Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Involvering af frivillige i naturpleje Naturpark Randers Fjord, Fjordcenteret 8. Juni 2016.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Involvering af frivillige i naturpleje Naturpark Randers Fjord, Fjordcenteret 8. Juni 2016."— Præsentationens transcript:

1 Involvering af frivillige i naturpleje Naturpark Randers Fjord, Fjordcenteret 8. Juni 2016

2 Dagens program: Hør de gode eksempler på, hvordan du kan Involvere frivillige på nye måder i kommunens arbejde v. Luise Pape Rydahl Hør de gode eksempler på involvering af frivillige i naturplejen, så du ved, hvordan du selv kan gøre det v. Jens Reddersen Se hvordan involvering af frivillige i naturplejen kan give mening hos dig, når du får redskaberne til organisering af frivillige samt uddelegering af ansvar og understøttelse af ejerskab Lær styrker og begrænsninger ved både eventbaseret og kontinuert frivilligt arbejde, så du kan planlægge naturpleje-aktiviteter til forskellige typer frivillige

3 Vil I ikke lige præsentere jer? Hvad tager I med jer fra formiddagens oplæg?

4 Se hvordan involvering af frivillige i naturplejen kan give mening hos dig, når du får redskaberne til organisering af frivillige samt uddelegering af ansvar og understøttelse af ejerskab Organisering Uddelegering Motivation og ejerskab Organisering - Uddelegering - Motivation og ejerskab

5 OpgaveTidAnsvarIndflydelseKompetenceRolle? Tænk på naturplejen i jeres område – hvordan kan du/I skabe en god organisering af frivilligroller, hvor der både er plads til nysgerrige, loyale tovholdere og måske kernefrivillige?

6 De frivillige som skal bevare energien i projektet, skal have ejerskab, dvs. indflydelse på jeres formål og værdierne i projektet. Man kan ikke uddelegere ejerskab, det skal tages. Så jeres opgave er, at gøre det muligt at de frivillige kommer helt derind. Det sker gennem tidlig, åben og ærlig inddragelse. Organisering - Uddelegering - Motivation og ejerskab Hvordan kan I arbejde med ejerskab?

7 Lær styrker og begrænsninger ved både eventbaseret og kontinuert frivilligt arbejde, så du kan planlægge naturpleje-aktiviteter til forskellige typer frivillige De nye typer af frivillige Den eventbaserede frivillighed – hvad kan den? Organisering der rummer plads til både eventbaseret og kontinuert frivilligt arbejde Nye typer frivillige – Eventbaseret frivillighed – Organisering

8 De ‘moderne’ frivillige – som de klassiske strukturer bygger på: Er loyale overfor organisationen og sagen – det frivillige engagement er ofte et livsprojekt Engagerer sig i arbejdet fordi det er vigtigt, at nogen gør det Trives i en stærk struktur med veldefinerede ansvarsområder, klare opgaver og kontinuert indsats uden for mange afbrydelser.

9 MEN DER SKETE NOGET! Occupy Wall Street Flugten fra de store fællesskaber Afskaffelsen af revselsesretten De sociale medier Nye typer frivillige – Eventbaseret frivillighed – Organisering

10 De ‘senmoderne’ frivillige – som vi skal kunne rumme nu: Er ikke loyale overfor én organisation eller én sag, men mange forskellige. Engagerer sig i arbejdet fordi det er vigtigt, at de gør det Trives ikke i en fast struktur, men i omskiftelige projekter med vide rammer, mulighed for nytænkning og forandring.

11 Nye typer frivillige – Eventbaseret frivillighed – Organisering Kort sagt: NogenJeg Livsprojekt Projekt ‘mit liv’ Struktur og rammerHandling og succes De nye typer trives ikke i de klassiske rammer og strukturer. Det skal give mening at jeg gør dette lige nu. Og her er den eventbaserede frivillighed et godt bud!

12 Nye typer frivillige – Eventbaseret frivillighed – Organisering Hvordan kan I arbejde med at rumme både den eventbaserede og den kontinuerlige frivillighed? Tegn en struktur der rummer begge dele.

13

14 Lidt om lovgivningen… I skal nok få dokumentet

15 Og så til køreplanerne – Tænk tilbage på dagens oplæg og øvelser. Hvordan kan og vil du arbejde med frivillighed i forhold til naturpleje?


Download ppt "Involvering af frivillige i naturpleje Naturpark Randers Fjord, Fjordcenteret 8. Juni 2016."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google