Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar 2016. 3.B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar 2016. 3.B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter."— Præsentationens transcript:

1 DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar 2016

2 3.B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter sagen i BBR ved modtagelse af færdigmelding, indflytning/ibrugtagning. Hvis mangler noteres i BBR. Næsten alle mangler forfølges. Sagen lukkes først når manglerne er afhjulpet herunder: Energimærkning, Byggeskadeforsikring og Teknisk dokumentation.

3 3c. Krav til tilbygning til sommerhus i helårsområde B % 30 Skalafstand 2,5 m Etagehøjde 1½ Hvis der bygges mindre end 100 % til huset godkendes det opført efter sommerhusreglerne. Hvis der bygges mere end 100 % til huset, skal tilbygningen opføres efter helårsbestemmelserne.

4 3d. Retsvirkning af et helhedsvurderet byggeri Den 1. december 2015 meddeler Styrelsen: ”Ethvert forhold der ikke er omfattet af byggetilladelsen udstedt på baggrund af helhedsvurderingen, vil være i strid med byggeretten, hvorfor der skal foretages en ny helhedsvurdering, og på baggrund heraf udstedes en ny byggetilladelse.” Emil Engel Magnussen Trafik- og Byggestyrelsen

5 3i. Etagebegrebet i forhold til en altan/terrasse I Slagelse kommune vil vi normalt acceptere en terrasse/altan i 1. salshøjde med et areal på op til 10 m² uden at bygningen derved bliver i 2 etager.

6 3j. Partsforhold jævnfør Ombudsmandens udtalelse Partshøringen skal sikre, at den, der er part i en sag, får mulighed for at gøre sig bekendt med og kommentere myndighedens beslutningsgrundlag, inden der træffes afgørelse. § 19 i Forvaltningsloven: Kan en part ikke antages at være bekendt med, at myndigheden er i besiddelse af bestemte oplysninger om en sags faktiske grundlag eller eksterne faglige vurderinger, må der ikke træffes afgørelse, før myndigheden har gjort parten bekendt med oplysningerne eller vurderingerne og givet denne lejlighed til at fremkomme med en udtalelse. Det gælder dog kun, hvis oplysningerne eller vurderingerne er til ugunst for den pågældende part og er af væsentlig betydning for sagens afgørelse. Myndigheden kan fastsætte en frist for afgivelsen af den nævnte udtalelse.

7 Møde med Trafik og Byggestyrelsen 14. januar 2016 I mødet deltog Kredsformændene, Dorthe Christophersen og Anne- Sofie Bang Lassesen + repr. fra DABYFO´s bestyrelse. Formålet var at drøfte emner til en faglig temadag i marts. Emner som overvejes: Tilgængelighed; Afslutning af byggesager – herunder mulige sanktioner samt kolonihavehuse. Øvrige emner: Byggelovens § 12; Skelover-skridende byggeri; Konsekvenser af helhedsvurderinger; Ensartethed i funktionsbasseret sagsbehandling; Certificeringsordningen.

8 Kredsformandsmødet 21. januar 2016 i Nyborg Alle kredse på nær Sydsjællandskredsen kører OK med ca. 1 – 4 møder om året. Flere kredse har oprettet erfagrupper som arbejder uafhængig af kredsene.

9 Kredsformændenes møde med DABYFO´s bestyrelse den 21. januar 2016 Styrkelse af det internationale engagement. Mange organisationsændringer. Certificeringsordningen. Statsforvaltningen – lang sagsbehandlingstid. Byggelovsdag til efteråret – måske nytsted uden for københavn ”kompetent og god sagsbehandling.” Studietur til Manchester 15 – 18. september 2016. Årlig DABYFO-dag arrangeret af seniorerne med fokus på faglighed. Årsmøde 20-21 maj i Fredericia – historisk tilbageblik- fremtidsforsker-internationalt indslag-paneldebat.


Download ppt "DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar 2016. 3.B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google