Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Frivillige er Hjerteforeningens Hjerteblod Hvordan sikrer vi Lokalkomiteernes indsats 1. Positiv og brugbar rekruttering (fastholdelse) 2. God organisering.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Frivillige er Hjerteforeningens Hjerteblod Hvordan sikrer vi Lokalkomiteernes indsats 1. Positiv og brugbar rekruttering (fastholdelse) 2. God organisering."— Præsentationens transcript:

1 Frivillige er Hjerteforeningens Hjerteblod Hvordan sikrer vi Lokalkomiteernes indsats 1. Positiv og brugbar rekruttering (fastholdelse) 2. God organisering af opgaver og frivillige 3. Vi tilbyder en velegnet frivilliguddannelse 4. Optimerer gode opgaveløsninger i LK`erne Det er fire emner af vigtig betydning for en virkningsfuld indsats i vores lokalkomiteer.

2 Uddybning af emnerne 1.Rekruttering (og fastholdelse) af velegnede frivillige så vi holder gryden i kog på bedste måde med mange aktive frivillige 2.God organisering af lokalkomiteens opgaver, så alle kan yde deres indsats efter evne og energi, og så alle har et overblik over mangfoldigheden af mulige opgaver for frivillige i Hjerteforeningen. 3.En uddannelsesplan, der sikrer at vores frivillige er velorienteret om Hjerteforeningen, og at de har de kompetencer, de skal bruge for at fungere med god anerkendelse og tilfredshed i lokalkomiteen. 4.Alt dette kan sikre et godt udgangspunkt for, at de opgaver de frivillige løser i lokalkomiteen sker på den bedste måde, fordi vi har velfungerende lokalkomiteer, der har overvejet mange forhold

3 Uddannelse og kursusformer i Hjerteforeningen FAGKURSER. En hel eller en halv kursusdag placeret et sted i Danmark, hvor efterspørgselen er kendt. Det er typisk et WEB-kursus, et blodtrykskursus, et kassererkursus med ansøgningsvejledning, et Pressekursus m.m. INTROKURSUS på Hauser Plads. Vore introkursus på Hauser Plads som giver en grundig indføring i vores organisation og vores sociale og kulturelle egenart – nye frivillige roser introkurset meget. REGIONSKURSUS HJERTE-POWER LØRDAG: En kursus lørdag fra 9-16 midt i en region med emnemoduler a 2½ times forløb for alle lokalkomiteer i regionen, der hver kommer med en bilfuld komitemedlemmer. Der er 5 forskellige emneblokke om formiddagen og 5 om eftermiddagen. Vi afslutter med 1 times fælles sammenkomst med vigtige emner som er aktuelle og væsentligt. En velplaceret efterskole med datalokale og bespisning, der kan rumme 5*18 deltagere= 90 er stedet. (planlægning sker sammen med nogle relevante frivillige). HELE LOKALKOMITEEN. Den gode bestyrelse 1 og 2. Her er hele komiteen sammen med to andre lokalkomiteer på et kursus for alle i den enkelte lokalkomite. De arbejder i LOKALKOMITE-grupper. FRVILLIGLEDER UDDANNALSE. Det er vigtigt at vi kan tilbyde uddannelse til vores formænd o.a. i hvad frivillig ledelse er. Mange kender det fra tidligere opgaver i livet, men mange vil have glæde og gavn af dette område og få det repeteret. FORMANDSMØDE i et område. Fem til syv formænd mødes med en hinanden og udveksler ideer, erfaringer og drøfter opgaverne med regionens konsulent. Det er også en form for kursus med læring for alle. Konsulenten er ordstyrer, og fastholder den faglige viden og læring.

4 Gode opgaveløsninger i Lokalkomiteen påvirkes af mange forhold. Hvor mange møder skal Lokalkomiteen holde om året? Hvor mange opgaver udfører Lokalkomiteen af de muligheder, der er i HF? Hvordan styrer formanden den lokale komite – hvordan er frivillig ledelsen? I hvor høj grad er opgaverne fordelt ud på så mange tovholdere som muligt? Hvordan fungerer møderne i bestyrelsen med dagsordener og referater? Har bestyrelsen de kompetencer de skal bruge.(viden, færdigheder, holdninger)? Bliver opgaverne planlagt til bunds med ; hvem, hvornår, hvad, kvalitet? Hvordan fungerer den interne kommunikation og samarbejdet med HF? Er der nogle der har ansvaret for rekruttering, fastholdelse og omsorg? Kan man skelne mellem Skal-opgaver, Kan-opgaver, Lokalopgaver? Samarbejder lokalkomiteen med andre foreninger – især patientforeninger? Er komiteen tilknyttet det lokale Frivilligcenter – hvis der er et sådant? Er der en materialeansvarlig for jeres beholdning? Hvordan tænker I på at komme af sted på kurser? ?


Download ppt "Frivillige er Hjerteforeningens Hjerteblod Hvordan sikrer vi Lokalkomiteernes indsats 1. Positiv og brugbar rekruttering (fastholdelse) 2. God organisering."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google