Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tillægsord Et tillægsord er et ord der lægger sig til navneord, stedord eller sætningsdel, for at fortælle noget om det/den.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tillægsord Et tillægsord er et ord der lægger sig til navneord, stedord eller sætningsdel, for at fortælle noget om det/den."— Præsentationens transcript:

1 Tillægsord Et tillægsord er et ord der lægger sig til navneord, stedord eller sætningsdel, for at fortælle noget om det/den.

2 Tillægsord kan bøjes på tre måder
Med endelser (-er;-est) Med more og most uregelmæssigt

3 Staveregler Y-reglen: gay – gayer - gayest
Pretty – prettier - prettiest Konsonantfordobling: thin – thinner - thinnest Stumt –e: gentle - gentler - gentlest

4 Tostavelsesord De fleste tostavelsesord kan enten gradbøjes, eller også bruger man more eller most. Ord der ender på –ful og –less bøjes dog altid med more og most Ord på flere stavelser end 2 kan kun gradbøjes med more og most

5 Forstærkning 1grad forstærkes med very 2grad forstærkes med much
3grad forstærkes med very eller omskrivning ex: A very big car A much bigger car The very biggest car.

6 Sammenligning mellem to
Når man sammenligner mellem to, bruger dansk normalt 3. grad; med på engelsk skal der bruges 2.grad: ex: Han har to sønner, Peter er den ældste. He has two sons, Peter is the elder. På dansk svare det til: Han har to sønner, Peter er den ældre.

7 Falsk 2. grad På dansk bruger man ofte 2 grad, uden der er tale om en sammenligning. Det kan man ikke på engelsk! Der skal bruges 1 grad. Ex: En bedre middag – a good dinner Et mindre beløb – a rather small amount.

8 Støtteord Tillægsord kan ikke stå uden efterfølgende navneord, med mindre tillægsordet står som omsagnsled. Hvis navneordet er underforstået, skal det repræsenteres af et støtteord. De almindeligste er one(s) og thing(s) Ex: This is the biggest one.


Download ppt "Tillægsord Et tillægsord er et ord der lægger sig til navneord, stedord eller sætningsdel, for at fortælle noget om det/den."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google