Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 1: Dansk Feriehusturisme – et udbudsperspektiv på feriehuset og dets brugere •Formål ▫Sætte forskningsprojektets fokus.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 1: Dansk Feriehusturisme – et udbudsperspektiv på feriehuset og dets brugere •Formål ▫Sætte forskningsprojektets fokus."— Præsentationens transcript:

1 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 1: Dansk Feriehusturisme – et udbudsperspektiv på feriehuset og dets brugere •Formål ▫Sætte forskningsprojektets fokus og kvalitative tilgang i relation til den eksisterende viden ▫Afdække relevante problemstillinger omkring børnefamiliens motiver, adfærd og oplevelsesønsker i et dansk feriehus •Metode ▫6 dybdeinterviews med stakeholders (4udlejningsbureauer + 2 turistbureauer) ▫Litteraturstudie: Forskning og undersøgelser (DK + Internationalt) ▫Observation af feriehuse – placering og indretning (guidet rundtur) ▫Pilotinterviews med brugere (lejere) – ikke muligt i afviklingsperioden

2 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 2: Forskning i feriehuse – et ejerperspektiv •Forskning har fokus på ejerne… og ikke på lejerne •Profil af en feriehusejer ▫Egetforbrug dominerer i feriehusene ▫Midaldrende/ældre, socialt velstillet ▫Daglig-fritid / weekend-fritid / feriebrug ▫Kompensationsteori – en skrøne? ▫Hverken lokal eller turist •Motivation ▫Komme væk hjemmefra – og være hjemme ▫Afslapning og samvær med aktivitet ▫Tilbage til naturen – med nutidens komfort Afviger lejernes motiver fra ejernes? Divergerende oplevelsesmønstre som må tages i betragtning?

3 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 3: Feriehusets lejere – Sæson og segment •Sommersæsonen fuldt booket – og ingen brede ”skuldre”… •Børnefamilierne kommer alligevel kun i skolernes ferier… •Feriehusgæsten er en tysker… ”Forlængede weekender er mere typisk for feriecentrene… det er feriehusene ikke så gode til” ”Man [Feriecentrene] har rigtig mange som kommer for weekenden – fra fredag til søndag – det har man ikke ret meget af i sommerhusene.” Weekendophold / Miniferie for danske børnefamilier – et skridt mod sæsonudvidelse?

4 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 4: Feriehusets lejere – rejsemotivundersøgelser VisitDenmark: Feriehusundersøgelsen (2005) og Danmarks Statistik •Rejsemotiver generelt: ▫Natur – mest markant blandt tyskere ▫”Ha’ det sjovt” – attraktioner og forlystelser vigtigt for danskere og nordmænd ▫Afslapning + samvær – primært et dansk motiv •Feriehusundersøgelsen ▫”Gode naturoplevelser” = gåture og vandring? -> Projektets berettigelse… ▫Den kvalitative forskel – dybere forståelse af motiver… også børnenes! ▫Ikke blot ”hvad” – men ”hvorfor” og ”hvordan”…

5 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 5: Natur eller moderne komfort…? ”Feriehuse med udsigt til vand er nummer ét…” ”Der er noget dragende i at komme helt ud til havet. Og har man havudsigt så rykker det endnu mere…” Danmarks Statistisk: Ingen statistisk belæg for, at havudsigt har en signifikant indflydelse på udlejningen… ”Topproduktet er poolhuset” ”Poolhuset er afsætningsmæssigt stagnerende (…) De er for dyre i drift og passer ikke ind i nutidens snak om CO2 venlighed.” ”Udviklingen går dog imod større og bedre huse med mere luksus. De dyreste huse er generelt de huse, der bliver booket først…” Hvilken rolle spiller faciliteter vs. miljø i valg/brug af feriehus…? Vægtes luksus og komfort frem for beliggenhed…?

6 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 6: Ved havet er der så skønt – men hvorfor…? Hvordan bruger børnefamilien feriehusområdet - byen, naturen og stranden - når vejret ikke er til parasol og badebukser? Hvad er egentlig en god naturoplevelse for hele familien? Kan man give dem oplevelserne i området? ”Man ved egentlig ikke så meget om, hvordan de bruger naturen. Man tror… men man ved egentlige ikke så meget om det. Men koblingen mellem strand og børn tror man på – det kan man klart se på vestkysten.” ”Den typiske danske sommer er ikke helt badevejr eller til solbadning – men enten er man ved stranden ellers er man ude at se noget.” ”… er det dårligt vejr, så tager man af sted på udflugt.”

7 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 7: Fred og ro – i livlige omgivelser…? Er fred og ro i børnefamilien betinget af, at børnene ikke skal forholde sig i ro? Hvad indbefatter denne veksling mellem spændingsfattige og spændingsmættede oplevelser – i den enkelte familien og i feriehusområdet? ”Det er ”fred og ro”, der er det primære – et fristed ift. hverdagens stress og jag, som den moderne familie er underlagt” ”Selv om man har børn med, så vil man stadig have fred og ro – eller dem ved siden af vil have fred og ro” ”Folk vil derhen, hvor folk er. Hvis der ikke er andre, så er stedet nok ikke så godt.” ”I højsæsonen er byen fyldt af turister” Forskning: fred og ro udgør ikke et dominerende aspekt børnefamiliens ferie…

8 RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 8: At være sammen – og hver for sig…? Hvad består familie-samvær i feriehus egentlig af? Er man sammen hele tiden - eller kan man være sammen hver for sig? Kan forholdene forbedres for at fremme Familiens samvær? Feriehusene har en social mission i fremtiden – at skabe samvær i familien. Motivet er at være sammen, for det er man ikke til hverdag: man er sammen hele dagen, en hel uge – man vågner sammen, spiser sammen, laver mad sammen, går til ting sammen – det er den vigtigste værdi for ferien i et feriehus ”For den fortravlede familie betyder det utroligt meget, at det bliver en succes at komme ud og have tid til at være sammen med ungerne…” Forskning: Forældre vil i løbet af ferien også gerne have tid til sig selv…

9 PILOTSTUDIE (forår) Forløb af brugerundersøgelsen (2010) METODE • Feriehusudlejnings- bureauer [4 interviews] • Turistbureauer i caseområderne [2 interviews] • Oberservationer ifa. guidet rundtur • Litteraturstudie af feriehusejeres motiver • Tysk pilotstudie (april-maj) • Pilotinterviews med feriehuslejere ( juni / primo juli) 1. Delrapport BRUGERUNDERSØGELSE (sommer / efterår) Observationer: Adfærd blandt feriehusbrugere observeres gennem ophold i de to caseområder + evt. GPS-registreringer / dagbogsreportage. Lejere : Interviews med danske, tyske og norske børnefamilier i de to caseområder [ca. 2 x 15 interviews] Ejere : Foreløbigt afdækket via sekundære data. HØJSÆSON (juli-august) SKULDER/LAVSÆSON (oktober)


Download ppt "RESULTATER FRA DANSK PILOTSTUDIE - 1: Dansk Feriehusturisme – et udbudsperspektiv på feriehuset og dets brugere •Formål ▫Sætte forskningsprojektets fokus."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google