Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sundere mad i idrætshaller Pilotprojekt 2011-13. Siden sidst  Temadag i Holing med leverandører  Opfølgende dialogmøde med haller  Nedsættelse af projektgruppe.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sundere mad i idrætshaller Pilotprojekt 2011-13. Siden sidst  Temadag i Holing med leverandører  Opfølgende dialogmøde med haller  Nedsættelse af projektgruppe."— Præsentationens transcript:

1 Sundere mad i idrætshaller Pilotprojekt 2011-13

2 Siden sidst  Temadag i Holing med leverandører  Opfølgende dialogmøde med haller  Nedsættelse af projektgruppe  Projektgruppemøder  Projektbeskrivelse

3 Projektoplæg 1. Hensigtserklæring 2. Kostpolitik/ cafépolitik/ sundhedsprofil 3. Cafemiljøet 4. Madudvalget 5. Markedsføring 6. Fælles indkøbsaftaler 7. Brugerinddragelse 8. Vidensdeling

4 Ad. 1 Hensigtserklæring  Motivation og commitment ift. de 8 punkter  Krav til medfinansiering  Fremtidssikring, vedvarende indsats  Være med til at vise vejen frem

5 Ad. 2 Kostpolitik  Nøglehuls- og fuldkornsmærkede fødevarer  Fedtreducerede fødevarer  Sukkerreducerede fødevarer  Frisk frugt og grønt  Fokus på koldt vand, vandposter  Prisdifferentiering  Produktplacering  Tværgående tiltag og initiativer

6 Ad. 3 Cafémiljøet  Cafémiljø frem for grillbarmiljø  Indbydende miljø

7 Ad. 4 Madudvalget, det sunde alternativ  Ingen friture  Nøglehuls- og fuldkornsmærkning  Max. gram fedtindhold i fødevarer  Evt. koldt vand fra vandposter  Produktplacering  Slik og is i begrænsede mængder  Menuudvalg/ sammensætning

8 Ad. 5 Markedsføring  Kommunikationsstrategi  Helhed og den enkelte hal

9 Ad. 6 Fælles indkøbsaftaler  Der indgås fælles indkøbsaftaler så vidt det er muligt og giver mening  Sikre billigere indkøb af sundere madvarer  Give bedre mulighed for at leverandørerne kan skaffe flere nøglehuls- og fuldkornsprodukter hjem

10 Ad. 7 Brugerinddragelse  Foreninger, bestyrelser, forældre deltager i projektstarten og undervejs i processen  F.eks. foreningerne spiser sund mad til bestyrelsesmøder, spillermøder, forældremøder, stævner osv.  Evt. konkurrence mellem foreningerne om at lave forslag til sunde menuer mv.  Inddragelse ift. miljøet  Evt. invitere til smagsprøver mm.

11 Ad. 8 Vidensdeling  Pilothallerne deltager i netværk  Udarbejdelse af hjemmeside/ kommunikationsplatform  Erfaringsopsamling/ evaluering

12 Tidsplan 2011-13  Aug.-Sep. Udarbejdelse af projektbeskri- velse og forberedelse af studietur  Sep.-okt. Politisk behandling KFU og FOU  Okt.-nov. Ansøgninger fra haller/ udpegning af pilothaller  Nov.-dec. Indgåelse af aftaler, projektstart  Jan-dec Projektafprøvning  Jan-juni Do.  Jul-dec. Evaluering og erfaringsformidling

13 Økonomi, budget Udgifter  Pulje haller 150.000  PR, hj.side mv 50.000  Studieture mv 15.000  Evaluering mv 35.000  I alt 250.000 Indtægter  KFU 2011 50.000  FOU 2011 50.000  KFU 2012 75.000  FOU 2012 75.000  I alt 250.000

14 Pulje 150.000 kr. pilothaller kan søge  Der kan fx ansøges om tilskud til  Indkøb af ovn/ materiel/ køkkenredskaber, som understøtter fremstillingen af sundere mad  Vandautomater  Der gives ikke tilskud til  Tiltag som er igangsat eller afviklet inden ansøgningen behandles  Materiel som er indkøbt inden ansøgningen behandles  Almindelige haltiltag  Indkøb af madvarer

15 Ansøgningsfrist Tilskud fra udviklingspuljen tildeles efter ansøgning forventeligt 2 gange årligt hhv. 2011 og 2012.  Ansøgningsfrist hhv. 1. dec. 2011 og 1. maj 2012.  Ansøgningen sendes til: Kultur og Fritid, Rådhuset, Torvet, 7400 Herning

16 Videre tiltag  Afventer FOU  Udsender notat og ansøgningsskema  Ansøgningsfrist pilothal 1. nov.  Medio. nov. Udpegning af pilothaller mhp. projektstart ult. nov. primo dec. 2011


Download ppt "Sundere mad i idrætshaller Pilotprojekt 2011-13. Siden sidst  Temadag i Holing med leverandører  Opfølgende dialogmøde med haller  Nedsættelse af projektgruppe."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google