Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til."— Præsentationens transcript:

0 Orienterings- og debatmøde for forældre
Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

1 Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til specialundervisning uden for klassen / skolen Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

2 Den optimale vision: ”Distriktets børn går i distriktets skole, som er i stand til at imødekomme alle børns behov” Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

3 Strategi: Den vedtagne politiske beslutning omsættes til initiativer og handlinger, der bygger på de bedste erfaringer fra skolernes praksis. Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

4 Årsag og baggrund Budget 2003 er anledningen – men det er ikke årsagen. Rummelighed er noget, man skal ville - og kunne. Rummelighed er i mindre grad et spørgsmål om barnet, end det er et spørgsmål om den voksne. Idealet er at tage barnets udviklingsret for givet og at indrette skolen derefter. Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

5 Delelementer (1): Definition af rummelighed (Hovedprincipper)
Konkrete dokumenterede rummelighedsfaktorer Indsamling af erfaringer Udforskning af eksisterende initiativer Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

6 Delelementer (2): Vidensdeling skolerne imellem
Udvikling og omsætning til praktisk handling Bevidst anvendelse af ressourcerne Udvidelse af normalitetsbegrebet Udarbejdelse af ”rummelighedspolitik” Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

7 Forudsætninger: Alle 37 skoler deltager
Skolen anvender egen udviklingstid og uddannelsesmidler Der knyttes 2 proceskonsulenter til hver skole – indgår i skolens projektgruppe Skole- og Kulturudvalget er direkte involveret Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

8 De enkelte faser: Information, Motivering Indsamling, Organisering
Fastlæggelse af hovedprincipper Udarbejdelse af rummelighedstiltag Afprøvning, Kvalificering, Justering Yderligere afprøvning og kvalificering, Udarbejdelse af ”rummelighedspolitik” Implementering, Ny praksis Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

9 Fase 1: Information, Motivering (September – december 2002)
Introduktion, skoleledelsesmødet september Nedsættelse af styregruppe Udsendelse af informationspapir Behandling i S.og K.-udvalget PPR’s cafémøde i november Information og motivering, skoleledelsesmødet december Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

10 Fase 2: Indsamling, Organisering (Oktober 2002 – januar 2003)
Status, erfaringer og ideer fra de enkelte skoler Udpegning af proceskonsulentkorps Forberedelsesmøder for proceskonsulenterne Bearbejdning af det indsendte materiale Planlægning af det videre forløb Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

11 Fase 3: Fastlæggelse af hovedprincipper (januar – marts 2003)
Fordeling af rummelighedspuljen Temadag den 24. januar Bearbejdning af temadagens resultater Udarbejdelse af hovedprincipper S. og K.-udvalget fastlægger de gældende hovedprincipper Udmelding af hovedprincipper Udarbejdelse af succeskriterier Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

12 Fase 4: Udarbejdelse af rummelighedstiltag (Februar – juni 2003)
Møde mellem skolelederne og proceskonsulenterne (6.2. kl. 15.) Skolen nedsætter en projektgruppe m. 2 tilknyttede proceskonsulenter Hver skole udarbejder et eller flere rummelighedstiltag Indsendelse af projektbeskrivelser Behandling i S.og K.-udvalget Møde for skolebestyrelserne Møder for forældre på skolerne Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

13 Fase 5: Afprøvning, Kvalificering, Justering (August 2003 – juni 2004)
Fælles TEMADAG den 4. aug. 2003 Afprøvning af de igangsatte tiltag Rummelighedstiltagene følges tæt af skolens projektgruppe Skolernes egne efteruddannelsestiltag MUS-samtaler 15. februar 2004: Frist for indsendelse af skolens uddannelsesplan samt ønsker til centrale uddannelsesinitiativer Justering af rummelighedstiltag med henblik på yderligere afprøvning næste skoleår 14. maj 2004: Frist for skolernes tilbagemelding til Skole- og Kulturudvalget Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

14 Fase 6: Yderligere afprøvning og kvalificering, Udarbejdelse af ”rummelighedspolitik” (August 2004 – juni 2005) Fortsat afprøvning af skolens rummelighedstiltag. Tilbagemelding til Skole- og Kulturudvalget i efteråret 2004. 1. år af ”Kompetenceudviklingsprojektet”. Skole- og Kulturudvalget beslutter ”rummelighedspolitik”, senest februar 2005. Justering af tiltagene med henblik på implementering i skolernes praksis. Planlægning af 2. (og 3.) år af ”Kompetenceudviklingsprojektet”. Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

15 Fase 7: Implementering, Ny praksis August 2005 ………..)
Gennemførelse af den vedtagne ”rummelighedspolitik” – øget rummelighed indarbejdes i skolernes normale undervisningspraksis. 2. og 3. år af ”Kompetenceudviklingsprojektet”. Tilbagemelding til S. og K. –udvalget i efteråret 2005. Samlet evaluering af projektet. Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

16 12 Hovedprincipper (1): Organisering Undervisningens tilrettelæggelse
Forældreinddragelse og -ansvar Synlighed og tilstedeværelse Sociale kompetencer Etablering af kompetencecenter Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

17 12 Hovedprincipper (2): G. Fleksibel specialundervisning
Ressourceanvendelse De fysiske rammer Overgangen mellem forskellige institutioner Leder-/Lærer-/Pædagogkvalifikationer Arbejdsmiljø Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

18 Standardprogram forældremøde
Præsentation af rummelighedsindsatsen v/proceskonsulent Orientering om skolens egne tiltag v/skoleleder? Kaffe Gruppedrøftelser med udgangspunkt i hovedprincip C:”Forældreinddragelse og -ansvar” v/proceskonsulenterne Opsamling og afrunding v/skoleleder? Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

19 Forudsætninger forældremøde
Et tilbud! Skolens bestyrelse er indbyder Møderne afholdes efter aftale i perioden marts-juni Skolen skal orientere om egne tiltag 2 proceskonsulenter til rådighed Praktiske aftaler direkte mellem skoleleder og proceskonsulent(er) Resultaterne af gruppearbejdet: både til skolen og til forvaltningen Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

20 Hovedprincip C: Forældreinddragelse og –ansvar
- Forældrene informeres om indsatsen i Aalborg Kommune omkring den rummelige skole, inddrages i forhold til opstilling af faglige, personlige og sociale mål for deres barn og børnegruppen og tager medansvar for indsatsen Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"

21 Gruppearbejde Forældreinddragelse og –ansvar (1) Ved det forstår vi,
- Forældrene informeres om indsatsen i Aalborg Kommune omkring den rummelige skole, inddrages i forhold til opstilling af faglige, personlige og sociale mål for deres barn og børnegruppen og tager medansvar for Indsatsen (1) Ved det forstår vi, at… ______________________________________ at…_______________________________________ (2) Hvad skal vi derfor gøre på vores skole? Aalborg Skolevæsen "en rummelig skole"


Download ppt "Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google