Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Internationalisering og forhåndsmerit 09.30 Ankomst og kaffe 10.00 Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Internationalisering og forhåndsmerit 09.30 Ankomst og kaffe 10.00 Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør."— Præsentationens transcript:

1 Internationalisering og forhåndsmerit 09.30 Ankomst og kaffe 10.00 Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør Jesper Jans, 10.30 Betydningen af internationalisering i uddannelserne v. Hans Peter Jensen, formand for Rådet for Internationalisering 11.15 Pause 11.30 Erhvervsskolen Nordsjællands erfaringer med forlagt undervisning i Australien v. uddannelseschef Vibeke Johnsen. 12.30 Frokost 13.30 Erfaringer fra Niels Brocks ”Kinaprojekt” v. sekretariatschef Erik Andersen. 14.10Virtuel undervisning for ”udeelever” v. lektor Steen S. Christensen Brøndby Gymnasium 14.30Kaffe 14.50Tønder Gymnasium om undervisning i Tyskland ved rektor Jens Gade 15.30 Den videre proces og afslutning v. Afdelingschef Jarl Damgaard

2 Regeringsgrundlaget ”Mulighedernes samfund”  Et tættere samspil mellem uddannelser og omverdenen Alle elever på ungdomsuddannelser skal have bedre mulighed for at tage dele af deres uddannelse i udlandet, og der skal sikres fortsat sammenhæng i uddannelsen med fuld meritoverførsel, højt fagligt niveau samt at udlandsopholdet ikke medfører utilsigtede studietidsforlængelser.

3 Nye meritregler 1 § 7. Skolens leder kan efter ansøgning give en elev forhåndstilsagn om merit, som giver fritagelse for undervisning på skolen i en sammenhængende periode på op til et års varighed, hvis eleven bruger perioden til at gennemføre gymnasial undervisning i udlandet. Stk. 2. Det er en betingelse, at skolens leder efter en konkret faglig vurdering godkender fagrækken, målene, det centrale indhold og de faglige niveauer i det udenlandske uddannelsesforløb. Ved vurderingen skal det lægges til grund, at der ved afslutningen af perioden skal kunne gives merit efter §§ 3 (helt fag), 5 (delmerit) eller 6 (substitution) for hele perioden.

4 Nye meritregler 2 Stk. 3. Skolens leder kan, som forudsætning for at eleven kan opnå merit kræve, at eleven samtidig med det udenlandske uddannelsesforløb følger virtuel undervisning anvist af skolen i bestemte fag og forløb. Stk. 4. Hvis eleven får tilsagn om merit, og skolen kræver, at eleven følger virtuel undervisning i bestemte fag, kan andelen af virtuel undervisning i disse fag overskride den øvre grænse for virtuel undervisning, som er fastsat i reglerne om uddannelsen.

5 En skole med en internationaliseringsprofil  Skolen har en internationaliseringsstrategi, som bl.a. kan omfatte:  Studieretnings- og valgfagsudbuddet  Internationale aktiviteter og internationalt fokus i fagene  Internationale kontakter, herunder en eller flere udenlandske samarbejdsskoler med gensidigt kendskab til hinandens fagniveauer, metoder og curriculum.  Lærerudveksling  Konkrete tilbud til skolens elever om individuelt at gennemføre en del af gymnasieforløbet på en samarbejdsskole  Tilbud om virtuel undervisning i visse fag

6 Økonomi  Der er ikke taksameterreduktion for elever, der får merit. Skolen får således almindeligt tilskud til skolens elever i udlandet, når eleverne får merit for udlandsopholdet.  Tilskuddet er ikke bundet til betaling af udenlandske skolepenge  Elever får SU for udeboende under udlandsopholdet når undervisningen på den udenlandske skole er en del af den danske uddannelse  Der er mulighed for tilskud på 10.000 kr. til udvekslings- ophold for unge under 18 år. Tilskuddet er et bidrag til at betale udgiften til den udvekslingsorganisation, der arrangerer opholdet


Download ppt "Internationalisering og forhåndsmerit 09.30 Ankomst og kaffe 10.00 Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google