Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
1
FISK
2
Fisk er hvirveldyr, der lever i vand og ånder ved gæller
Denne definition dækker også for skaldyr Man kender ca forskellige fiskearter – kun en begrænset del af disse anvendes som spisefisk
3
Opbygning Store løse celler Indeholder næsten ingen bindevæv
Musklerne sammenholdt af skindet og ganske løst hæftet til benene Kræver ingen modning Enzymer i kødet vil opløse cellevæggene - mulighed for at bakterier/mikroorganismer kan trænge ind
4
Næringsværdi Fisk er naturens eget kosttilskud Selen Jod
Omega-3 fedtsyrer Fedtopløselige vitaminer ( A-D-E)
5
Kvalitetskendetegn Lugte af hav Klare øjne Røde gæller
Fjedrene fast kød Glat skind Naturligt slimlag God kødfylde
6
Inddeles i to hovedgrupper
saltvandsfisk Fladfisk Rundfisk ferskvandsfisk
7
Laks og ål er vandrefisk
Hvorfor?????
8
Sæson Rundfisk Fladfisk Torsk : måneder med R Makrel : juni- sep.
Tun : sep. Sild : feb.-maj/aug.-okt. Laks :aug.- marts Ål: aug. – okt. Rødspætte: aug.-sep. Skrubbe: juni- sep. Rødtunge: jan. - feb. Søtunge: marts- april Pighvar: april - maj
9
Skaldyr
10
Er leddyr Gæller eller kropsoverfladen 2 følehorn Skelet sidder under kroppen
11
Bløddyr Krebsdyr Rejer Hummer Krebs Krabber Muslinger Østers Snegle
Blæksprutter
12
Konserves Helkonserves: Halvkonserves:
Tun, makrel, torskerogn, muslinger Gennemkoges i dåsen – opvarmes til 120°C Halvkonserves: Rejer i lage, kaviar, sild, ansjoser Nedlagt i en konserveringslage
13
Fiskekonserves Varmrøgning Koldrøgning Saltning Tørres Graves
Tilsætte konserveringsmidler (salt, sukker, syre)
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.