madkamp

10 Madkamp - DM i madkundskab
OVERSKRIFT Brødtekst MADKAMP-DM I MADKUNDKSKAB SPØRGSMÅL? Madkamp - DM i madkundskab

11 Madkamp - DM i madkundskab
OVERSKRIFT Brødtekst Madkamp støttes af Nordea-fonden Madkamp - DM i madkundskab


Download ppt "Madkamp - DM i madkundskab"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google