Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

TUP Den tværgående udviklingspulje 2005 - til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelserne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "TUP Den tværgående udviklingspulje 2005 - til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelserne."— Præsentationens transcript:

1 www.esaars.dk TUP Den tværgående udviklingspulje 2005 - til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelserne

2 www.esaars.dk Projektet: Omstilling – opkvalificering af medarbejdere i et samarbejde mellem Det lokale uddannelsesudvalg AF Erhvervsskolerne Aars

3 www.esaars.dk Indhold og formål Afdække, udvikle og imødekomme nye lokale uddannelsesbehov i forhold til omstillingsprocesser indenfor eller på tværs af fælles kompetencebeskrivelser.

4 www.esaars.dk Baggrunden for projektet Arbejdsformen går i retning mod teamorganisation Køkkenerne bliver lagt sammen til større enheder Nedlæggelse af økonoma- og køkkenlederuddannelsen Behov for efteruddannelse af køkkenassistenter

5 www.esaars.dk Intentionerne med projektet Skal kunne tilrettes og bruges til beslægtede fagområder ex. kok, slagter andre brancher ex. træindustrien, jernstøberier, smedeforretninger samt entreprenør- og landbrugsmaskin- værksteder.

6 www.esaars.dk Organisering En arbejdsgruppe bestående af: 2 arbejdsgivere 2 arbejdstagere 1 fra Kost & Ernæringsforbundet 1 fra Det lokale uddannelsesudvalg 2 faglærere 1 projektansvarlig

7 www.esaars.dk Spørgeskemaundersøgelse 100 spørgeskemaer sendt til sygehuse, produktionskøkkener, ældreinstitutioner, ungdoms- / efterskoler, højskoler, kantiner m.m. Svar fra ca. 45 % Ca. halvdelen af køkkenass. har interesse for efteruddannelse, og flere har mulighed herfor. MEN!!

8 www.esaars.dk Spørgeskemaundersøgelse. Barrierer - Svært at få kvalificerede afløsere. Samarbejde med AF. Ledige køkkenassistenter ind på kursus for at blive opkvalificerede. Kan bruges som afløsere, mens køkkenassistenter er på efteruddannelse eller holder ferie. - Økonomi.

9 www.esaars.dk Køkkenassistent / ernæringsassistent vil du mere ?

10 www.esaars.dk Hvorfor efteruddanne køkkenassistenterne? Er der behov for det? JA! Efteruddannelsesudvalget påpegede det i december 2004. Kost & Ernæringsforbundet har talt om det i flere år. Senest en artikel i erhvervsskolelærerens fagblad april 2005. Arbejdsgruppen er overbevist. Skolen har ofte fået henvendelser fra køkkenerne om efteruddannelse af personalet. Køkkenleder- og økonomauddannelsen er nedlagt.

11 www.esaars.dk Her følger et lille udpluk af nogle af de krav, der er til køkkenassistenten i det moderne institutionskøkken. Nye arbejdsformer. Nye arbejdsopgaver. Fortløbende udvikling og ny teknologi. Krav om større medarbejder involvering. Store krav til samarbejde og kommunikation. Effektivisering. Høj kvalitet af produkter og serviceydelser.

12 www.esaars.dk Efteruddannelse. Skal tilgodese køkkenassistentens behov. Skal tilgodese branchens behov. Efteruddannelse tilbydes ikke fordi holdningen er at køkkenassistenterne ikke er dygtige nok. Men fordi de krav der i dag stilles til køkkenassistenterne, er af en sådan karakter, at det ikke kan forventes de kan efterkomme dem. Det er ganske enkelt ikke med i køkkenassistenternes grunduddannelse. Udvikling og nutidens forventninger og krav til den kompetente medarbejder, kræver at medarbejderen tilbydes en bred og grundig efteruddannelse. Den mulighed er der i dette nye efteruddannelsestilbud til køkkenassistenter.

13 www.esaars.dk Uddannelsens indhold og længde. 2 moduler af hver 6 ugers varighed. I alt 12 uger = 60 uddannelsesdage. Længden giver mulighed for både at komme i bredden og dybden med relevante emner.

14 www.esaars.dk Indhold – opbygning. Efteruddannelsesforløbet er sammensat af en række AMU-uddannelser. I undervisningen vægtes, at de kommer til at indgå i en fælles sammenhæng. Sammenhæng med deltagernes dagligdag og arbejdsplads. Individuelt arbejde såvel som gruppearbejde. Fra teori til praksis. Forskellige undervisningsformer også projekt.

15 www.esaars.dk Indhold – emner. Kvalitet. - Teknologi og arbejdsorganisering. - Kvalitetsstyring i virksomheden. - Fra råvare til måltid i institutionskøkkener

16 www.esaars.dk Indhold – emner. Økonomi og indkøb. - Budget som ledelsesværktøj. - Kalkulation indenfor detailhandel med kød - Varebestilling - Administration i indkøb

17 www.esaars.dk Indhold – emner. Faglig opdatering. - Åbent fagligt værksted, vælg mellem: * Råvarekvalitet i fødevareproduktion. * Måltider tilpasset brugerens behov. * Sensorik; kvalitet smag og behag. - Systematisk miljøarbejde, projektintroduk- tion og - opsamling. - Ergonomi i forhold til ufaglærte og faglærte job.

18 www.esaars.dk Indhold – emner. Personaleplanlægning, Salg og kundeudvikling - Mødeledelse. - Gennemførelse af personalesamtaler. - Salg og markedsføring i handels- virksomheder

19 www.esaars.dk Indhold – emner. Personaleledelse og samarbejde. - Ledelse og samarbejde. - Samarbejde i grupper i virksomheden. - Kommunikation som ledelsesværktøj. - Medarbejderinvolvering i ledelse. - Teambuilding for produktionsgrupper. - Konflikthåndtering som ledelsesværktøj. - Anvendelse af situationsbestemt ledelse.

20 www.esaars.dk Skolens mål. Et målrettet fagligt niveau. Lærerigt. Sjovt. Udviklende. Spændende. Skal give flere lyst til at tage samme efter- uddannelsesforløb. Skal kunne udvides til en bredere målgruppe. Tilfredse deltagere.

21 www.esaars.dk Karriereudvikling. Kend dig selv, tro på dig selv, og følg dit hjerte. Fokusér på rejsen, ikke målet. Bliv en god rejsende. Du er ikke alene. Brug dit netværk, og vær selv en god allieret. Forandring er konstant og fører altid nye muligheder med sig. Læring er livslang. Vi er allermest i live, når vi lærer.


Download ppt "TUP Den tværgående udviklingspulje 2005 - til udvikling af arbejdsmarkedsuddannelserne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google