Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FISK.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FISK."— Præsentationens transcript:

1 FISK

2 Fisk er hvirveldyr, der lever i vand og ånder ved gæller
Denne definition dækker også for skaldyr Man kender ca forskellige fiskearter – kun en begrænset del af disse anvendes som spisefisk

3 Opbygning Store løse celler Indeholder næsten ingen bindevæv
Musklerne sammenholdt af skindet og ganske løst hæftet til benene Kræver ingen modning Enzymer i kødet vil opløse cellevæggene - mulighed for at bakterier/mikroorganismer kan trænge ind

4 Næringsværdi Fisk er naturens eget kosttilskud Selen Jod
Omega-3 fedtsyrer Fedtopløselige vitaminer ( A-D-E)

5 Kvalitetskendetegn Lugte af hav Klare øjne Røde gæller
Fjedrene fast kød Glat skind Naturligt slimlag God kødfylde

6 Inddeles i to hovedgrupper
saltvandsfisk Fladfisk Rundfisk ferskvandsfisk

7 Laks og ål er vandrefisk
Hvorfor?????

8 Sæson Rundfisk Fladfisk Torsk : måneder med R Makrel : juni- sep.
Tun : sep. Sild : feb.-maj/aug.-okt. Laks :aug.- marts Ål: aug. – okt. Rødspætte: aug.-sep. Skrubbe: juni- sep. Rødtunge: jan. - feb. Søtunge: marts- april Pighvar: april - maj

9 Skaldyr

10 Er leddyr Gæller eller kropsoverfladen 2 følehorn Skelet sidder under kroppen

11 Bløddyr Krebsdyr Rejer Hummer Krebs Krabber Muslinger Østers Snegle
Blæksprutter

12 Konserves Helkonserves: Halvkonserves:
Tun, makrel, torskerogn, muslinger Gennemkoges i dåsen – opvarmes til 120°C Halvkonserves: Rejer i lage, kaviar, sild, ansjoser Nedlagt i en konserveringslage

13 Fiskekonserves Varmrøgning Koldrøgning Saltning Tørres Graves
Tilsætte konserveringsmidler (salt, sukker, syre)


Download ppt "FISK."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google